Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yapay zeka destekli akıllı sınav eğitim modülü

cerebrum-tech-globaltechmagazineCerebrum Tech ve Esınav Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen yapay zeka destekli Akıllı Sınav eğitim modülü iki yılda 1 milyon öğrenciye ulaştı. Akıllı Sınav, yapay zeka yardımıyla öğrenciyi tanıyarak zayıf ve güçlü yönlerini belirliyor, ders konularına göre program hazırlayarak kişiselleştirilmiş eğitim imkanı sunuyor. Öğrenciler çözdükleri test soruları ve Türkiye genelinden katılımla yapılan çevrim içi hazırlık sınavları ile yaşıtları arasındaki konumunu ve performansını izleyebiliyor.

Yaklaşık 3,5 milyon öğrencinin yarışacağı 17-18 Haziran’da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde gençlerin çalışma temposu ve heyecanı artıyor. Teknolojide son dönemde öne çıkan yapay zeka uygulamaları artık öğrencilerin eğitim hayatına da destek oluyor. Yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech ve Esınav Merkezi iş birliği ile hayata geçen Türkiye’nin ilk ve tek yapay zeka destekli çevrim içi eğitim modülü Akıllı Sınav iki yılda 1 milyon öğrenciye eğitim desteği verdi.

Yapay zekanın her alanda olduğu gibi eğitim dünyasına da yön verdiğini vurgulayan Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Akıllı Sınav eğitim modülü, dijital teknolojileri kullanarak eğitimde fark yaratan bir uygulama. Özellikle eğitim alanındaki yapay zeka uygulamalarının entegrasyonu konusunda çok önemli bir adım. Önümüzdeki dönemde yenilikçi teknolojilerde yaşanacak gelişmelerle çok daha interaktif bir eğitim deneyimi oluşturmayı hedefliyoruz. Cerebrum Tech olarak üniversitelerden özel eğitim kurumlarına kadar pek çok paydaşımızla gençlerimizin eğitiminde katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirmekten mutluyuz” diye konuştu.

Kişiselleştirilmiş eğitim ve yapay zeka ile performans analizi sunuyor

Akıllı Sınav eğitim modeli, yapay zekâ destekli ve kişiye özel eğitim veren bir soru bazlı öğrenci geliştirme platformu. Eğitim, test ve sınav modülü olarak üç ayaklı işleyen platformda 9-10-11 ve 12’nci sınıflar için tüm derslere yönelik konu anlatımlı videolar ve ÖZDEBİR iş birliğiyle hazırlanmış soru ve sınavlar yer alıyor. Öğrencilerin zayıf ve güçlü oldukları konular belirlenerek eğitim programı sunuluyor. Ayrıca çözdükleri testlerde diğer kullanıcıların hangi yanıtları verdiğini ve soruda geçirdikleri zamanı takip edebiliyorlar. Tüm Türkiye’den 1 milyon kişiye kadar katılıma imkan veren teknolojik altyapıyla düzenlenen çevrim içi AYT ve TYT sınavları ile öğrenci, yaşıtlarıyla arasındaki konumuna ve performansına dair analize ulaşabiliyor. Platformda yer alan eğlenmece modülü ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı yeni nesil soruları oyunlaştırarak öğrencilerin eğlenirken de öğrenmesine olanak sağlıyor.

Başarıda yüzde 20 ila yüzde 35 arasında artış

“Her öğrencinin parmak izi gibi kendine özgü bir öğrenme biçimi var” diyen Esınav Merkezi Kurucu Partneri Cemil Akça, “İki yılda 1 milyona yakın öğrenciye destek olduk. Geçtiğimiz mayıs ayında yaptığımız genel AYT ve TYT sınavlarımıza tüm Türkiye’den çevrim içi olarak toplam 412 bin gencimiz katılımda bulundu. Akademik olarak akıllı sınavdan aldığımız verileri toplayıp genele vurduğumuzda öğrenciler üzerinde yüzde 20 ila 35 arasında fayda artışı tespit edilmiştir. Geçen yıl gerçekleşen YKS’de ilk 10’da 3, ilk 100’de 6 ve ilk 1000’de ise 80’e yakın öğrencimiz yer aldı. Esınav olarak öğrencilerimizin başarılarından gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Makaleleri