Çarşamba, Mayıs 1, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE, gerçekleştirdiği SimpliVity satınalması ile pazardaki dengeleri değiştirecek

Global-Tech-Magazine-Serhan-TurkmenogluSerhan Türkmenoğlu
Global Tech Magazine Genel Yayın Yönetmeni

Hewlett Packard Enterprise, yazılım tanımlı Hyper Converged altyapının önde gelen sağlayıcısı SimpliVity’i nakit 650 milyon $ gibi bir rakama satın aldıklarını resmen açıkladı. HPE’nin gerçekleştirmiş olduğu bu satınalma da haliyle pazardaki dengeleri bir hayli değiştirecek gibi görünüyor.

Hyper Converged pazarının 2016 yılında yaklaşık 2.4 milyar dolar olduğu biliniyor ve 2020 yılına kadar da yüzde 25’lik bir yıllık büyüme oranı ile yaklaşık 6 milyar dolara çıkması bekleniyor. Hewlett Packard Enterprise, altyapı, otomasyon ve bulut çözümlerinde SimpliVity’nin veri yönetimi platformunu HP Management yazılımına dahil ederek müşterilerine daha güçlü bir platform sunmayı hedefliyor.

Hewlett Packard Enterprise Başkan ve CEO’su Meg Whitman, “Gerçekleştirilen bu olay HPE’nin yazılım tanımlı kabiliyetini daha da genişletecek ve müşterilere Hybrid IT’yi basitleştirmek için önemli bir strateji sunacak. Müşterilerimizin bu eko sistemde daha güvenli, son derece esnek ve kurum içi altyapıyı dönüştüren çözümler arıyor ve tam da bu noktaya odaklanıyoruz” dedi.

SimpliVity: Hyperconverged Altyapısında Bir Lider

Bilindiği gibi birçok işletmenin uygulamaları bugünün bulut tabanlı hizmetleri için pek de uygun değil. Modern veri yönetimi platformları, geliştiricilere veriyi kolayca geliştirmek, ölçeklendirmek ve korumak için ihtiyaç duydukları araçları sunacak basit, kullanıcı dostu arayüzlere ihtiyaç duyarlar.

Hyper Converged bir sistem, hesaplama, depolama ve ağ oluşturma işlemlerini, kurulum ve yönetim için kapsamlı BT personeli gerektirmeyen, kullanıcı dostu bir yazılım platformu tarafından yönetilen, önceden yapılandırılmış bir sisteme entegre eder.

SimpliVity, 2009 yılında kurulmuş ve merkezi Massachusetts, Westborough’da olan bir şirket. Şirketin yazılım tanımlı Hyper Converged altyapısı, bulut ekonomisinde kurumsal düzeyde performans, veri koruması ve esneklik özelliklerine sahip, kurum içi teknoloji altyapısı gerektiren kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için en baştan tasarlanmış.

Birleştirilecek olan HPE ve SimpliVity portföyü, Hyper Converged, 3PAR depolama, uyumlu altyapı ve çoklu bulut sunumlarında zengin işletme veri hizmetleri seti sunacak. SimpliVity’nin yenilikçi teknolojisinin HPE’nin Hyper Converged portföyüne eklenmesi ile müşterilere önemli ek avantajlar sağlanmış olacak. Bunlar:

– Yedeklemeyi basitleştiren ve müşterilerin işlemleri daha hızlı bir şekilde geri yüklemelerini sağlayan dahili kurumsal veri koruma ve esneklik.

– Müşterilerin maliyet ve performansı kontrol etmesine yardımcı olan kurumsal depolama kullanımı ve sanal makine (VM) etkinliği.

– Depolama ve yedekleme boyunca yüzde 90’lık kapasiteyi garanti eden sürekli açık sıkıştırma ve yedekleme.

– İşlemleri basitleştiren ve veri hareketliliğini sağlayan, geliştirme takımlarının ve son kullanıcıların daha üretken hale getirilmesi için politika temelli VM merkezli yönetim.

SimpliVity Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Doron Kempel, “Son 8 yılda inanılmaz bir yolculuk gerçekleştirdik ve HPE’ye katılmak, SimpliVity için çok mantıklı bir karar oldu” dedi. “HPE’nin geniş satış hacmi, geniş bayi kanalı, tamamlayıcı teknolojisi ve yeniliğe olan bağlılığı, SimpliVity’nin yolculuğunu hızlandıracak ve müşterilerimizin aradığı en iyi Hibrid BT çözümlerini sunma kabiliyetimizi önemli ölçüde artıracaktır” dedi.

Yazılım tanımlı altyapıların güçlendirilmesi, HPE’nin Hybrid BT stratejisinin temelini oluşturmakta. Bu satınalma ile modern alt yapıların basitleştirilmesi, çoklu bulut ve çoklu IaaS platformunun sunulacak olması şirketin yeteneğini daha da arttıracak.

Bu satınalma sonrasında HPE müşterileri ve çözüm ortakları için şirket mevcut Hyper Converged ürünleri olan HC 380 ve HC 250’yi sunmaya devam edecek. SimpliVity müşterileri ve çözüm ortakları için de hiç bir sıkıntı gerçekleşmeyecek ve HPE mevcut SimpliVity ürünlerini desteklemeye devam edecek.

Bu satınalma işleminden itibaren yaklaşık 60 gün içinde HPE, ProLiant DL380 sunucuları için nitelikli SimpliVity Omni Stack yazılımını piyasaya sunmayı planlıyor. 2017 yılının ikinci yarısında ise, HPE ProLiant sunucularına entegre edilmiş HPE SimpliVity Hyper Converged sistemler sunulması hedefleniyor.

HPE, bu satınalımın yakın gelecekteki ilk mali yılda kazanç sağlamasını bekliyor.

Teknoloji Makaleleri