Salı, Nisan 30, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

PiA Liderlik Hedefine Sektörün Deneyimli Yöneticileri ile Koşuyor

pia globaltechmagazineAnahtar teslim yazılım çözümleri, sistem entegrasyonu alanında ürettiği projeler ile yönetebilir hizmetler sunan PiA, bünyesine kattığı güçlü üst düzey isimlerle sektörde bir dünya oyuncusu olma hedefi yolunda önemli bir adım attı.

Telekomünikasyon, finans ve enerji alanı başta olmak üzere şirketlerin iş süreçlerinin ve sistemlerinin dönüştürülmesinde destek olan PiA’nın yeni “A Takımı” sektörün tecrübeli isimleri Murat Nail Erenay, Ercan Eray, Hakan Aliyazıcıoğlu, Hüdai Aşmaz, Murat Akça ve İnci Aşmaz’dan oluşuyor.

Son 6 yıl içinde ikisi Ar-Ge merkezi olmak üzere İstanbul ve İzmir’deki 3 ofisinde 180’in üzerinde çalışanı ile Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve Afrika’da da hizmet vermeye başlayan PiA, geçen yıl ABD’de ofisini de hayata geçirdi. Geçen yıl başlayan yeniden yapılanma süreci kapsamında yönetici kadrosunu sektörün uzman ve deneyimli isimlerine emanet eden PiA, önümüzdeki dönemde iddialı projelere imza atmayı planlıyor.

PiA’nın genel müdürlük koltuğunda oturan Murat Nail Erenay, 1997 yılından bu yana telekomünikasyon sektöründe Advest Corporation, Credit Swiss First Boston, Atos, LHS, Avea gibi şirketlerde Türkiye’de ve yurtdışında farklı görevlerde bulundu. Erenay son olarak Ericsson bünyesinde Katar’da Rusya, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde yöneticilik yapıyordu.  Üniversite eğitimini Amerika’da tamamlayan Erenay, aynı zamanda PiA’nın kurucuları arasında yer alıyor.

Kariyerine 1997 yılında Turkcell’de başlayan Ercan Eray ise sırasıyla Ericsson, Aria, AT& T, HP ve EMC’de satış, iş geliştirme ve bölge yöneticiliği görevlerinde bulundu. Son olarak IBM’de Yazılım Grubu Teknik Satış Ülke Liderliği görevini yürüten Eray, geçen yıl Ekim ayında PiA’ya Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladığı Bilgisayar Mühendisliği eğitiminden sonra kariyerine Koçbank’ta başlayan Hakan Aliyazıcıoğlu da Türkiye’de ve yurtdışında Turkcell, Orange, Cosmote , Avea gibi telekomünikasyon şirketlerinde görev aldı.2012 yılından bu yana PiA’da yönetici olarak görev alan Aliyazıcıoğlu, 2015 yılı itibari ile Profesyonel Hizmetler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.

15 yılı aşkın IT ve telekomünikasyon tecrübesi ile PiA’nın ABD’deki kilit ismi olan Hüdai Aşmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 1992 yılında Yüksek Mühendis olarak mezun olduktan sonra uzun yıllar ATOS’ta Mimari Ekibin yöneticiliğini yaptı. 2007 yılında kuruluşunda da görev aldığı i2i Systems şirketinde 7 sene mühendislik bölümünün başkanlığını yaptı. LHS ve HP’de satış birimlerinde de görev yapan Aşmaz 2015 yılında katıldığı PiA’nınABD’deki şirketi olan PiA-TEAM INC.‘in kuruluşunda yer aldı ve hala PiA-TEAM ABD ülke müdürü olarak görevine devam ediyor.

Pia ekibine 2015 yılından itibaren İnsan Kaynakları ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan İnci Aşmaz ise 10 yılı aşkın süre Alcatel’de mühendislik ve yöneticilik deneyiminden sonra i2i-Systems’da Finans ve İK direktörlüğü yaptı.

Murat Akça ise PiA-TEAM USA ‘de Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Akça daha önce Aradiom, Televersal, Atos ve Ericsson’da teknik pozisyonlarda tecrübe edindi.

Teknoloji Makaleleri