Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell ve AWS’den fidye saldırılarına karşı iş birliği

dell-technologies-globaltechmagazineAWS için geliştirilen Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery çözümü; fidye yazılımı saldırılarına karşı verilerin korunması, izole edilmesi ve kurtarılmasına yardımcı olacak hızlı ve dağıtımı kolay bir genel bulut tabanlı kasa sunuyor. 

Dell Technologies ve Amazon.com şirketlerinden Amazon Web Services (AWS), “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” çözümünü ilk kez son kullanıcıyla buluşturuyor ve Dell’in siber kurtarma kasasını AWS Marketplace’e getiriyor.

“Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” çözümü, AWS müşterilerinin uğradıkları herhangi bir siber saldırıdan sonra faaliyetlerine hızlı ve güvenli bir şekilde devam etmelerini sağlayan, yenilikçi bir yaklaşıma sahip çoklu koruma katmanı sunuyor. Bu çözüm sayesinde, müşterilere ait kritik veriler saldırı ortamından uzaklaştırılarak güvenli, otomatize edilmiş bir operasyonel güvenli bağlantıyla fiziksel ve mantıksal olarak izole ediliyor. Bu güvenli bağlantı, standart yedekleme çözümlerinden farklı olarak erişim için farklı güvenlik bilgileri ve çok faktörlü kimlik doğrulaması isteyerek yönetim arayüzlerini kilitliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dell Technologies Veri Koruma Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı David Noy, “Veriler stratejik varlıklar olduğundan; fidye yazılımlarına ve diğer siber saldırılara karşı korumak, kuruluşların yürüttükleri faaliyetler adına doğru ve bilinçli kararlar vermeleri ve günümüzün dijital ekonomisinde başarılı olmaları için kritik öneme sahip. AWS’le birlikte müşterilere güvenli bağlantıya sahip bir siber kasa sunuyor ve kritik verilerini saldırılara karşı koruyan bir siber kurtarma çözümü ortaya koyuyoruz. Riskleri azaltmalarına ve maruz kaldıkları olası siber saldırının ardından dahi verilerini güvenle korumalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

AWS Teknoloji Ortakları Genel Müdürü Sabina Joseph de düşüncelerini, “Dell Technologies’in siber kurtarma çözümü, ortak müşterilerimizin fidye yazılımı tehdidiyle ve diğer siber saldırılarla baş edebilmelerine yardımcı olacak. “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” aracılığıyla, müşterilerimiz artık AWS üzerinden satın alıp dağıtabilecekleri bir veri kasasına erişebilir” sözleriyle ifade etti.

Kuruluşlar, genel bulut üzerinde ve şirket içi ortamlarda çeşitli BT altyapıları kullanmaya devam ederken, veri koruma çözümleri sahip oldukları veri güvenliğini artırma kapasitesiyle öne çıkıyor. Dünya genelinde 1.000 BT karar vericisinin katıldığı 2021 Dell Technologies Global Data Protection Index anketine göre, kuruluşların yüzde 67’sinde, yıkıcı bir siber saldırı durumunda tüm kritik verilerin kurtarılabileceğine dair güvensizlik mevcut. “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” çözümü, müşterilerin giderek artan fidye yazılımı ve diğer siber saldırı risklerinin üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor.

Dell Technologies’in yeni veri koruma çözümü “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS”in satışa sunulduğu AWS Marketplace uygulaması,bağımsız yazılım şirketlerine ait binlerce yazılımın listelendiği dijital bir katalog niteliği taşıyor. Uygulama; bu sayede AWS üzerinde çalışan yazılımların hızlıca bulunmasını, test edilmesini, satın alınmasını ve dağıtılmasını kolaylaştırıyor. Müşterilerse basit bir satın almayla Dell’in AWS’e özel veri koruma çözümleri portföyüne hızlıca erişip hemen dağıtıma başlayabiliyor.

Avustralya’nın önde gelen entegre finansal hizmet sağlayıcılarından biri olan Commonwealth Bank of Australia’nın Bulut Hizmetleri Yöneticisi Jason Sandery de konuya ilişkin “Dell Technologies ve AWS gibi küresel teknoloji uzmanlarıyla güçlü ilişkiler içinde olmak, bulut operasyonlarımızın her zaman güvenli olmasını sağlıyor. Etkili bulut siber kurtarma çözümlerini kullanmaksa verilerimizin fidye yazılımı gibi son derece yıkıcı siber tehditlere karşı korunduğuna dair bize güven vermesinin yanı sıra, risklere karşı daha dirençli olmamızı sağlayarak operasyonel verimliliğimizi artırıyor” açıklamasında bulundu.

Teknoloji Makaleleri