Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Swisscom, VMware Bulut Altyapısı ile pazara daha hızlı giriş yapacak

VMware-GlobaltechmagazineSwisscom’un yeni hibrit bulut hizmetinde VMware ile girdiği iş birliği, Swisscom’un hizmet inovasyonuna odaklanmasını sağlayacak.

Bulut altyapısı ve kurumsal mobilitede dünya lideri VMware, dünyanın önde gelen BT ve telekom sağlayıcısı Swisscom AG’nin, Enterprise Service Cloud/Kurumsal Hizmet Bulutu’nu, VMware bulut altyapısı ve yönetim çözümleri üzerine kurduğunu duyurdu. Swisscom, VMware ile girdiği bu işbirliği sonucunda yeni hizmetlerinin pazara girme hızının büyük ölçüde arttığını belirtti. Artık Swisscom, bulut hizmetlerini farklılaştırabildiği, büyüme fırsatlarını takip edebildiği ve müşterilerine güvenli, yüksek performanslı hibrit bulut çözümleri sağlayabildiği ve bu sayede de dijitalleşmeyi kolaylaştırdığı bir platforma sahip.

İsviçre’de faaliyet gösteren uluslararası firmalar için üretilmiş olan Enterprise Service Cloud kullanıcıları, Swisscom’un (bir veri merkezinin güvenliği, güvenilirliği ve yedekleme özellikleri göz önüne alınarak oluşturulan klasmanların en iyisine verilen) Tier 4 seviye onayına sahip veri merkezlerinden ve İsviçre’nin veri depolama konusunda sağladığı güvenli ortamından faydalanabilecek. Enterprise Service Cloud aynı zamanda altyapı ve uygulama hizmetleri yönetimi için VMware vRealize Suite’in, net ve güvenlik hizmetleri için VMware NSX’in ve Dell EMC VxBlock sistemleri üzerinden yürütülen bilgi işlemler için VMware vSphere’ın avantajlarından faydalanıyor. Enterprise Service Cloud kullanıcıları tanıdık VMware araçlarını tutarlı bir yönetim ile birlikte özel, genel ve hibrit bulutlar arasındaki işlemler için kullanabiliyorlar.

Swisscom başlangıçta bulut altyapı teknolojisini kendisi oluşturdu. Sonrasında ise VMware ve Dell EMC ile stratejik teknoloji ortaklığa girerek mümkün olan en iyi bulut platformunu yaratmayı amaçladı. Performansı otomatikleştirmek ve basitleştirmek, bulut altyapılarını onarmak ve kapasitelerini yönetmek için kullanılan vRealize Suite, hizmetin oluşumunu ve başlatılmasını hızlandırdı. Bu yaklaşım aynı zamanda Swisscom’un bulut altyapısını inşa etmek yerine tekrardan müşterilerine sunulacak farklılaştırıcı özellikler ve hizmetler üretmeye odaklanmasına imkân sağladı.

Çoklu bulut ortamını benimseme trendini dikkate alan Swisscom, küresel bulut portföyünü Amazon Web Services (AWS) ve Microsoft Azure’u da kapsayacak şekilde genişletti. Kurumsal müşteriler, Swisscom ile hizmet sağlayıcısı olarak çalışmaya devam ettiklerinde, en geniş genel bulut hizmetlerinden de (VMware bazlı, AWS, Azure) faydalanabilecek.

Swisscom’un Ağ ve Bulut Başkanı Marcel Walker anlaşma ile ilgili “VMware’la olan ortaklığımız ve Enterprise Service Cloud’ın hizmete alınması müşterilerimize çoklu bulut yaklaşımı sunmamızı sağlarken, Swisscom’un güvenilir stratejik bulut danışmanı olarak kalarak müşterilerimizin dijital dünyayı keşfetmesini mümkün kılıyor. Artık Swisscom olarak, bankacılık ve sağlık sektörü gibi yeni hizmetler sunabileceğimiz ve uyum gerekliliklerini karşılayabileceğimiz bir bulut servisimiz var.”  dedi.

VMware, EMEA Merkezi, Başkan Yardımcısı Luigi Freguia ise görüşlerini şu şekilde belirtti: “Swisscom ile gerçekleştirilen iş birliği, ortak amacımız olan; şirketlerin özel ve çoklu genel bulutlar arasında kendilerine en uygun şekilde, BT altyapı ve uygulama hizmetlerini sorunsuz bir şekilde başlatıp yönetebilme özgürlüğü vizyonunu vurgulamaktadır. Dünyadaki birçok kurum veri merkezlerini VMware ile sanallaştırdığı için bu şirketler kendi içlerinde ve Swisscom Enterprise Cloud Service’in ortamlarında tutarlı altyapıdan ve operasyonlardan faydalanabilir. Bu da çevik bir BT ve daha fazla yeni hizmetler sunma özgürlüğü anlamına gelmektedir”.

Teknoloji Makaleleri