Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC Açık Kaynak Projesi Üretiyor

emc_globaltechmagazineEMC, EMC© ViPR© Kontrol Biriminin bir açık kaynak versiyonu olan CoprHD™ (“copperhead”) Projesi’ni tanıttı. CoprHD™ Projesi ile EMC açık geliştirmeye kucak açarken, ScaleIO© yazılımının üretim dışı kullanım için kısıtlama olmaksızın ücretsiz olarak indirilmesini de mümkün kılıyor. EMC ayrıca ScaleIO’ya yakın gelecekte eklenecek yeni özelliklerin de bir ön tanıtımını yaptı.

Dünyamız, işletmelerde ve hatta Internet ve e-ticaret çağında doğan şirketlerde köklü değişikliklere neden olan benzersiz bir değişimden geçiyor. Bu da daha hızlı, daha kişisel dijital deneyimler bekleyen ve tüm cihazlarına 7X24 erişim isteyen tüketicilerin beklentileri üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Bu köklü değişimi kabullenmek ve hazırlıklı olmak için işletmelerin kendilerini yeniden tanımlamaları ve dijital bir düşünce yapısını benimsemeleri gerekiyor. Bu gerekliliklerin beraberinde getirdiği zorluklar özellikle CIO’lara iki kat daha büyük bir yük getiriyor. CIO’ların işe öncelikle hizmet seviyelerinden ödün vermeden mevcut BT sistemlerinde maliyetleri azaltmakla başlaması gerekiyor. Ardından maliyetlerin azalmasından doğan tasarrufların, hızla yenilikler yapmak ve açık geliştirme kullanan dönüştürücü ve uygulama merkezli iş modelleri oluşturmak için kullanılması gerekiyor. EMC bugün ikinci gerekliliğe odaklanıyor.

Açık kaynak yazılımı, büyük ölçekli işletmelerin işlerinde kontrolü ellerinde tutmaları ve pazardaki değişen taleplere hızlı bir şekilde karşılık verebilmeleri için her geçen gün daha fazla odaklanılan bir strateji oluyor. Açık kaynak yazılımı ve açık geliştirme uygulamaları işletmelerin platform bağımlılığının önüne geçmelerine, projelere katılmalarına ve yazılımlarında kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değişiklik yapmalarına olanak sağlıyor. İşletmeler tüm bu olanaklara sahip olurken aynı zamanda aynı zihniyete sahip uygulama geliştiricilerinin oluşturduğu bir topluluğa erişimin faydalarından da yararlanıyor. Ticari yazılım geliştiricileri, geliştirici iş ortaklarından oluşan bir ekosistemi kullanarak mevcut platformlarında topluluk tarafından yönlendirilen yenilikleri teşvik etmeye yardımcı oluyor.

COPRHD PROJESİ SEÇENEK, ESNEKLİK, GÜVENLİK VE ŞEFFALIK SUNUYOR

2013 senesinde pazara sunulmasından bu yana ViPR Kontrol Birimi, işletmeler, iş ortakları ve sektör analistleri tarafından Yazılım -Tanımlı Veri Depolama otomasyonunda öncü, tarafsız kontrol noktası olarak övgü alıyor. ViPR Kontrol Birimi, EMC ve üçüncü parti veri depolama çözümlerini basit, genişletilebilir ve açık bir platform içinde merkezileştiren ve dönüştüren bir veri depolama otomasyonu yazılımı. EMC, CoprHD Projesi’nin ticari versiyonu olan EMC ViPR Kontrol Birimini tam destekli çözüm olarak satmayı sürdürücek. ViPR Kontrol Birimi tamamen entegre, gelecek nesil genişletilebilir ölçekli veri depolama mimarileri gerektiren Üçüncü Platform uygulamalar için kilit önem taşıyan bir unsur.

CoprHD Projesi, ViPR Kontrol Birimi’nin kodunu – tüm veri depolama otomasyonu ve kontrol işlevlerine yönelik kod- topluluklar tarafından yönlendirilen uygulama geliştirme için açık hale getiriyor. Önümüzdeki ay içinde GitHub’da erişime açılacak olan CoprHD Projesinin Mozilla Public License 2.0 (MPL.2.0) lisansını alması bekleniyor. CoprHD Projesi işletmelerin, iş ortaklarının, uygulama geliştiricilerin ve diğer veri depolama çözüm sağlayıcılarının erişimine açık olacak. İşletmeler, iş ortakları, uygulama geliştiriciler ve diğer veri depolama çözüm sağlayıcıları CoprHD Projesi’nin kapsamlı özellik ve işlevlerine eklemeler yapabilecek ve katkıda bulunabilecek. Veri merkezi içinde birden çok veri depolama çözüm sağlayıcı için tek bir açık kontrol düzlemi olarak konumlanan CoprHD Projesi, ViPR Kontrol Biriminin sunduğu esneklik düzeyini, güvenlik ve şeffaflığı birebir sunmasının yanı sıra yeni hizmet ve uygulama ekleme özelliğine de sahip.

EMC’nin Yazılım-Tanımlı Veri Depolama ile veri depolama otomasyonu ve yönetimi ürünlerinin başarılı olabilmesi için güçlü bir uygulama geliştirici topluluğu oluşturması kritik önem taşıyor. EMC bu alandaki çalışmalarını desteklemeye yönelik olarak CoprHD Projesi’ne katkıda bulunmak ve desteklemek için mühendislik ve topluluk kaynaklarına da yatırım yapıyor. EMC ayrıca yakın zaman önce Uygulama Geliştirici Toplulukları için EMC {code}’unu pazara sundu. EMC {code} kodu DevOps (Uygulama Geliştirici Operasyonları) topluluklarına, açık projelere ve DevOPs etkinliklerine katkıda bulunarak EMC teknolojileri sunmaya odaklanmış bir teknik yardım ekibi. CoprHD Projesi ve EMC {code} kodu EMC’nin genel açık kaynak stratejisinin iki temel unsuru.

