Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Webex App Hub ile platformlar arasında kesintisiz deneyim

Cisco-globaltechmagazineCisco WebexOne etkinliğinde yeni Webex’in güçlü bir uygulamalar bütünü olmakla kalmayıp, aynı zamanda herkesin Webex ve sık kullandığı diğer uygulamalar arasında geçiş yaparken kesintisiz bir deneyim yaşamasını sağlayan bir uygulama olduğu duyuruldu. Açık API’lar ve SDK’lar sayesinde platform güçlü bir programlama ve genişletme olanağı sunuyor. Bu da herkesin aramadan mesajlaşmaya, toplantılardan cihazlara ve analizlere kadar, Webex ile ihtiyaç duyduğu özellikleri elde etmesini sağlıyor.

Herkesin bu platformdan faydalanmasını sağlamak için yeni Webex App Hub duyuruldu. Kullanıma sunulan App Hub’da kullanıcıların Webex mesajlaşma alanında entegrasyonları bulması ve kullanması kolaylaştırılıyor ve kullanıcılar yakında Webex toplantılarında da bu deneyimden faydalanabilecek. Kullanıcılar Webex toplantısındayken üçüncü parti uygulamaları kolayca ekleyip iş birliği için kullanabilecek ve ardından çalışmayı kaydedip daha sonra devam edebilecek. App Hub tabii ki şirket genelinde yerel entegrasyonlar yapmak isteyen BT yöneticileri için de harika bir araç.

Cisco Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Reem Asaad konu hakkında şunları söyledi: “Açık ekosistem tabanlı güçlü bir yaklaşım geliştirmekteki amacımız, kullanıcıların, hangi uygulamaları kullanırsa kullansın, Webex ile sorunsuz bir biçimde çalışarak büyüleyici ve tamamen uyumlu bir deneyim elde etmesidir.”

İşte entegre edilen uygulamalar

Box: Box’ta depoladığınız içerik sayesinde Webex toplantılarından en iyi şekilde faydalanabilirsiniz. Box entegrasyonuyla, Webex’teyken Box içeriğini kolayca paylaşabilir ve yönetebilirsiniz. Box içerisindeki gömülü Webex erişimi, bu entegrasyonu bir üst düzeye taşıyarak, Box’tan çıkmanıza gerek kalmadan Webex toplantısı başlatmanıza, planlamanıza ve mevcut ya da yeni oluşturulmuş bir Webex Space ile içerik paylaşmanıza olanak tanıyor. Tüm Webex içerik paylaşım olayları, Box etkinlik akışında görülebiliyor.

Dropbox

Dropbox ile Webex entegrasyonu, Dropbox kullanıcılarının daha etkili toplantılar yapmasına yardımcı olacak. Dropbox üzerindeki bir dosyaya tıklayarak bir Webex toplantısında paylaşabilirsiniz. Dropbox Paper kullanıcı ara yüzünden çıkmadan ekibinizle paylaşmak Webex üzerinde Dropbox Paper uygulamasını kullanabilirsiniz. Toplantıyı çevrimdışı olarak kayıttan oynatmak için toplantı kayıtlarına Dropbox üzerinde erişebilirsiniz.

Miro

Miro ile Webex içerisinde görsel düşünme ve iş birliğinin gücünü kullanın. Bu entegrasyon, fikir oluşturmaktan atölye çalışmalarına, ürün planlamaya ve tasarıma kadar her şey için her türlü Miro tahtasını, toplantınızdan çıkmadan Webex proje alanınıza doğrudan aktarmanıza olanak tanır.

MURAL

Webex içerisinden görüntülü toplantılara gelişmiş bir katılım deneyimi sunan MURAL, dağıtık ekiplerin görsel iş birliği yoluyla düşünmesine, paylaşmasına ve sorun çözmesine yardımcı oluyor. Her ekip üyesine söz hakkı veren bu entegre çözüm, uzaktan planlamayı, tasarım sprint’lerini, beyin fırtınası seanslarını ve müşterilerle iş birliğini daha üretken ve eğlenceli hale getiriyor.

Salesforce

Webex ve Salesforce’un bir araya gelmesi, satış faaliyetlerini ve hareketlerini 10 kat iyileştirerek tekliflerin paraya dönüşmesine yardımcı oluyor. Salesforce içerisinde Webex toplantılarınız, mesajlarınız ve aramalarınız, Müşteri Adayları ve Fırsatlar’la ilişkilendirilir. Bu özel Webex nesneleri, Salesforce AppExchange üzerinden sağlanacaktır.

ServiceNow

ServiceNow olay yönetimi ile entegrasyonumuz, Toplantı, Arama ve Mesajlaşma ile ilişkili Webex eylemlerimizin “aracıda” iş akışları haline gelmesi ve aynı işlerin manuel olarak tekrar tekrar yapılmasının ve bağlam geçişlerinin ortadan kaldırılması anlamına geliyor.

Facebook Workplace

Workplace ve Cisco, özellikle ön saf çalışanları ile ofisten ve evden çalışan ekipleri olan şirketler başta olmak üzere tüm şirketlerde çalışanlar arası iletişimi iyileştirmek için bir araya geliyor. Workplace ve Cisco’nun ortak müşterileri, artık Webex videolarını Workplace üzerinde canlı olarak yayınlayabilecek ve kullanıcılar Webex yayınları sırasında etkileşime girerek (beğenme, yorum yazma, tepki verme, soru sorma, anket kullanma vs.) gerçek zamanlı katılım sağlayabilecek. Kullanıcılara sağlanacak ürün deneyimleri arasında, Workplace’i Webex donanımıyla kullanma ve Webex deneyimine getirilen Workplace canlı katılım özellikleri yer alacak.

Teknoloji Makaleleri