Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İş ve Teknoloji Dünyasının En İyileri Yılın En Akıllı Konferasında Buluşacak

smartcon_globaltechmagazinePlatin sponsorluğunu Teradata Türkiye’nin üstlendiği büyük veri konferansı smartcon’a sayılı günler kala, etkinliğe olan ilgi de artarak devam ediyor. Analytics Center tarafından düzenlenen smartcon, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en geniş kapsamlı büyük veri etkinliği olma özelliğini taşıyor.

26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek “Büyük veri, büyük fikirler” (Big Data, Big Ideas) temalı smartcon’un büyük veri alanında dünyanın en önemli isimlerini ağırlamaya hazırlandığını belirten Analytics Center Kurucu Ortağı Emre Yayıcı, şu bilgileri verdi:

“Büyük veri, nesnelerin interneti, çığır açan teknolojiler ve bunların iş uygulamaları üzerine dünya standartlarında yüksek kaliteli içerik, uzman görüşleri ve sunumlar, daha etkin stratejiler belirlenmesinde profesyonellere ilham verecek. Önde gelen düşünce liderleri ve trend analistleri, büyük veri teknolojileri ile entegre edilmiş inovatif iş modelleri üzerine değerlendirmelerini ve gelecek tahminlerini sunacaklar. Global trendler ve iş modelleri, iki gün boyunca sürecek etkinlikte Türkiye ve farklı sektör şartlarına göre değerlendirilecek. Ayrıca veri ile desteklenen iş uygulamaları ve akıllı yönetim modelleri ile ilgili birçok başlık da konferans kapsamında ele alınacak. smartcon, iş ve teknoloji dünyasına yönelik zengin içeriği, tanışma ve iletişim kurma fırsatı ile birlikte sunuyor.”

Büyük veri vizyonu rekabet avantajı sağlayacak

Teradata Türkiye Ülke Müdürü Gamze Aydın ise bugün ve gelecekte şirketlerin en büyük rekabet avantajının büyük veri vizyonları olacağına dikkat çekti. Müşteri odaklı çalışan bütün şirketlerin, hatta devlet kurumlarının bile tercih edilir olmak için verisini işleyip analiz ederek yeni iş ve hizmet modelleri geliştirmek zorunda olduğunu belirten Aydın, şöyle konuştu:

“IDC 2014 raporuna göre dünyada işlenen verinin büyüklüğü 4,4 zettabayt civarında. Yine bu rapora göre, büyük veri hizmet pazarının 2017 yılına kadar her yıl yüzde 27 büyüyeceği, böylelikle 32 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Gelişen fiber genişbant teknolojileri, mobil internet, akıllı cihazlar ve tüm cihazların akıllı hale getirilerek ağa bağlı olması anlamına gelen nesnelerin interneti gibi yaklaşımlar, ayrıca her gün artan veri miktarları, büyük veri yatırımlarını destekleyen unsurların başında geliyor.”

Veri işleme, veri analitiği ve büyük veri uygulamalarının ülkemizde de büyük kuruluşların gündemine girmeye başladığına değinen Gamze Aydın, “Nitekim sadece bu alana yönelik olarak gerçekleştirilecek olan smartcon etkinliği de ülkemizde bu alana yönelik bilgi, deneyim ve yeni proje gerekliliğinin altını çiziyor. Teradata dünyada ‘veri’ denince akla gelen ilk şirket olma özelliğine sahip. 30 yıldır veri ambarı, veri işleme, veri analitiği ve son yıllarda da büyük veri alanında uzman olan Teradata, bu alanda Walmart, eBay, Apple, AT&T, Coca-Cola, Dell, Intel, Lufthansa, DHL ve Maersk gibi bin 500’e yakın büyük şirkete hizmet veriyor” dedi.

Gamze Aydın, 60 kişiye ulaşan uzman kadrosuyla Teradata Türkiye ekibinin, smartcon etkinliğinin ana sponsoru olarak teknoloji, bilgi ve deneyimlerini kullanıcılarla paylaşacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarının altını çizdi.

Teknoloji Makaleleri