Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix’ten Windows 10 Lansmanı Öncesi Önemli Duyuru

citrix_globaltechmagazineCitrix Ürünleri; İş Ortaklarının Windows 10’daki Temel Uygulamalar için Erişim Sağlamalarına, Uygulama Geçişlerini Hızlandırmalarına ve Yeni Masaüstü Uygulamaların Maliyetini ve Kurulum Sürelerini Azaltmalarına Olanak Tanıyacak.

Citrix, Microsoft müşterilerinin Windows 10 adaptasyonunu hızlandırmalarına ve yeni işletim sistemine geçişleri kolaylaştırmalarına yardımcı olacak ürünler ve araçlarını tanıttı.

İnsanlar kişisel veya şirkete ait Windows 10 dizüstü bilgisayarlarını ve tabletlerini kullanmaya başladıkça temel Windows iş uygulamalarına erişim ihtiyacı duyacaklar. Citrix uygulama ve masaüstü sanallaştırma yazılımı ve geçiş araçları; iş ortakları ve BT kurumlarının yeni Windows 10 bilgisayarlar ve tabletlerdeki temel iş uygulamalarına anında erişim olanağı sağlamasını, Windows 10 masaüstü bilgisayarların müşterilerin beğenisine sunmayı kolaylaştırmayı ve iş uygulamalarının geçiş sürecini sadeleştirmeyi sağlayacak. Windows 10 gibi işletim sistemi yükseltmeleri, Windows uygulamaları ve masaüstlerinin yönetimini, güvenliğini ve performansını geliştirmeye yönelik uzun vadeli bir strateji olarak uygulama ve masaüstü sanallaştırmayı benimsemek için ideal süreçler.

Adaptasyonu Hızlandıran ve Geçişleri Kolaylaştıran Yazılım ve Araçlar

Büyük işletim sistemi geçişleri kurumlar için tipik olarak çok sayıda önemli güçlük içerir. İlk öncelik mevcut iş açısından kritik uygulamalar ve verilerin yeni işletim sistemi üzerinde desteklendiğinden ve kullanılabilir olduğundan emin olmaktır. Bir diğer öncelikse, uygulamaları yeni işletim sistemine taşımaktır; bu, doğru araçlar ve süreçler olmadan maliyetli ve zaman alıcı olabilecek bir süreçtir. BT kuruluşlarının ayrıca, yeni Windows 10 işletim sistemini çeşitli donanımlar ve ofis konumlarına olabildiğince sorunsuz bir şekilde dağıtması gerekiyor. Citrix, tüm bu potansiyel geçiş sorunlarını ele alan yazılım, araçlar ve süreçler teklif ediyor.

Yeni Windows 10 bilgisayarlar ve tabletler kullanan insanlar için kritik önem taşıyan mevcut iş uygulamalarının teslim edilmesine yardımcı olmak adına XenApp, kısa süre önce kullanılmaya başlanan Windows 10 için Citrix Receiver ile birlikte çalışanların geçiş süreci boyunca verimli kalmalarını sağlayan sorunsuz bir deneyim sunuyor. Bu süreç içinde tüm Windows uygulamalarını XenApp ile teslim eden kurumsal BT şirketleri, her tür masaüstü veya mobil cihaz üzerinde verimlilik sağlayarak iş mobilitesini artırabiliyor.

Mevcut Windows uygulamalarını Windows 10’a taşımak amacıyla BT, uygulama becerilerini otomatikleştirmek ve analiz etmek ve sorun gidermek ve uygulama yükseltmeleri, geçişler ve güncellemelerin maliyetini ve karmaşıklığını %90 oranında azaltmak için Citrix AppDNA kullanabiliyor. AppDNA, uyumluluğun onaylanmasının ardından paketleme ve dağıtımın kolaylaştırılması için Microsoft App-V ve System Center Configuration Manager ile entegre oluyor.

