Pazartesi, Nisan 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sınırlı Bitcoin arzı volatilitenin artacağına işaret ediyor

bitcoin-globaltechmagazineBitcoin fiyatları borsalarda Mart 2020’den beri düşüyor. Şu an Ocak 2018’in başlarından beri görülen en düşük seviyeye ulaşmış durumda ve bu durum arzı ciddi ölçüde sınırlıyor.

BTC’nin uzun vadeli yatırımcıları oldukça kararlı bir şekilde “HODL” modundayken Bitcoin arzı Şubat 2023’ten beri büyük ölçüde hareketsiz kaldı. Kısa vadeli yatırımcılar grubu, satmaya biraz daha istekli olsa da SOAB analizi, 12-18 aydır hareketsiz olan bazı Bitcoinler’in piyasaya yeniden girdiğini ve 6-12 ay arasında tutulan Bitcoinler’in ise hala büyük ölçüde hareketsiz olduğunu gösteriyor.

Öte yandan opsiyon piyasası bu hafta, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi olası piyasa hareketlerinin sinyallerini vermeye başladı. Zımni volatilitenin tarihsel volatiliteyi aşmasıyla, Bitcoin’de fiyat dalgalanmalarının yaşanma ihtimali daha da arttı. Nitekim son dönemdeki geleneksel piyasa performansları da bu görüşü doğruluyor.

Bu bağlamda, kriptonun benimsenme hızı, düzenleyici etmenler nedeniyle gecikmeye devam ediyor. SEC, Ether vadeli işlem ETF’si için yapılan en son başvuruya ilişkin kararın Aralık ayına kadar ertelendiğini, bu ay karara bağlanması gereken diğer Bitcoin spot ETF başvurularının da ertelenmesinin beklendiğini açıkladı. Bu arada, Tayvan düzenleyici kurumunun kripto sektörü için yeni yönergeler belirlemesi yerel kripto sektöründe proaktif bir tepkiye yol açarak büyük borsaların kendi düzenleyici örgütlerini kurmak üzere bir araya gelmesine sebep oldu. Diğer yandan Terraform Labs’in eski CEO’su Do Kwon’un, Karadağ’dan iadesi için uğraşlar devam ederken IcomTech’in kurucusu ise, kripto saadet zinciri kurma iddialarıyla ilgili olarak elektronik dolandırıcılık suçlamasını kabul etti.

Teknoloji Makaleleri