Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware ile iş süreçleri gözle görülür ölçüde iyileşiyor

Denizbank’ın çatısı altında faaliyet gösteren yazılım evi Intertech, VMware ile kaynaklarını iş yükleri arasında dinamik bir şekilde yönlendirebiliyor ve iş süreçlerini de iyileştiriyor. Intertech Altyapı ve Sistem Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Kemal Özcan da bu projenin detaylarını bizim için anlattı.

Denizbank’ın bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji şirketi Intertech, 1200 çalışanıyla 11 ülkede 53 müşterisine değer yaratıyor ve özellikle son 3 yıldır dönüşüm programları gerçekleştiriyor. Bu projeler kaliteyi ve üretkenliği artırırken, şirket de teknoloji altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Denizbank başta olmak üzere birlikte çalıştığı kurumlar buluttaki esnekliği ve çevikliği kendi veri merkezinde yakalamak için sanallaştırmaya ihtiyaç duyuyor. Intertech de buradan yola çıkarak özel bulut sistemlerine yatırım yaptı ve VMware sanallaştırma platformu ile Intercloud adı altında finansal bulut sağlayıcı altyapısını oluşturdu. Intertech Altyapı ve Sistem Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Kemal Özcan, VMware’i tercih etme sebeplerini şu şekilde açıklıyor: “Küresel vizyonu bizimkiyle örtüştüğü için ve sanallaştırmadaki bariz avantajları nedeniyle bu hizmetin altyapısında VMware Cloud Foundation’ı kullanıyoruz ve kritik üretim uygulamalarını burada çalıştırıyoruz. Bu yüzden VMware’in hizmetlerinden kesinlikle memnunuz ve bizim için de son derece önemli.”

VMware çözümleriyle iş süreçleri gözle görülür ölçüde iyileşiyor

Intertech, uzaktan erişimin kaçınılmaz olduğu bu pandemi döneminde VMware Horizon çözümüyle mevcut sanal masaüstü altyapısıyla kısa sürede entegre olabildi. Bu sayede Denizbank’ın tüm çağrı merkezi de dahil olmak üzere 1.500’ün üzerinde kullanıcısını bu ortamda barındırabiliyor ve VMware ile 1.800’den fazla sanal makine çalıştırabiliyor. Şirketin altyapı kaynaklı kesintileri, Intercloud’u kullanmaya başlamasıyla birlikte önemli ölçüde azaldı. Ek olarak sunucu kaynaklarını farklı iş yükleri arasında dakika seviyesinde kısa sürelerde kesintisiz bir şekilde aktarma esnekliğinden faydalanıyor. VMware’in sunduğu imkanlar sayesinde farklı sanallaştırma ortamlarından bile VMware ortamına kaydırma yapabiliyor.

Gerçekleştirdikleri bu geçişin sunduğu en önemli katkıları “Kesintiler azaldı, performans ve esneklik arttı, bu sayede de operasyonel iş yükleri azaldı” diyerek sıralayan Kemal Özcan, sözlerine şöyle devam ediyor: “Sanallaştırma altyapısındaki bileşenlerin güncelleme ve iyileştirme süreçlerini otomatikleştirerek her zaman tutarlı ve güncel hale getirdik. Ayrıca üstün izleme ve raporlamanın yanı sıra kaynakları başka bir noktaya çok hızlı aktarabiliyoruz. Önümüzdeki dönemde öncelikli olarak sanallaştırmayı ana sunucu platformu haline getirmeyi ve otomasyon destekli çevik bir bulut altyapısı olarak konumlandırmayı hedefliyoruz.”

VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler ise görüşlerini şu şekilde aktarıyor: “Gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında Denizbank’a profesyonel desteğin yanı sıra tecrübemizi paylaştık ve geçiş sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı titiz bir yaklaşım gösterdik. Bu sayede projeyi eksiksiz ve sorunsuz biçimde tamamladık. Projenin sonunda Denizbank’ın kesintileri azaldı, performansı ve esnekliği arttı ve bu sayede operasyonel iş yükleri de azaldı.”

Intertech’in VMware Cloud Foundation çözümünü altyapıda kullanarak ve modern uygulamalarını daha olgun ve esnek ortamlarda geliştirmeye devam ederek, konteynerleri daha tutarlı bir şekilde çalıştırmaya odaklanması ve hepsini tek bir kontrol noktasından yönetmesi gerekiyor. Kemal Özcan, sözlerini şu şekilde bitiriyor: “VMware ekibine bu son derece önemli süreçte sunduğu profesyonel destek, çalışma arkadaşlarıma kazandırdıkları bilgi, tecrübe ve koçluğun yanı sıra dönüşüm esnasında gösterdikleri titiz yaklaşımları için de teşekkür ediyorum.”

Teknoloji Makaleleri