Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Büyük Veri’de Büyük Ortaklık Ereteam ve Datameer Güçlerini Birleştirdi

ereteam_globaltechmagazineBüyük Veri ve Analitik alanlarında kurumsal şirketlere etkili bilişim çözümleri sunan Ereteam, uçtan uca yapılandırılmış ve alanında tek Büyük Veri Analitiği uygulaması olan Datameer ile iş ortaklığı anlaşması imzaladı.

Bilişim sektörünün Türkiye’deki önde gelen firmalarından biri olan Ereteam, gerçekleştirdiği güçlü ortaklıklara bir yenisini ekleyerek, alanında uçtan uca hizmet veren tek Büyük Veri Analitik uygulamasını sunan Datameer ile iş ortaklığı anlaşması yaptı. İstanbul ve Ankara ofisleri üzerinden sürdürdüğü faaliyetleriyle bilişim sektöründe 14 yılı aşkın süredir hizmet veren Ereteam, gerçekleştirdiği yeni ortaklıkla ürün ve çözüm yelpazesini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan birçok çözüme ait ana yazılımların Türkiye’deki ilk distribütörlüğünü üstlenerek Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle güçlü iş ortaklıkları yapmayı sürdüren Ereteam, Datameer ile gerçekleştirdiği ortaklık anlaşması kapsamında Datameer CEO’su Stefan Groschupf’u, 23 Mart 2015 tarihinde Türkiye’de ağırladı.

Büyük Veri’nin anlamlandırılması açısından büyük bir adım

Ereteam’in yeni iş ortağı Datameer, güncel olarak Citibank, British Telecom, Trustev ve Workday gibi büyük firmalar tarafından tüm verilerin birleştirilmesi, analiz edilmesi ve görselleştirmesi konularında etkin bir şekilde kullanılıyor ve hızlı bir şekilde verinin anlamlandırılmasını sağlıyor.

Ereteam Genel Müdürü Gökhan Nalbantoğlu, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Yaşadığımız çağın en büyük kurumsal gereksinimlerinden Büyük Veri’nin işlenmesi konusunda gelinen noktada, eldeki birikimlerin daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu da, müşterilerimizi bu birikim havuzundaki bilgiyi keşfetme ve aksiyon alma adımına taşıyor. Bu süreci gerçekleştirirken doğru teknolojilerle iş birlikleri yapabilmemiz bizim için çok önemli. Ereteam olarak, Büyük Veri ve Analitik konusunda lider firmalardan Datameer ile çok önemli bir iş birlikteliğine imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz, iş ortaklarımızın Büyük Veri ve Analitik konusunda hızlı ve güvenli bir şekilde hareket edebilmesini ve Büyük Veri’yi en sade yoldan anlamlandırmalarını sağlamak. Güçlü ve ses getiren ortaklıklarla büyümeye ve bilişim çağında ülkemizin hak ettiği yerde konumlanması için doğru adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Büyük Veri’yi doğru değerlendiren şirketler bir adım önde

Ereteam ile gerçekleştirdikleri iş ortaklığı konusunda memnuniyetini dile getiren Datameer CEO’su Stefan Groschupf, sözlerine şöyle devam etti: “Datameer olarak hazırladığımız 2015 tahminlerimizde Büyük Veri’nin bilimsel bir deney alanı olmaktan çıkıp işletmelerin en önemli konusu halini alacağını öngörüyoruz. Sağladığımız Hadoop hizmeti ise merkezi konumdan çıkıp departmanlara doğru dağılım gösterecek. Ayrıca, yapılan araştırmalara göre, 2015’in Büyük Veri’yi ticari faaliyetlerinde etkili kullanabilen şirketlerin yılı olacağı öngörülüyor. Diğer bir deyişle, Büyük Veri’yi analiz edip doğru anlamlandırmanın büyük önem kazanacağı bir döneme girdik. Bu konuda atılan adımlar şirketler ve kurumlar için hayati önem taşıyor. Biz, Hadoop üzerinde uçtan uca analitik uygulamalar geliştiren tek sağlayıcıyız ve Büyük Veri ve Analitik stratejileri konularında uzman bir firma olan Ereteam ile iş birliği yapmak bizim için çok yerinde bir adım. Bu ortaklık sayesinde Türkiye’deki firmalar ve kurumlar, Müşteri Analitiği, Sahtekarlık Tespiti ve Operasyonel Analitik alanlarında Türk ve dünya pazarlarındaki rekabette güçlenerek ön saflarda yerlerini alacaklar. Bu girişimin hepimizi memnun edecek sonuçlar doğuracağına inanıyorum”.

Teknoloji Makaleleri