Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor

bitcoin-globaltechmagazineLider kripto para Bitcoin, haftanın ikinci gününde 35.000$ bölgesinde dar bir bantta fiyatlanmaya devam ederken kripto para piyasasında olumlu görünüm devam ediyor. Bitcoin dominasyonu bir miktar gerilerken altcoinlerde yükseliş hareketleri devam ediyor. Lider altcoin Ethereum 1.900$’ı aştı. Şu sıralar 1.900$ kıyısında işlem görüyor. Majör altcoinlerin ise hemen hemen tamamı %3 ila %5 arası yükselişte. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak gelişmeleri değerlendirdi.

Küresel piyasalarda risk iştahı faizleri sabit bıraksa da ardından Fed üyeleri ve Powell’dan gelen şahin mesajlarla bir miktar ivme kaybediyor. Bu hafta içerisinde de Powell’ın iki konuşması olacak ve orada şahin söylemlerin korunması bekleniyor. Ancak eyleme bakıldığında iki aydır faizleri sabit bırakan ve muhtemelen faiz artırım döngüsüne son vermiş bir Fed ile karşı karşıyayız. Bu noktada beklentileri yönetebilmek adına sert söylemlerin gelmesi normal bir durum. Ancak piyasa önümüzdeki yılın ortasında bir faiz indirimi fiyatlıyor ve bu da Bitcoin gibi varlık sınıflarına yatırım yapan yatırımcıların risk iştahını bir hayli artıran bir durum.

Ek olarak SEC kaynaklı Bitcoin ETF beklentileri hala canlılığını korurken çeşitli Wall Street yatırımcıları ve Bloomberg analistleri spot Bitcoin ETF’inin önünde sonunda onaylanacağı konusunda iyimser beklentilere sahip olduklarını belirttiler. Özellikle kripto paraların canlılığını koruduğu ve teknik olarak güçlü oldukları bir ortamda spot Bitcoin ETF onayı haberi Bitcoin’i hızlıca 40.000$ seviyesine yakınsatabilir. Dolayısıyla zamanlama burada kritik önem de taşımakta.

Bununla birlikte tokenize edilmiş menkul kıymetlere de dünya genelinde bir artış görülüyor. Ekim ayında sonradan tokenize edilmiş olan varlıklara ilgi tavan yaparken 2022 yılının başından bu yana altı kat civarı artış olduğu belirtiliyor. 100 milyon dolar seviyelerinden 675 milyon dolar seviyelerine yükselen tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarına olan talep önümüzdeki yıl milyar dolar seviyelerine çıkabilir. Bu da ABD tahvil faizleri zirveden dönerken ve seneye yavaş yavaş düşmesi beklenirken kripto varlıklara olan ilginin daha da artabileceği anlamına geliyor. Bu gelişmelerle bugün en çok yükselen altcoinler sırasıyla API3, YGG, GNO, AR ve ASTR oldu.

Teknoloji Makaleleri