Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Morhipo EMC Çözümleri İle İş Süreçlerini Hızlandırıyor

emc_globaltechmagazineEMC, yaptığı açıklamada Türkiye’nin en büyük e-ticaret ve online alışveriş sitelerinden biri olan Morhipo’nun BT altyapısını EMC XtremSF PCIe Flash donanımı ve EMC XtremSW Cache sunucu Flash önbelleğe alma yazılımı ile standardize ettiğini duyurdu. Morhipo EMC teknolojilerini kullanarak, veri depolama ile veri korumada gecikme sürelerini azaltma ve performansı hızlandırma yoluyla çok daha pratik ve az maliyetli bir şekilde kurulumu yapılabilecek yeni bir veri depolama sistemine sahip oldu.

Havacılık, telekomünikasyon, finans, sağlık ve kamu kuruluşları gibi birçok farklı sektöre hizmet veren; işletmelerin ve hizmet sağlayıcıların faaliyetlerini dönüştürmelerine ve BT’yi bir hizmet olarak sunmalarına yardımcı olan dünyanın lider teknoloji şirketlerinden EMC, Morhipo’nun BT altyapısının ve iş süreçlerinin gereksinimlerini karşılayacak ve veri depolama performansını artırdı.

EMC Türkiye Sistem Mühendisliği Yöneticisi Fırat Öztürk konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları söyledi:

“EMC olarak, Morhipo için oldukça heyecan verici bir proje gerçekleştirdik. Şirketin geçtiğimiz birkaç sene boyunca hızlı bir şekilde büyümesi doğrultusunda, Morhipo daha fazla performans sunan veri depolama çözümlerine gereksinim duyuyordu. Sorunsuz ve verimli arka plan operasyonları için iş/zaman oranını artırmak çok önemliydi. G/Ç’yi artırmak için düşünülen çözümlerden biri yepyeni bir veri depolama sistemine yatırım yapmaktı. Ancak yüksek maliyetler Morhipo için sorun teşkil edebilecek en önemli unsurlardan biriydi. EMC olarak Morhipo’nun ihtiyaçlarına karşılık verecek oldukça uygun maliyetli ve pratik bir çözüm sunduk.”

Morhipo Bilgi Teknolojileri Müdürü Mehmet Altan Çınar ise Morhipo’nun müşterileriyle ilgili operasyonlar da dahil tüm süreçlerini çevrimiçi yürüttüğüne dikkat çekerek, buna bağlı olarak sorunsuz bir BT altyapısının ve yüksek performansın kritik önem taşıdığını söyledi:

“Online mağazamıza yeni bir ürün eklemek; yeni ürün resimlerini yüklemek; üye bilgilerini, oturum kayıtlarını saklamak ve tüm alışveriş etkinliklerin koordinasyonu gibi işlemler otomatik süreçlerle yönetiliyor. Yazılım ya da donanım altyapısında herhangi bir performans düşüklüğü şirketin gelirlerini doğrudan olumsuz etkileyebiliyor. Müşterilerin Morhipo ile etkileşimde bulunduğu web portalı şirket içindeki tüm BT sistemlerini destekliyor. Bu da BT altyapısının şirketin büyüme hızıyla paralel şekilde güncellenmesi gerektiği anlamına geliyor. Bu noktada, yeni bir veri depolama sistemi kurma konusunda dünyanın lider teknoloji şirketlerinden EMC ile çalışmaya karar verdik. Bize oldukça uygun maliyetli ve pratik bir çözüm sundular.”

EMC XtremSF ve XtremSW Ön Belleğe Alma Çözümünün Müşterilere Sunduğu Faydalar:

İş süreçleri için kritik önem taşımasına bağlı olarak, Morhipo’nun BT altyapısının güncellenmesi ve sorunsuz ve yüksek performansla çalışması için iyileştirilmesi gerekiyordu. Bunun yanı sıra şirketin hızlı büyümesine yönelik beklentiler Morhipo’nun veri depolama konusunda daha yüksek performans sunacak çözümler arayışına girmesine neden oldu. Bu aynı zamanda arka plan operasyonlarının da daha verimli yürütülmesi için gerekliydi.

Morhipo ve EMC’nin birlikte gerçekleştirdikleri planlama ve yürütme çalışmalarının sonunda teknolojilerin Morhipo’nun BT altyapısına kurulum süreci, iş süreçlerinde hiçbir aksamaya sebep olmaksızın tamamlandı; veri depolama performansı 6 kat arttı ve SAP tabanlı süreçlerin hız ve verimliliğinde önemli artışlar kaydedildi. Morhipo’nun BT altyapısında, EMC çözümleri kullanılmaya başlandıktan sonra iş/zaman oranı %200 arttı, gecikme süreleri de en az %50 azaldı.

·         Her iki çözüm de uygun maliyetle ve sorunsuz şekilde sisteme kuruldu.

·         EMC’nin PCle Flash donanımı XtremSF uygulama performansını artırmak için sunucu içine kuruldu; bu şekilde gecikme süresi azaldı ve iş/zaman oranı arttı. XtremSF Morhipo’nun BT altyapısına operasyonda herhangi bir süreci hiçbir şekilde aksatmadan kolayca kuruldu ve entegre edildi.

·         Gelişmiş performans ve veri koruma için XtremSF, EMC XtremSW Cache Sunucu Flash ön belleğe alma yazılımı ile birlikte kullanıldı.

·         XtremSF donanımı ve XtremSW Cache yazılımı performansta olağanüstü artışlar kaydedilmesini sağladı.

Hızlı teslimat ve kapıda ödemeyle Morhipo fark yaratıyor

Morhipo, Türkiye’de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com üzerinden, her zevke her bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, çok yüksek indirim oranları ile hızlı teslimat, kapıda ödeme ve Boyner ve YKM mağazalarında iade ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor.

Yeni sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90’a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor.

‘Koşulsuz Müşteri Mutluluğu’ anlayışıyla üyelerine güvenli bir alışveriş keyfi yaşatan morhipo.com, müşterilerinin talebi halinde bir ay süreyle koşulsuz iade  kabul ediyor ve kargo ücretini üstleniyor. morhipo.com, stoklar dahilinde İstanbul’a 24 saat, diğer şehirlerde ise  48 saat içinde teslimat sözü veriyor.

Teknoloji Makaleleri