Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dijital dönüşümde kurumsal yazılımlar gündemde

Next4biz-globaltechmagazineDijital dönüşüm her ne kadar uzun yıllardır şirketlerin gündeminde olsa da pandemi ile bu sürecin hızlandığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Dijital dönüşüm stratejilerinin derinden etkilediği en kritik alanların başında müşteri hizmetlerinin geldiğini ifade eden Next4biz Kurucu Ortağı Tamer Gülce sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Pandemi, müşteri odaklı dijital dönüşüm kavramını hayatımıza hızla soktu. Daha önce de müşteri en kıymetli velinimetimizdi ancak pandemide bu müşterinin tipi, demografisi, davranışları, talepleri hiç olmadığı kadar farklılaştı ve dijitalleşti. Artık müşteri çoklu kanallardan sizinle iletişimde ve her kanalda onu tanımanızı istiyor. Dijital bir varlık olduğunu kabul etmenizi bekliyor. Burada kurumsal yazılımların ön plana çıktığını net olarak görüyoruz. Şirketlerin, CRM’in yanı sıra, iş süreçleri yönetimi (BPM) yazılımına olan ihtiyaçları ve talepleri de gün geçtikçe artıyor. İş süreçlerini dijitalleştirerek; tek platform üzerinden bütün süreçleri tasarlamak, işletmek ve yönetmek şirketlerin zamana ayak uydurmaları için önem arz ediyor. Araştırmalara göre kurumsal yazılım sektörü %11,5 oranında büyüyerek 2022’de 670 milyar dolara çıkacak. Kurumsal yazılımlarda öne çıkan trendin ise esnek yapılı, IT bağımlılığını azaltan “no-code” yazılımlar ve veri odaklı yaklaşımlar olacağını söyleyebiliriz.”

Dijital dönüşüm stratejileri pandeminin de etkisiyle her sektörde önemini artırırken ortak iş zorluklarının çözülmesi, daha verimli iş süreçleri elde edilmesi ve dijitalleşme hedeflerine hızla ulaşılması noktasında teknoloji yatırımlarını da vazgeçilmez hale getiriyor. Gartner’a göre dünya çapındaki bilgi teknolojilerine yönelik harcamalar %5,5’lik bir artışla 2022’de 4,5 trilyon dolara ulaşacak. Hal böyle olunca harcamaların yoğunlaşması beklenen yapay zeka, veri analitiği, siber güvenlik, kurumsal yazılımlar, yerel bulut sistemleri gibi stratejik alanlarda öne çıkacak gelişmeler ve trendler de merak konusu haline geliyor.

Teknoloji Makaleleri