Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

FIT Solutions yeni CTO’su Ayhan Boyacıoğlu oldu

Globaltechmagazine FIT Solutions CTO Ayhan Boyacioglue-Dönüşümün lider markası FIT Solutions, teknoloji alanındaki liderliğini Ayhan Boyacıoğlu’nu CTO pozisyonuna atayarak güçlendiriyor. 10 yıldır teknoloji sektöründe başarılı projeler geliştirip uygulayan Boyacıoğlu, FIT Solutions’un tüm teknoloji organizasyonunun sorumluluğunu üstlendi.

e-Dönüşüm’ün Türkiye’deki lideri FIT Solutions, sektördeki teknoloji liderliğini de yeni ataması ile pekiştiriyor. Sektörün deneyimli isimlerinden Ayhan Boyacıoğlu’nu CTO görevine getiren FIT Solutions, Ar-Ge merkezi ile birlikte yazılım ve teknoloji alanlarında atılım yapmaya odaklı bir organizasyon olarak hedeflerine ilerliyor.

Ayhan Boyacıoğlu, 1983 yılında İzmir’de dünyaya geldi. 1992 yılında qbasic programlama diliyle genç yaşta programlama dünyasına giriş yaptı. Lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünü kazanarak İstanbul’a gelmiştir. Üniversite eğitimi sırasında çok sayıda kulübüne katılmış, kurmuş ve başkanlık yapmıştır. Amatör olarak ilgilendiği yazılım dünyasına üniversite hayatının sona ermesiyle birlikte 2006 yılında giriş yapmıştır. SAP ABAP danışmanlığı başta olmak üzere SAP teknik danışmanı olarak çok sayıda yerel ve global projede yer almıştır. 2010 yılında geldiği ekip liderliği ve teknik proje liderliği pozisyonuna 2012 yılı başında FIT Solutions bünyesinde Yazılım Departman Yöneticisi olarak devam etmiştir. FIT Solutions bünyesinde çalıştığı dönemde çok sayıda proje yönetmiş ve şirketin ürün şirketi olarak gelişmesine paralel olarak geliştirilen ürünlerde etkin rol oynamıştır. CTO görevini üstlenen Boyacıoğlu, sektör lideri FIT Solutions ile şirketlerin e-Dönüşüm süreçlerine teknoloji konusunda destek olmaya devam edecek.

Teknoloji Makaleleri