Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Toshiba Satellite Click Mini 2’si 1 Arada Ayrılabilir ve Size Uyum Sağlar

Satellite_Click_Mini_beauty_white_01TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş., en yeni ayrılabilir Satellite Click Mini modelini tanıttı. 22.6 cm (8.9”) ekranlı kompakt boyutlu cihaz, Windows 8.1 güncellemesine sahip tam işlevsel bir notebook’tan tek bir tuşla tablete dönüşebilmesiyle ultra-taşınabilirlik sağlıyor ve çoklu cihaz taşıma gereksinimi ortadan kaldırıyor. Hareket halindeyken çok daha fazla özellik isteyen Windows kullanıcıları için mükemmel bir seçenek olan Satellite Click Mini, çocuklar veya öğrenciler için sezgisel özellikli ilk cihaz olarak kullanılabiliyor ve farklı beklentilerine sahip geniş bir kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Küçük cihazda büyük eğlence

Taşıması çok kolay 22.6 cm (8.9”) ekranlı Satellite Click Mini, tablet modundayken yalnızca 470 gr hafifliğinde ve yalnızca 9.8 mm inceliğinde. Klavye ilavesi ile ise sırasıyla 999 gr hafiflik  ve 19.9 mm inceliğe sahip. Full HD (1920 x 1200) ekran film izlerken veya fotoğrafları görüntülerken mükemmel bir görüntüleme deneyimi sunarken, parlak IPS ekran birden fazla insanın ekranı izlediği durumlarda daha geniş görüş açısı ve çok daha fazla esneklik sağlıyor. Kullanıcılar üstün görüntüleme deneyiminin keyfini çıkarırken, kendilerini net olarak tanımlanmış seslerin de içinde buluyorlar. Satellite Click Mini modeli Dolby® Digital Plus™ ile yükseltilen net seslere ve stereo hoparlörlere sahip. Bu yükseltim süiti, her notanın ve sesin tam istendiği gibi duyulmasını sağlıyor ve müziklere, filmlere, oyunlara ve videolara derinlik ve güç katan üstün ses kalitesi sunuyor.

Daha da ileri gitmek için tasarlandı

İster seyahatte ister evde kullanılsın Satellite Click Mini tüm gün boyunca iş ve oyun için gereken herşeyi sunuyor. Klavye takılı haldeyken kullanıcılar 16 saate kadar1 video gösterimi sağlayan pil ömrünün tüm çalışma günü ve sonrasında keyfini çıkarabiliyorlar. Tablet olarak ise tek bir şarjla 8 saate kadar1 video gösterim sağlıyor. Akıllı şarj sistemi her zaman ilk olarak tabletin şarj olacağı ve klavyenin pil ömründen sonra tablet pilinin kullanılacağı anlamına geliyor. Böylelikle klavyesiz kullanımda pil ömrü azami seviyeye çıkarılmış oluyor. Cihazda mevcut Bing özellikli Windows 8.1 ile kullanıcılar, bir yıllık Microsoft Office 365 Personal üyeliğinden faydalanabiliyorlar ve e-postaları okumak veya yeni belgeler yaratmak için bilinen uygulamalara erişim sağlayabiliyorlar. Ayrıca Microsoft Office 365 Personal üyeliği cihazlar arasında sürekli bir Windows deneyimi sağlamak için ana bir PC’ye genişletilebiliyor.

İlave olarak, 1TB kapasiteli OneDrive online depolama2 dahil edildiğinden ve daha fazla kapasite ekleme seçeneği olduğundan dolayı, kullanıcılar diledikleri kadar veri depolayabiliyorlar. Verilen aylık 60 Skype dünya dakikaları ise arkadaşlar ve aile ile iletişimde kalmak için ideal.

TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri Genel Müdürü Aytaç Biter yaptığı açıklamada; “Toshiba benzersiz bir 2’si 1 arada cihazla mükemmel bir Windows deneyimi sunarak yenilikçilikte başı çekmeyi sürdürüyor. Yeni Satellite Mini Click modelinin 16 saat pil ömrü işte veya eğlencede olağanüstü bir üretkenlik sunuyor.” dedi. İçindeki Intel®AtomTM işlemci, nefes kesen grafik özelliklerle en yeni mobil oyunlar için gereken performansı ve hızı sağlarken hızlı açılış, gezinti ve çoklu işlem de sunuyor.