ÜCRETSİZ SCALEIO VERSİYONU ÜRETİM DIŞI KULLANIM İÇİN SINIRSIZ KAPASİTE VE ZAMAN SUNUYOR

EMC ScaleIO, BT departmanlarına esnek ve ölçeklenir performans ve isteğe bağlı artırılabilen kapasite sunarak, mevcut sunucu veri depolamayı paylaşımlı blok veri depolamaya dönüştüren, sadece yazılımdan oluşan bir çözüm sunuyor. Bu donanım-bağımsız, yazılım-tanımlı yakınsanmış veri depolama platformu, hiper ölçek ve düşük operasyonel maliyetler gerektiren gelecek nesil uygulamalara güç vermek için kurumsal sınıf esneklikle tasarlandı. Genişletilebilir ölçekli sunucu SAN mimarisi doğrusal performans ölçeklenirliği ile işletmelerin yalnızca birkaç sunucudan binlerce sunucuya sahip olacak şekilde büyümelerine olanak sağlıyor.

EMC ayrıca, EMC Topluluk Ağı (ECN) üzerinde ScaleIO Ürün Topluluğu’nun açıldığını da duyurdu. ScaleIO Ürün Topluluğu teknik destek, ScaleIO uzmanlarına sorular, ürün dokümantasyonları, indirmeler, kullanıcı kılavuzları, SSS ve eğitim gibi bölümlerin yer aldığı interaktif bir bilgi alışverişi platformu. Bu topluluk aracılığıyla EMC işletmelerin, iş ortaklarının ve uygulama geliştiricilerin EMC ScaleIO yazılımını, üretim dışı kullanım için ücretsiz indirmelerine izin verecek. Zaman ve performans konularında herhangi bir kısıtlama olmayacak. Kullanıcılar EMC’nin “ücretsiz ve sorunsuz” indirme felsefesini kayıt olma şartı olmadan, sadece birkaç tıkla ilk elden tecrübe edecek. Bu çözüm, işletmelerin ücretli üretim lisansı almadan önce, üretim dışı kullanım için tam teşekküllü ScaleIO ortamları yaratmalarına olanak sağlamak için tasarlandı.

EMC, YENİ SCALEIO KURUMSAL SINIF ÖZELLİKLERİNİN ÖN TANITIMINI YAPIYOR

EMC ayrıca ScaleIO’a gelecekte eklenecek kurumsal sınıf yeniliklerin de ön tanıtımını yaptı. Yeni özellikler kritik önem taşıyan işle ilgili uygulamaları ve büyük ölçekli, hızla büyüyen altyapıları güçlendirecek.

Bu yılın ilerleyen aylarında genel olarak kullanıma sunulacak olan ScaleIO yeniliklerinin, büyük ölçekli işletmelerle Üçüncü Platform uygulamaların sistemlere konuşlandırılması konusunda hizmet sağlayan firmaların artan ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni özellikler sunacağı öngörülüyor. Bu yenilikler ScaleIO’nun kurumsal sınıf özelliklerinin kapsamını genişletecek ve bu şekilde BT departmanlarının stratejik önceliklerini desteklerken, işletmelere güç katan uygulamaların kullanımını sağlayacak. Yeni özellikler yüksek kullanılırlık, güvenlik, esneklik ve desteklenebilirlik alanlarındaki ihtiyaçlara karşılık verecek şekilde planlandı.

EMC, ScaleIO kullanıcıları için yeni konuşlandırma seçeneği ve alternatif kullanım seçeneği sunacağını da duyurdu. İşletmeler artık ScaleIO çözümlerini sadece-yazılım çözümü olarak ya da VCE aracılığıyla tam entegre Hiper-Yakınsanmış Rackscale sistemi olarak kullanabilecek. EMC ScaleIO Yazılım-Tanımlı Veri Depolama sistemini kullanan VxRack™ sistemi esnek hipervizör seçenekleri sunuyor. Bu seçenekler arasında sektörün öncü çözümü VMware vSphere, ya da KVM yer alıyor. Bu seçenekler işletmelerin ve Hizmet Sağlayıcıların gelecek nesil, genişletilebilir ölçekli mobil, bulut ve dağıtımlı Tier 2 uygulamaları sistemlere konuşlandırmalarını önemli ölçüde basitleştirecek.

Jeremy Burton, EMC Corporation, Ürün ve Pazarlama Başkanı

“Aklı karışmış olanlar için bugünkü duyurular artık EMC’nin eski EMC olmadığını kanıtlıyor. EMC, EMC ViPR Kontrol Biriminin açık kaynak versiyonu olan CoprHD Projesi’ne erişim sunarak ve EMC ScaleIO’nun ücretsiz olarak indirilmesini sağlayarak sektörde yeni bir sayfa açıyor. Müşterlerimiz, iş ortaklarımız, uygulama geliştiriciler ve rakiplerimizle açık, işbirlikçi yazılım geliştirmeyi daha derinlemesine irdeliyoruz. Bu da stratejimizde büyük bir değişimi temsil ediyor. Bu değişimin müşterilerimizin yeni uygulama-odaklı iş modelleri geliştirme çalışmalarını hızlandırmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri