Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

DaaS’ın getirdiği 10 temel avantaj ve fayda

citrix-new-globaltechmagazineÇalışanlar uzaktan çalışmak için ofisin sınırlarından kurtulurken, kuruluşların, çalışanlarını, işlerini yapmak için gereksinim duydukları araç ve bilgilerle desteklemeleri her zamankinden daha önemli hale geldi.  Ancak uzaktaki çalışanlar için tekil makineler kurmak yüksek maliyetli olabilir ve kurumsal güvenlik riskleri oluşturabilir. Bu noktada hizmet olarak sunulan masaüstü yani DaaS, çalışanlarınıza güvenli ve kurulumu kolay sanal çalışma alanları sağlamanıza yardımcı olabilir.  Dahası, Citrix gibi lider DaaS sağlayıcılarının nispeten düşük maliyetleri, kuruluşları büyük ve istenmeyen harcamalardan kurtarabilir. Citrix Virtual Apps and Desktops sayesinde, BT liderleri, bulut masaüstü bilgisayarlarının ve uygulamalarının hızlı ve uygun maliyetli devreye alımını sağlayan, tek noktadan, kullandıkça öde özellikli DaaS çözümüne erişim elde ediyorlar.

DaaS bulutun esnekliğinden yararlanıyor

DaaS, kuruluşların uzaktan çalışan iş gücünü desteklemek üzere BT altyapılarını oluştururken zamandan ve paradan tasarruf etmelerine yardımcı olmak için bulutun esnekliğinden yararlanır.  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarlarını, BT modernleştirmesini benimseyen kuruluşlar için cazip bir çözüm haline getiren, Citrix’e göre maliyetle ilgili en önemli kullanım senaryoları şunlar:

Donanım Maliyetlerini Azaltır:  Şirketinizin altyapısı, muhtemelen zaten şirket içi veri merkezi ve buluttan oluşan bir bileşim temelinde kurulmuştur.  (Kuruluşların yaklaşık %87’si, şirket içi ve bulut tabanlı altyapının bir bileşimini kullanır.)  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarları sayesinde, halihazırda sahip olduğunuz kaynakları optimize edebilir ve kuruluşunuzun dijital altyapısını oluşturmak için buluttan daha da fazla yararlanabilir ve donanım sermayesi harcamalarını, potansiyel olarak yıllık %56 oranında azaltabilirsiniz.

Yazılım Güncellemelerini Kolaylaştırır: Sayısız kişisel bilgisayarda bulunan yazılımları ve işletim sistemlerini güncellemek, BT departmanları için büyük zaman ve kaynak tüketimine yol açabilir ve ayrıca son derece yüksek maliyetli olabilir.  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarları sayesinde, bir bulut hizmeti sağlayıcısı, tüm güncellemeleri ve bakımı yöneterek, kuruluşunuzun zamanından ve BT kaynaklarından tasarruf etmenizi sağlar.

Çalışanların verimliliğini artırır:  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarına ilişkin güvenilir bir bağlantı, çalışanların işlerini yapmak için gereksinim duydukları bilgi ve araçlara sürekli erişebilmesini sağlayarak, çalışanların verimliliğini yaklaşık %5 oranında artırır.

BT verimliliğini artırır:  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarı, BT verimliliğini yaklaşık %10 oranında artırarak, BT maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.  Yeni çalışanlar için kişisel bilgisayarın ve yazılımın kurulması yaklaşık 8 saat sürer.  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarları, tek bir yerde havuzlanmış yazılım kaynakları sağlayarak kurulumu basitleştirir; böylece, bu kadar fazla zaman gerektirmez.

Güvenliği artırır: 2 yıl önce, BT karar alıcılarının %44’ü, o sırada, şirket verilerine ve prosedürlere ve güvenlik araçlarına erişmesi gereken çalışan sayısına bağlı olarak, gelirlerinin risk altında olduğunu belirtti.  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarlarına ilişkin hizmetler, verilerin güvenli ve yetkili kullanıcılar tarafından erişilebilir olmasını sağlayarak, bu gelir riskini azaltır.

Uzaktan çalışma esnekliği:  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarları sayesinde, çalışanlar, tercih ettikleri yerde çalışma esnekliğine sahip olur ve siz de çalışanların, üretkenlik kaybına ilişkin risk olmadan işlerini yapmaları için gereksinim duydukları kaynaklara sahip olduklarını bilmenin rahatlığını yaşarsınız.

Altyapının yükseltilmesi: Altyapınızı, hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayar gibi bulut yetenekleriyle modernleştirirken, veri merkezi donanımının yüksek maliyetlerinden kaçının.

Geçici çalışanların desteklenmesi: Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarlar, uzun bir kurulum sürecinden geçmesi gerekmeyen cihazların kolay devreye alınmasını destekleyerek, BT departmanınızı, kalıcı olmayan çalışanlara yönelik çalışma alanlarını operasyonel duruma getirmek (spin up) için zaman ve kaynak harcamaktan kurtarır.

Cihaz ömrünün uzatılması:  Çalışanlar yeni cihazlar için hazır olduğunda, büyük donanım yatırımı olmadan, aynı düzeyde harika deneyim için hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayar kaynaklarını, ince istemcilerde ve düşük maliyetli uç noktalarda devreye alın.

Şirket büyümesinin desteklenmesi:  Hizmet olarak sunulan masaüstü bilgisayarlar, bulutun çevikliği sayesinde, yeni donanım ve yazılım lisanslarına büyük miktarda sermaye harcamak yerine, hizmet koşullarını değiştirerek, kuruluşunuzun büyümesini kolayca desteklemenize olanak tanır.

Teknoloji Makaleleri