Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avrupa’da Gemba Süreç İnovasyonu için doğru zaman

Panasonic-Business-globaltechmagazineAvrupalı işletmelerin satın alma davranışlarındaki ve dijital dünyadaki değişim fırtınasıyla karşı karşıya kaldıkları bir dönemde Panasonic, Gemba Süreç İnovasyonu olarak adlandırılan yeni işletme inovasyonu için doğru zamanın geldiğini söylüyor. Panasonic’in Japonya’daki deneyimlerine dayanarak oluşturduğu Gemba Süreç İnovasyonu, bir işletmenin iş yapış şeklini dönüştürmeye yardımcı olmak için bir kuruluşa yönelik derin anlayışı en son teknolojilerle bir araya getiriyor.

Panasonic’in işletmeler arası bölümü, şirketlere kendilerini dönüştürmeleri için ihtiyaca özel, entegre sonuçlar sunmak adına endüstri anlayışını, donanım, yazılım mühendisliğini ve entegrasyon becerilerini bir araya getirerek Gemba Süreç İnovasyonu’nu Avrupa’ya getiriyor. Değerin üretildiği fiziksel alan anlamına gelen Japonca bir ifade olan Gemba, tedarik zincirinde ise eşyaların yapıldığı, taşındığı veya satıldığı yer olarak tanımlanıyor.

Avrupa’da Gemba Süreç İnovasyonu en net şekilde üretim, lojistik ve perakende sektörlerine uygun olmakla birlikte birçok endüstride de uygulama alanı buluyor. Gemba Süreç İnovasyonu, üretim alanında robot teknolojisi gibi teknolojileri kullanarak otomasyonu hızlandırabiliyor. Lojistik alanında ise Derin Öğrenme ve Nesnelerin İnterneti (IoT) sensör teknolojilerini kullanarak ürünlerin sınıflandırılması, planlanması, izlenmesi ve ürünlerin durumunun takip edilmesini sağlayabiliyor. Perakende alanında da kişiselleştirilmiş dijital pazarlamanın yanı sıra ürünlerin ulaşılabilirliğini iyileştirmek amacıyla stokları otomatik olarak yeniden sipariş etmeye olanak sağlamak için YZ ve kamera teknolojisini devreye alırken kullanılabiliyor.

Panasonic System Communications Company Avrupa (PSCEU) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hiroyuki Nishiuma, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Avrupa’da iş dünyasını şekillendiren dış baskılar hiç bu kadar büyük olmamıştı. Değişen tüketici satın alma alışkanlıkları, artan çevresel ve etik farkındalık ve iş gücü havuzunu daraltan yaşlanan nüfus, bu baskılardan bazıları. İşletmeler bu sorunları yeni teknolojik inovasyonlarlaele alırken Panasonic değerin yaratıldığı yer olan gemba’yı dönüştüren endüstri çözümlerine odaklanan tam bir hizmet sağlayıcı olarak onlara yardım etmeyi planlıyor.”

Teknoloji Makaleleri