Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea’nın Büyük Veri Çözümü IntelliMap’e Uluslararası Ödül

avea intellimap globaltechmagazineAvea’nın, şirketlerin verimliliğine katkıda bulunan Büyük Veri çözümü IntelliMap, Best in Biz Uluslararası Ödülleri’nde (Best in Biz Awards International) “Yılın Kurumsal Ürünü” dalında Altın Ödül’e layık görüldü.

Türkiye’nin en inovatif mobil operatörü Avea’nın kurumsal müşterilerine yönelik sunduğu Büyük Veri çözümü IntelliMap, Best in Biz Uluslararası Ödülleri’nde “Yılın Kurumsal Ürünü” dalında Altın Ödül kazandı.

Avea abonelerinin sinyal aldıkları lokasyonlara göre yoğunluk haritalarını gözlemleyen IntelliMap, yaşa, cinsiyete, müşteri gelir ve yaşam segmentine, kullanılan cihaz tipine, ev&iş yeri ya da tatil yerleri gibi lokasyonlara göre Isı Haritası (Heat Map) çıkarıyor. Elde edilen veriler bankacılık, perakende, akaryakıt, ulaşım, mağazacılık, hızlı tüketim gibi birçok sektörde hizmet veren firmaların doğru hedef kitleye ulaşarak yatırımlarını yönlendirme, satış/pazarlama aktivitelerini daha verimli ve efektif şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

Avea IntelliMap ile doğru zamanda, doğru yerde, doğru yatırım

Türk Telekom Grubu olarak Büyük Veri’nin işlenmesi konusunda Türkiye’de öncülük yaptıklarını ve sürdürülebilir geleceğe sahip olmak isteyen kurumların Büyük Veri yolu ile verimliliklerini daha da artırabileceğini belirten Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin:

“IntelliMap ürünümüz grubumuzun sahip olduğu Büyük Veri platformu üzerinden şirketlere belirledikleri verileri analiz etme imkânı sunarken, doğru yatırımı yapmaları ve müşterilerine en iyi hizmeti verebilmelerini de sağlıyor.Konuma göre yoğunluk haritalarının gözlemlenmesi ilkesine dayanan IntelliMap ürünümüzle markaların ve firmaların nokta atışı yaparak daha etkin stratejiler geliştirebilmelerinin de önünü açıyoruz. Grup olarak biz de bayi lokasyonları, sosyal medya, medya satınalma, bölgesel kampanyalar, müşteri deneyimi ve ürün ile servis alanlarında Büyük Veri’yi kullanıyoruz” dedi.

TTNET ise büyük veri çözümü ile iş zekâsı ve veri yönetimi alanında dünyanın en prestijli teknoloji ödülleri arasında yer alan TDWI Best Practices Award Ödülleri’nde geçtiğimiz haftalarda “En İyi Büyük Veri Çözümü Ödülü”ne değer görülmüştü.

Teknoloji Makaleleri