Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

2015 SAP EMEA Kalite Ödülleri’nde Fenerbahçe Spor Kulübü ve Üstünberk Holding Kalite Ödülü’ne Layık Görüldü

sap_globaltechmagazineBilişim teknolojileri alanında verilen en prestijli ödüllerden biri olan SAP EMEA Kalite Ödülleri’nin 2015 yılı sonuçları açıklandı. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden seçilen en iyi teknoloji projelerinin katıldığı SAP EMEA Bölgesi Kalite Ödülleri’nde bu yıl Türkiye’den iki proje ödülle döndü. 28 Nisan 2015 tarihinde Almanya’da gerçekleştirilen ödül töreninde Hızlı Kurulum Kategorisi’nde Bronz Ödül Fenerbahçe Spor Kulübü’ne verilirken, Dönüşüm Kategorisi’nde Bronz Ödül’ü ise Üstünberk Holding aldı.

Başarılı teknoloji uygulamalarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen ve fark yaratan uygulamaların öne çıktığı SAP EMEA Kalite Ödülleri bu yıl 28 Nisan’da Almanya’nın Walldorf kentinde sahipleriyle buluştu. Türkiye’den SAP Kalite Ödülü kazanarak EMEA Bölgesi’nde yarışma şansı kazanan Fenerbahçe Spor Kulübü ve Üstünberk Holding,    uluslararası arenada 30‘un üzerinde ülke ve onlarca büyük şirketi geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı ve EMEA çapında ödülle taçlandırıldı.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) ülkelerinden adayların başvurduğu ve SAP çözümlerini en etkin biçimde uygulayan şirketlerin belirlendiği SAP EMEA Kalite Ödülleri’nde bu yıl toplam 12 şirket ödüllendirildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Üstünberk Holding’e Bronz Ödül

Fenerbahçe Spor Kulübü; SAP kurumsal yazılım, bütçe ve raporlama projeleriyle EMEA bölgesindeki en iyi SAP projelerine verilen Kalite Ödülü’nün sahibi oldu.

Fenerbahçe, kulübün ve bağlı şirketlerinin daha fazla kurumsallaştırılmasına odaklanan şirket stratejisi doğrultusunda toplam dokuz spor branşının yanı sıra turizmden eğitime, medyadan perakendeye kadar çeşitli sektörlerde de faaliyet gösteren dokuz bağlı şirketinde itelligence işbirliği ile gerçekleştirdiği SAP projesiyle Türk spor sektöründeki en gelişmiş kurumsal yazılım altyapısına sahip oldu. Proje, 2014 SAP Kalite Ödülleri’nde, Türkiye çapında Hızlı Kurulum kategorisinde birinci olmuş ve Altın Ödül kazanmıştı.

Başarıyla hayata geçirdiği bu proje ile kalite prensiplerini en doğru şekilde uygulayan kurumlar arasında yer alarak SAP’nin global çözüm ortağı itelligence’ın danışmanlığında  SAP Kalite Ödülü’ne layık görülen Fenerbahçe Spor Kulübü, şimdi de EMEA bölgesinde Hızlı Kurulum Kategorisi’nde Bronz Ödül’ün sahibi oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ödülünü almak üzere törene, Futbol A.Ş Finans Direktörü Serdar Yıldız ve Kurumsal Gelişim Koordinatörü Fatih Bayraktar katıldı.

2013 yılında hayata geçirilen SAP projesi tüm kurumsal, finansal, bütçeleme, insan kaynakları ve raporlama süreçlerini tek bir sistem üzerinden yürütme ve anlık takip esnekliği sağlayarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kurumsallaşmasında dev bir adım niteliği taşıyor. Fenerbahçe, SAP dönüşüm projesiyle kulübü tek bir merkezden daha sıkı ve şeffaf bir biçimde yönetme, UEFA ve Türkiye SPK düzenlemelerine tek hamlede uyum sağlama olanağı kazandı. Bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza atan Fenerbahçe, EMEA Bölgesi’nde Kalite Ödülü’ne hak kazanan ilk spor kulübü olma unvanına da sahip oldu.

Türkiye otomotiv sektörünün lider üreticilerinden Üstünberk Holding’e SAP EMEA’dan Kalite Ödülü

Türkiye’de ve Avrupa’da kurulu 15 üretim tesisi ile Türkiye otomotiv sektörünün lider üreticilerinden Üstünberk Holding ise SAP Türkiye ve SAP iş ortaklarından Detaysoft danışmanlığında gerçekleştirilen iş uygulamaları transformasyonu projesi ile Holding şirketlerinin tüm iş süreçlerini SAP Standart uygulamaları ile yeniden tasarladı. Tüm tesislerindeki süreçlerin standardizasyonu ve müşterileriyle entegre bir platformda işbirliği geliştirme olanağı yaratan bu yenilikçi proje ile Üstünberk Holding EMEA bölgesinde İş Süreçleri Dönüşümü Kategorisi’nde Bronz Ödül’ün sahibi oldu. Üstünberk Holding’in ödülünü kurum adına almak üzere törene Üstünberk Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans Grubu Başkanı Yalçın Türker, Proje Müdürü Özlem Altınışık, Proje Müdür Yardımcısı Bora Yılmaz’ın yanı sıra Üstünberk Holding’in proje danışmanlığını üstlenen Detaysoft Yönetim Kurulu Üyesi Bora Dündar, Detaysoft Lojistik Uygulamalar Grup Müdürü Fatih Acıroğlu ve SAP Türkiye Ülke Satış Direktörü Mehmet Selçuk Öznal ve SAP Türkiye Otomotiv Sektör Satış Yöneticisi Ahmet Durmuş katıldı.

SAP Türkiye Ülke Satış Direktörü Mehmet Selçuk Öznal Türkiye’ye getirilen bu iki değerli ödülün herkes için büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Teknoloji Makaleleri