Her yerde her zaman bağlantı

Satellite Click Mini notebook ya da tablet modunda bir dizi bağlantı seçeneği sunuyor. Tablette bulunan bir adet Micro-HDMI® ile içerikler geniş ekranda paylaşılabiliyor, mikroSD/SDHC/SDXC girişi ise cihazlar arası içerik paylaşımını sağlıyor; ayrıca Mikro-USB 2.0 girişi de bulunuyor. Klavye tam boyutlu bir USB 2.0 ile dosya aktarımı sağlıyor. İlave olarak, tam boyutlu SD girişi ise mevcut 32 GB eMMC depolamayı artırabilmeye imkan veriyor. Ayrıca, kablosuz ekran özelliği kablolara gereksinim duymadan diğer cihazlara sorunsuz şekilde ses ve video aktarabilmeyi sağlıyor.

An’ı ölümsüzleştirin

Arka yüzdeki 5 MP otomatik odaklanmalı kamera ile kullanıcılar hareket halindeyken bile yüksek kalitede fotoğraflar çekebiliyorlar. Ön yüzdeki HD web kamera ile kullanıcılar arkadaşları ve iş arkadaşları ile yüz yüze görüşmeler yapabiliyorlar. Satellite Click Mini ayrıca TruCapture uygulamasına sahip olduğundan kullanıcılar herhangi bir kağıt belge, beyaz tahta veya projeksiyonla gösterilen bilgilerin görüntüsünü kolayca kaydedebiliyorlar.

TruCapture ayrıca yansımayı önlendiğinden ve görüntülerin renklerini düzelttiğinden dolayı görüntü ve yazıları çok daha rahat görülebilir ve okunabilir hale getiriyor, böylece bilgilerin okunurluğu artırılmış oluyor. İlave olarak görüntülerdeki kelimeler karakter tanıma özelliği sayesinde arama yapılabilir ve kolayca diğer uygulamlara aktarılabilir hale geliyor.

Satellite Click Mini rahat taşınabilir olduğu kadar, Satin GoldTM altın veya Smart White Pearl inci beyazı renk seçenkleriyle şık bir görünüme de sahip.  Son derece sağlam olduğundan hareket halindeki yaşama da uygun.

Toshiba Satellite Click Mini:

·         Ekran:22.6 cm (8.9”) WUXGA (1920 x 1200) IPS ekran. Kapasitif 10 noktalı çoklu parmak dokunmatik ekran desteği.

·         İşlemciler:Intel®AtomTMZ3735F işlemci

·         Grafik işlemci: Entegre Intel®grafik işlemci

·         Hafıza: 2GB DDR3L

·         Depolama: 32 GB eMMC

·         Bağlantı: Tablet:1 x Mikro-HDMI®-çıkışı, 1 xMikro-USB ve 1 x mikroSD kart girişi (128 GB’a kadar destekler), 1 x Mikrofon/Kulaklık kombo girişi. Klavye: 1 x tam boy USB 2.0, 1 x tam boy SD yuvası (128 GB’a kadar destekler)

·         İletişim: WiFi® 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, kablosuz ekrana hazır

·         5 MP otomatik odaklanmalı arka yüz kamera, 2 MP ön yüz kamera

·         Ses: Yan bölümlerde Dolby® Digital Plus™ özellikli stereo hoparlörler

·         İşletim Sistemi: Bing özellikli Windows 8.1 Güncellemesi

·         Microsoft Office 365 Personal bir yıllık abonelik

·         Pil ömrü: Klavye takılı iken 16 saate kadar1 video oynatım

·         Renk: SatinGoldTM altın rengi veya Smart White Pearl beyaz

·         Boyutlar: Tablet modu: 235 x 161 x 9.8mm. Notebook modu : 235 x 170.6 x 19.9 mm

·         Ağırlık: Tablet: 470 gr Notebook modu : 999 gr

Teknoloji Makaleleri