Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Metaverse’te arsa alırken dikkat edilmesi gereken 3 nokta

maker-codes-globaltechmagazine3 boyutlu evren olarak tanımlanan metaverse’e gösterilen ilgi her geçen gün artarken, internet kullanıcılarının son odak noktası metaverse arsaları oldu. MakerCodes Kurucu Ortağı Volkan Keskin metaverse’te arsa almak isteyen yatırımcılara hedeflerine ulaşmak için doğru firmadan danışmanlık almanın avantajlarını hatırlatırken, dikkat edilmesi gereken 3 konuyu da sıralıyor.

Eski adıyla Facebook, yeni adıyla Meta’nın metaverse geleceğini tanıtmasıyla birlikte dijital dünyada arsa satın alma akımı büyük bir ivme kazandı. Her geçen gün yeni projeleri yatırımcılarla buluşturan metaverse evreninde dolandırılmak ise kaçınılmaz durumda. Söz konusu yatırımları yaparken yanılmamak, hedeflenen getiriyi elde etmek için de dikkatli olmak gerektiğine dikkat çeken MakerCodes Kurucu Ortağı Volkan Keskin, metaverse’te arsa yatırımı yapmak isteyen yatırımcıları 3 önemli noktada uyarıyor.

Metaverse’te Arsa Alınırken Mutlaka Cevaplanması Gereken 3 Soru

Metaverse, vaadedilen ve günlerce konuşulan, belli ki yıllarca da konuşulacak bir evren. Şirketlerin, markaların, kişilerin hatta belediyelerin dahi metaverse’e girmek için hazırlıklara başladığı bu evrende arsa satın alımlarında ciddi artışlar görülüyor. 2008 yılından bu yana çocuklara ve yetişkinlere verdiği kodlama ve yazılım eğitimlerinin yanı sıra, Türkiye’de bir ilk olarak metaverse eğitimleri de vermeye başlayan MakerCodes Kurucu Ortağı Volkan Keskin, metaverse’te arsa satın almak isteyen kullanıcılara; “Aslında tek başına metaverse diye bir yer yok. Metaverse ileride bütün üç boyutlu dünyaların bir arada olacağı büyük bir üç boyutlu evren olarak düşünülüyor. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde vaktimizin büyük bir kısmını geçireceğimizin öngörüldüğü metaverse’te arsa almak da önemli bir yatırım fırsatı olarak değerlendiriliyor. Öte yandan kurumlar ya da bireyler burayı projelerinin ve firmalarının tanıtımları için bir reklam platformu olarak da değerlendiriyorlar. Aynı zamanda oyun yapımcıları da metaverse’te arsa alımı yapıyorlar ve buralarda oyunlar düzenleyip, kripto geliri elde edebiliyorlar.” ifadelerinde bulunarak metaverse’ü tek bir evren üzerinden değerlendirmemek gerektiğine dikkat çekiyor.

Metaverse’te Arsa Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hem üç boyutlu dünya eğitimleri verip hem de metaverse’te arsa almak isteyenlere emlak danışmanlığı yapan tek şirket olma özelliği taşıyan MakerCodes, metaverse’te arsa satın alırken kullanıcıların özellikle 3 hususta dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

  1. Arsanızı seçtiğiniz lokasyonda nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Arsa aldığınız projede güçlü firmalar, prestijli markalar yer alıyor mu?
  1. Bu arsayı ne amaçla alıyorsunuz? Yatırım yapmak mı, mağaza açmak mı, bir ürünün lansmanı için mi? Alacağınız arsa, amaçlarınızı gerçekleştirebileceğiniz doğru projede mi?
  1. Söz konusu projede dünya haritası üzerindeki her yer satılıksa ama buna rağmen sadece Türkiye’deki arsalar satılmış durumdaysa buna da dikkat etmek gerekiyor.

Yatırım yapacak kullanıcıların özellikle bu noktalara dikkat ederek yatırım yapması gerektiğini aktaran Volkan Keskin, bu konuda bilirkişilerden danışmanlık hizmeti alarak yatırımcıların kendileri için en doğru projeye yönlendirilebilmelerinin önemine dikkat çekiyor.

Teknoloji Makaleleri