Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avrupa’da En Çok Çalışılmak İstenen Şirket NetApp

netapp_globaltechmagazineGreat Place to Work’un her yıl yayınlamakta olduğu Avrupa’nın En İyi İşverenleri 2015 listesi açıklandı. Listenin başında NetApp bulunuyor. Şirket bu birincilik ile yedi yıldır üst üste listede yer almış oldu.

NetApp, Great Place to Work® Enstitüsü’nün yayınladığı Avrupa’nın En İyi 100 İşvereni listesinin, “En İyi Çokuluslu İşvereni” kategorisinde birinci sıraya yerleşti. 25 şirketin yer aldığı Avrupa’nın  “En İyi Çokuluslu İşyeri” listesi, firmaların en az üç Avrupa ülkesindeki çalışanları tarafından seçiliyor. Avusturya, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre ve İngiltere’deki NetApp çalışanları şirketlerinin bu yıl listenin ilk sırasına yerleşmesini sağladı.

Listenin üst sıralarında yer alan şirketler ülkeler genelinde oluşturdukları istikrarlı, yüksek-güven ve destekleyici temeller üzerine kurulu işyeri kültürü ile ön plana çıktı. Great Place to Work, şirketlerin çalışanlarına yönelik yaptığı gizli anketlerden elde ettiği sonuçlara dayanarak en iyi işyerlerini belirliyor. Ankette çalışanlara yöneltilen sorularda yönetime duyulan güven, tanınırlık, profesyonel gelişim ve çalışanlar arasındaki işbirliği ve uyum konularına odaklanılıyor. Ankette çalışanlar ayrıca; iş-yaşam dengesi, stratejilerin uygulanması, genel ortam, değerler ve yönetim tarzları konularında da yorumlarını aktarabiliyor.

NetApp Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Manfred Reitner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Great Place to Work’in bu yılki Avrupa listesinde birinci olmaktan onur duyuyoruz. Bu birincilik NetApp’ın eşsiz şirket kültürünün ve çalışanları ile yönetim kadrosu arasındaki güvene dayalı işbirliğinin de bir teyidi. Çalışanlarımıza bağlılıklarından ve sadakatlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu ödül şirketimiz için bir gurur kaynağı olduğu gibi NetApp’ın Avrupa’daki çalışanlarının çekirdek değerler etrafında birleştiğinin de göstergesi. Bu değerler içerisinde güven, doğruluk, liderlik, yalınlık, uyumluluk, takım çalışması, sinerji ve olağandışı başarılara ulaşmak adına yapılması gerekenden daha fazlasını yapmak bulunuyor.” dedi.

NetApp Avrupa, Orta Doğu ve Afrika İnsan Kaynakları Müdürü Frank Abbenhuijs ise ödül ile ilgili yorumunda, “Bu yılki sonuçlar, dünya genelinde her geçen gün daha da önem kazanan takım çalışmasının yer aldığı eşsiz kültürümüzü sürdürebildiğimizin kanıtıdır. Çalışanlarımızın bu harika onayı, şirket kültürünü sürekli geliştirmeye çalışan NetApp’a yardımcı olan bu anketten aldığımız en değerli geribildirimlerden birisi. Birbirine böylesine bağlı çalışanlardan oluşan bu gruba liderlik ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir şirketin, Avrupa’nın En İyi İşveren listesine aday olabilmesi için Avrupa’da en azından bir ülkede ulusal En İyi İşveren listesine girmiş olması gerekiyor. 2014-2015 döneminde bölge genelinde 19 ülkede En İyi İşveren listelerine 820’den fazla şirket girdi. Bu şirketler grubu bölgesel liste için uygun görüldü. Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi üç kategoriden oluşuyor.

Teknoloji Makaleleri