Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BT altyapı sağlayıcısı Kaytus geleceğe ilham oluyor

kaytus-teknoloji-zirvesi-globaltechmagazineDünyanın önde gelen BT altyapı sağlayıcılarından Kaytus, yoğun ilgi gören Teknoloji Zirvesi 2023 etkinliğini İstanbul’da gerçekleştirdi. Müşteriler, iş ortakları ve sektörün önde gelenleri, bulut bilişim, yapay zeka, sıvı soğutma teknolojileri dahil olmak üzere BT altyapısına yönelik geleceğin trendlerini ve uygulamalarını keşfetmek için bir araya geldi ve Kaytus Türkiye’nin resmi lansmanına tanıklık etti.

Merkezi Singapur’da bulunan Kaytus’un bir iştiraki olan Kaytus Ankara Teknoloji Limited Şirketi tarafından düzenlenen Teknoloji Zirvesi 2023 kapsamında Kaytus Türkiye’nin faaliyetlerine başladığı kamuoyuyla paylaşıldı. Kaytus’un Türkiye pazarına olan bağlılığını göstermesi açısından büyük önem taşıyan etkinlikte şirket, müşterilerine olağanüstü BT altyapı çözümleri sunmak üzere gelecekte daha geniş bir yerel iş ortağı ağıyla iş birliği yapacağının sinyallerini verdi.

Kaytus Orta Doğu, BDT ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdürü Richard Wang, “Dönüşüm ve uluslararasılaşma, vurgulamak istediğimiz iki anahtar kelime. Dönüşüm, yapay zekâ dahil olmak üzere dijital trendlere uyum sağlamak için daha fazla müşteriyi ve iş ortağını güçlendirmekle ilgili bir konu. Uluslararasılaşma ise Türkiye’de kök salmak ve karşılıklı başarı için yerel ve küresel iş ortaklarıyla iş birliği yapmak üzere Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’yı birbirine bağlamak anlamına geliyor” dedi.

Kaytus’un Türkiye’deki başarılarını değerlendiren Kaytus Türkiye Genel Müdürü İbrahim Erturan, yerel operasyonel satış ve hizmet sistemleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Türkiye’deki önemli müşterilerden ve çeşitli başarı hikayelerinden örnekler veren Erturan, önümüzdeki döneme ilişkin planlardan ve geleceğe yönelik çeşitli işbirliklerinden bahsetti.

Üst düzey inovasyonlarla başarıya ulaşıyor

Kaytus, nihai inovasyon anlayışıyla ürünler üretiyor ve müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli gelişiyor. Kaytus, platformları ve modülerliği birleştiren çevik bir araştırma ve geliştirme modeli, müşterilerle birlikte oluşturma ve verimli küresel üretim ve teslimat taahhüdü aracılığıyla “müşteri başarısı elde etmeyi” misyon ediniyor. Şirket, müşterilerini sistematik olarak hedeflerinin merkezine koyuyor.

Kaytus’un G7 serisi sunucuları, iş senaryolarına odaklanarak en üst düzeyde inovasyon ve çevre dostu değer sağlayarak kullanıcıların ve iş ortaklarının dikkatini çekiyor. G7 sunucuları, bulut bilişim ve büyük veri senaryolarında 8-9 kata kadar performans artışı ve büyük dil modellerine sahip yapay zekâ senaryolarında yaklaşık 7 kat performans artışı sağlıyor. Ayrıca Kaytus, PUE <1,1’e ulaşan lider hava-sıvı hibrit ve tam sıvı soğutma çözümleri sunuyor. Gerçek dünya senaryoları için tasarlanan G7 sunucular, kullanıcıların en yeni uygulamaların getirdiği zorlukların üstesinden güvenle gelmelerine yardımcı oluyor.

Yerel iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor

Etkinliğin açılışında konuşan Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden Prof. Dr. Emre Alkin, “Dijital Türkiye kalkınma vizyonu kapsamında Türkiye, çevik ve sürdürülebilir bir yapay zeka ekosistemi oluşturmak için Ulusal Yapay Zeka Stratejisi 2021-2025’i başlattı ve aktif olarak yapay zekaya yatırım yapmaya devam ediyor” dedi. Alkin, Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu, yapay zeka ve çevre dostu kalkınma alanındaki eğilimleri paylaşarak, dijital altyapı ve uluslararası işbirliği dahil olmak üzere kalkınma için uygulanabilir yollar önerdi.

Yerel Kaytus müşterileri, dijital gelişimle ilgili başarılı deneyimlerini ve Kaytus sunucularının dijital dönüşümlerini nasıl yönlendirdiğini aktardılar. Kaytus ayrıca yerel iş ortaklarını teknolojik inovasyonlara ve pazar gelişimine yaptıkları olağanüstü katkılarından dolayı ödüllendirdi.

Gelecekteki zorluklarla yüzleşmeye hazır olan Kaytus, müşterilerine lider BT altyapı çözümleri sunmak için yerel iş ortaklarıyla birlikte çalışmaya ve içinde bulunduğumuz dijital çağda daha da gelişmeleri için güçlendirmeye devam edecek.

Kaytus Hakkında

Bulut bilişim, yapay zeka, sınır bilişim ve diğer gelişmekte olan alanlarda bir dizi son teknolojilerle üretilen, açık ve çevre dostu altyapı çözümleri sunan KAYTUS, müşteri odaklı yaklaşımı ve çevik iş modeliyle kullanıcı ihtiyaçlarına esnek bir şekilde yanıt veriyor.

Teknoloji Makaleleri