Citrix, Citrix Çözüm Danışmanlarına (CSA’lar) ücretsiz olarak uygulama geçiş yazılımı vererek geçiş sürecini hızlandırmalarına olanak tanıyor ve böylece Windows 10 ile potansiyel uygulama uyumluluk sorunlarını hızlı bir şekilde belirleyebiliyor ve ele alabiliyorlar. Buna ek olarak Windows 10’un dağıtımına yardımcı olmak amacıyla Citrix, en kısa sürede XenDesktop ile Windows 10 sanal masaüstü desteği teklif edecek. Böylece BT’nin yeni işletim sistemini birçok yeni ve eski cihaz üzerinde ve BT yönetimini artıran dağıtık konumlarda dağıtmasını kolaylaştırırken yönetim maliyetini ve karmaşıklığı azaltacak. Sanal masaüstleri dağıtıldıktan sonra bütün bir güncelleme, yükseltme, yazılım bakımı ve geçiş sürecinin kontrolü büyük ölçüde kolaylaşacak. Son olarak yeni cihazları yönetmek için XenMobile, en yeni Windows 10 sürümünü kullanan cihazlar için anında destek sağlayacaktır. Bu güncelleme XenMobile müşterilerinin en yeni Windows cihazları, uygulamaları ve verileri kapsamlı bir araç setiyle yönetmeye ve güvenliklerini sağlamaya devam etmelerini sağlarken kullanıcılara tam mobil özgürlük sunacak.

Kurumların Buluta Geçişini Destekleme

Birçok kurum Windows geçiş etkinliğini, masaüstü ve cihaz yönetimini hizmet sağlayıcılara devrederek veya kendi uygulamalarını ve masaüstlerini bulut altyapısına taşıyarak bulut adaptasyon stratejilerini geliştirmek için bir fırsat olarak alacak. Masaüstü yönetim yükünü boşaltma karar aşamasında olan hızlı bir şekilde büyüyen iş kolları için 2700’den fazla Citrix Hizmet Sağlayıcısı, birçoğu Microsoft Azure bulutta oluşturulmuş abonelik tabanlı ve iş için hazır uygulamalar, masaüstleri ve eksiksiz mobil çalışma alanları sunmak için hazır beklemekte. Bulut tabanlı Windows uygulamaları ve masaüstlerini Citrix çözüm Danışmanlarının rehberliğinde kendileri yönetmek isteyen bu kurumlar, Azure üzerinde XenApp ve XenDesktop’un yanı sıra Citrix NetScaler kullanmak için Citrix referans mimarilerinin avantajlarından faydalanabiliyor.

Bazı şirketler bulut stratejilerini, Office 365 gibi SaaS çözümlerinin benimsenmesiyle eşleştirdiler. Citrix bu çözümlere entegre olur ve güvenli uygulama ve veri sunumuyla değer katıyor. Citrix ayrıca, SharePoint Online ve OneDrive for Business’ta depolanan belgelere güvenli mobil erişim ve bu belgeleri düzenleme olanağıyla Office 365’e abone olan şirketlere büyük bir esneklik sağlayan ShareFile Office 365 Konnektörlerini tanıttı. Birincil sesli bağlantı için Microsoft Skype for Business ve Microsoft Lync kullanan son kullanıcılar için XenApp ve XenDesktop, Office 365’in içerdiği tüm telefon hizmetlerini ve birleşik haberleşme özelliklerini destekleyen Lync ve Skype optimizasyonlu bir özellik paketini kısa süre önce piyasaya sürdü.

 

Citrix Windows Uygulama Tedariği Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Nabeel Youakim, şunları söyledi: “BT kurumlarımız, sanallaştırılmış mobil çalışma alanlarını benimsemek için ideal bir fırsat olarak gördükleri başarılı Microsoft Windows geçişlerini gerçekleştirmek için Citrix XenApp ve XenDesktop sanallaştırma teknolojisine güvendiği sürece önümüzdeki yıllarda XenApp ve XenDesktop için büyük bir talep olmasını bekliyoruz. XenApp uygulama tedariği çalışanlara, eski Windows sürümleri için optimum hale getirilmiş kritik Windows iş uygulamaların erişim sağlayan yeni Windows 10 cihazları verecektir. XenApp üzerinden sunulan on milyondan fazla iş uygulaması bulunuyor olduğu gerçeği uygulamalara sorunsuz bir şekilde erişim olanağı sağlama becerimizi göstermektedir. Bununla birlikte XenDesktop, Windows masaüstü yönetimi ve bakımının maliyeti ve karmaşıklığını da büyük ölçüde azaltan bir yol sunmaktadır.”

 

Teknoloji Makaleleri