Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Çok katmanlı tümleşik güvenlik çözümlerimiz ile geleceğe odaklandık

inforte-sebahat-dogu-globaltechmagazineBilişim güvenliği ve siber güvenlik alanında faaliyet gösteren, katma değerli, global distribütör Inforte Bilişim’in Satış Direktörü Sebahat Doğu ile Inforte’nin yenilikçi çözümlerini ve gelecek vizyonunu konuştuk.

  • Kısaca Inforte’nin yolculuğundan bahseder misiniz?

Inforte Bilişim olarak; yeni nesil bilgi güvenliği ve siber güvenlik çözümlerinde uzmanlaşmış, Dünya’nın en büyük markalarını temsil eden bir katma değerli distribütörüz. Çok farklı tandanslarda projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. 15 yıllık deneyimimiz ile sektörde birçok farklılık yarattık, marka işbirlikeri geliştirdik. Inforte’yi kurarken her zaman siber güvenlikte lider çözümleri tek çatı altında toplayan ve pazarı domine eden bir şirket hayal ettim. Geleceğe yönelik teknolojileri bugünün Dünya’sına adapte etmek ve hep bir adım önde olmak ve bunu yaparken de humanist yaklaşımımız ve eşitlikçi bir kurum olma felsefemizden hiç uzaklaşmadık.

Inforte Bilişim olarak, iş ortaklarına ve müşterilerine yenilikçi, hızlı ve ihtiyaçlarını bütünsel bir yaklaşımla karşılayan çözümler sunarak; projelerin tüm süreçlerinde kendilerine yardımcı olarak birlikte büyümek için büyük bir fırsat sunmayı hedefledik. Tedarik ettiğimiz kendi alanlarında lider marka ve ürünlerin tüm uygulama süreçlerinde; satış öncesi ve sonrası destek, lojistik, pazarlama, talep yaratma ve ürün eğitimleri gibi pek çok konuda profesyonel ekibimizle iş ortaklarımızı ve temsilcisi olduğumuz markaları desteklemekteyiz.

  • Sektörde farklılık yaratan ne gibi çözümleriniz var?

Özellikle katma değerli distributor olarak; birçok dağıtıcıdan farkımız işgücümüz ve çok yönlü deneyimimiz. Bir kuruma gerek kanalda gerekse birebir verdiğimiz hizmetlerde ve sunduğumuz ürünlerde, bütünsel çözüm sunma kapasitemiz çok kritik. Bir projeye başladığımızda, partnerlerimizi tam donatarak, teknik eğitimler, satış öncesi sonrası servisler ve güçlü pazarlama aktiviteleri ile destekliyoruz. Bunu sağlayarak aslında bir tür aidiyet ve topluluk kültürü oluşturmayı hedefledik.

Günün sonunda iş ortaklarımız bizimle çalıştığı için güçlü, şanslı ve mutlu olduğunu hissedebilmeli. Uç noktadan dev enterprise sistemlere kadar sunabildiğimiz ölçeklendirme en önemli farklarımızdan biri. Tabii ki herzaman hizmet verdiğimiz kurum ve partnerlerimizin yanında olarak; sadece dağıtıcıları değil bu topluluğun bir parçaları olmaları elzem. Biz buna yönelik “being Infortean” adlı bir kurum kültürü markası oluşturuyoruz. Pazaryeri odaklı satış yaklaşımımız ile çok fonksiyonlu ve kalibre tüm katmanlarda hakim ve güçlü yapımızı gitgide farklılaştırarak Dünya çapında akredite servisler veriyoruz.

  • Büyüme stratejinizde hangi markalar ve konseptler ile ilerliyorsunuz? Bu markalar ile iş ortaklığınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yeni Pazar yeri işletme anlayışımız ve vizyonumuzla, insan odaklı tümleşik siber güvenlik servisleri dağıtıcısı misyonumuzu geliştirerek büyüyoruz.

Siber Güvenlik, Depolama ve Yedekleme Teknolojileri, Uygulama ve Ağ Performans Çözümleri konseptlerinde çok geniş kapsamlı servislerimiz var. Dünya’nın kendi alanında lider markaları ile iş ortaklıklarımız var. Çok katmanlı tümleşik güvenlik çözümlerimiz ile sektörü her anlamda geliştirmeye ve geleceğe hazırlamaya odaklandık.

Biz Inforte olarak markaların TR deki temsilcisi gibiyiz. Üreticilerimizin tüm çözüm ailesini kapsamlı teknik destek ve eğitim -pazarlama gibi destek fonksiyonlarımızla güçlendiriyoruz ve pazaryeri anlayışı ile çok ferah ve zengin bir ticaret ortamı sunuyoruz. Markalarımıza da local pazarlama fırsatı ile vizyonlarını çok daha geniş bir kitleye sunma olanağı sağlıyoruz.

  • Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz, hedef sektörleriniz neler?

Hem SMB hem de enterprise olarak çok farklı sektörlerden müşterilerimiz mevcut. Her sektöre servis verebilecek kapasitemiz var. Bu noktada Inforte’yi genel bir dağıtıcı olarak adlandırmak mümkün. En yoğun olarak tabii ki teknolojinin en sık kullanıldığı sektörlerde daha farklı ürün ve mevcudiyetimiz ile varız, lakin iş ortaklarımız da artık bizimle çalışmak için talepkar bir seviyeye geldi. Bu gelişme tüm ekibimi heyecanlandırıyor.

Öncelikli olarak, enerji, holdingler, bankacılık ve finans, sigortacılık, sağlık, eğitim, lojistik, kamu önümüzdeki yıl odağımızda. Artık biz kendimizin rakibi olabilecek bir seviyede pazarı domine edeceğiz. Bu yüzden, bizim için artık Pazar lideri her sektöre servis verebilen, çok yönlü bir dağıtıcı diyebilirsiniz

  • Sektör için gelecek öngörüleriniz var mı? Siber güvenlik konsepti nereye gidiyor?

Sektör, için en önemli eksiklik gelecek vizyonunu taşıyabilecek, çok yönlü ve işgücü yetiştiren kurumlar ve nitelikli işgücü. Bu konuda da “siber güvenlik işgücü” yetiştirmek adına Infortean Akademi çalışmalarımız başlamış durumda. Siber güvenlik eğitimi için üniversiteler ile işbirliklerimiz başlayacak. Bu noktada gerek uzmanlığımız ve sektöre olan gelecek odaklı humanist katkılarımız kurumsal sorumluluk ve bilinç gereği her geçen gün artıyor.

Burası uzun soluklu bir okul. Gençler Inforte’ye geldiklerinde, kendilerini ailelerinde gibi hissedebilecekleri, ayrımcılık ve etik dışı hiçbir yaklaşım göremeyecekleri, her zaman gelişime ve yenilikçiliğe odaklı bir yönetim anlayışı bulacaklar.

Bizim içimizde, işine ve hedeflerine odaklı insanlar var ve birbirimizden öğrenerek gelişiyoruz. Sektörde de gelişen saldırı vektörleri, dark technologies dediğimiz amacı dışında kullanılan araçlar gitgide yaygınlaşarak global bir tehdit oluşturuyor. Bu ülkenin siber güvenlik geleceğine katkı sağlamaktan mutluyuz. Güvenlik Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde,ikinci basamak temel ihtiyaç yani; varoluyoruz, fizyolojik ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ardından ise güvenlik ihtiyacımız geliyor. Bu derece bireysel ve toplumsal öneme sahip bir temanın taşıyıcısı olarak, lider teknolojilerimiz ile sektöre sosyal sorumlu bir biçimde hizmet vermekten mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Teknoloji Makaleleri