Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Twitter kullanıcı sayısı bu yıl 211 milyona ulaştı

twitter-globaltechmagazine2021’in sonuna geldik. Bu yıl herkes için yoğun geçti; kriptodan Olimpiyatlara, Squid Game’den Adele’in yeni albümüne, Formula 1’den Türkiye Süper Ligi’ndeki büyük finale kadar insanları konuşturan çok şey vardı. Ve tüm bu konuşmaların öncelikli adresi Twitter oldu. Twitter’ın günlük aktif kullanıcıları, 2021’in 3. çeyreğinde bir önceki yıla göre %13 artarak 211 milyona ulaştı. Twitter, kullanıcı geri bildirimleri ışığında 2021’de birçok yeni özelliği kullanıma veya teste sundu.

Twitter, bu yıl sohbet etmenin ve para kazanmanın yeni yollarını tanıttı ve Twitter’ı güvenli ve kapsayıcı tutmak için çalışmalarına devam etti. Pek çok ürün güncellemesi ve özelliği yayınladı, nelerin işe yarayıp nelerin yaramadığını değerlendirerek insanların sohbetlere katılmasını ve konuşmaları takip etmesini kolaylaştırmanın yollarını test etti. Fleets ve Periscope’a elveda diyen Twitter, bu ürünlerin her birinden edindiği bilgileri, herkese açık sohbete hizmet etmenin yeni yollarını bulmak için kullandı. Ve Twitter Spaces aracılığıyla Twitter’da canlı sesli sohbetler yapmanın yeni bir yolunu tanıttı. Ayrıca, onu kullanan kişilerden gelen doğrudan geri bildirimlere dayanarak ürünleri yinelemeye ve özellikler ve iyileştirmeler sunmaya devam etti.

Twitter 2022’de de küresel, herkese açık sohbeti teşvik etmeye devam ederken, Twitter’daki herkesin kendi deneyimlerini düzenlemesine, oluşturdukları içerik için ödüllendirilmesine, kendini güvende ve kontrolde hissetmesine yardımcı olmak istiyor.

Teknoloji Makaleleri