Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware 2022 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

VMware-globaltechmagazineKurumsal yazılımın öncü ve yenilikçi şirketi VMware, 2022 mali yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

  • 2021 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 11 artan gelirler, 3,19 milyar dolara ulaştı.
  • 2021 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 16 artan abonelik, SaaS (Hizmet olarak Yazılım) ve lisans gelirlerinin toplamı, 1,53 milyar dolar seviyesine ulaştı.
  • Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artan abonelik ve SaaS gelirleri, üçüncü çeyrekte 820 milyon dolara ulaştı.
  • Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artan abonelik ve SaaS yıllık kalıcı gelirleri (ARR, Annual Recurring Revenue), üçüncü çeyrekte 3,31 milyar dolar seviyesine ulaştı.
  • 2021 mali yılının üçüncü çeyreğinde 434 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,02 dolar olan GAAP net geliri, yüzde 8 azalarak üçüncü çeyrekte 398 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,94 dolar oldu. 2021 mali yılının üçüncü çeyreğinde 704 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,66 dolar olan GAAP dışı net gelir, yüzde 3 artarak üçüncü çeyrekte 725 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,72 dolar oldu.
  • GAAP faaliyet geliri, 2021 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 21 artarak 519 milyon dolar oldu. GAAP dışı faaliyet geliri ise 2021 mali yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 5 artarak 935 milyon dolar oldu.
  • Üçüncü çeyreğin faaliyetlerden gelen nakit akışı 1,09 milyar dolar, serbest nakit akışı ise 984 milyon dolar oldu.
  • Üçüncü çeyrekteki RPO (Remaining Performance Obligation, Kalan Performans Yükümlülüğü), bir önceki yıla göre yüzde 9 artarak 11,12 milyar dolar oldu.

VMware CEO’su Raghu Raghuram, konuyla ilgili şunları söyledi: “Üçüncü çeyrekte de devam ettirdiğimiz güçlü performansımızdan mutluluk duyuyoruz. VMworld’de birçok yeni hizmetimizi tanıttığımız bu çeyrekte müşterilerimize dönüşümlerinde nasıl yardımcı olduğumuzu ve inovasyon motorumuzun güçlendiğini gösterdik. Müşterilerimizin inovasyonunu hiçbir şeyden ödün vermeden hızlandırmak için güvenilir bir yazılım temeli sunmayı misyon ediniyoruz. Şirketlerin çoklu bulutun tüm potansiyelini açığa çıkarmasına yardımcı olmaya da kararlıyız.”

VMware Kıdemli Başkan Yardımcısı CFO’su Zane Rowe ise “Sağlıklı gelir artışımızı ve kârlılığımızı üçüncü çeyrekte de sürdürerek abonelik ve SaaS yıllık kalıcı gelirleri geçen yıla göre yüzde 25 artırarak 3,3 milyar dolar seviyesine çıkardık. Üçüncü çeyrekteki performansımız, müşterilerimize vazgeçilmez değerler sunduğumuzu ve ana ürün kategorilerimizde geçen yıla kıyasla güçlü bir büyüme kaydettiğimizi gösteriyor” dedi.

Teknoloji Makaleleri