Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mahremiyet Koruma Apple Watch Sahipleri İçin Daha Kolay

fsecure globaltechmagazineF-Secure Freedome VPN’in Apple Watch desteği sunan yeni versiyonu tüketicilerin kullanımına hazır.

F-Secure Freedome VPN’in yeni versiyonu, tüketicilerin Apple Watch ile mahremiyet ve güvenlik uygulamasını kontrol etmesini sağlıyor.

F-Secure Freedome VPN’in Apple Watch desteği sunan yeni versiyonu tüketicilerin kullanımına hazır. iPhone’larında Freedome bulunan tüketiciler bundan böyle VPN’lerini kontrol ve takip etmek için Apple Watch kullanabilecek. Kullanıcılar bu şekilde istenmeyen tehlikelere karşı verilerini paylaşmadan Apple Watch’larını kullanma özgürlüğüne sahip olacak.

Akıllı saat ve giyilebilir teknolojilere sahip ürünlerde önümüzdeki birkaç yıl içinde üçüncü şahıs uygulamalarını daha fazla göreceğiz. IDC’nin tahminlerine göre, “akıllı giyilebilir” cihaz satışları 2015’te bir önceki yıla oranla yüzde 683’lük artışa sahne olacak. Bu satışların 33,1 milyonunun ise bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Konu hakkında bir değerlendirme yapan F-Secure Yeni Nesil Güvenlik Direktörü Janne Pirttilahti, Apple Watch ile Freedome’ın kullanılabilmesinin tüketicilere bu yeni cihazlarla mahremiyetlerini korumanın daha kolay deneyimleme fırsatı sunduğunu ifade ediyor.

“Giyilebilir teknolojiler tüketicilere, kablosuz cihazlarını yeni şeyler için kullanabilme olanağı sunuyor. Bu yüzden Apple Watch gibi cihazlar çok heyecan verici” diyen Pirttilahti, “Fakat, yeni tür uygulamalar tüketicilerin iPhone’larının kullanımında yeni alışkanlıklar geliştirmesine neden oluyor. Apple Watch sahiplerinin alışkanlıklarındaki bu değişikliklerin veri tehlikelerini nasıl açığa çıkacağı konusunu kendileri açısından en üst sırada düşünmeleri gerekecek. Kullanıcılar bu şekilde Apple Watch ile Freedome’ı kontrol ederek süreci kolay ve ulaşılabilir hale getirebilecek” bilgisini veriyor.

Freedome’ın en yeni versiyonu Apple Watch sahiplerine, iPhone’larında çalışan Freedome’ı giyilebilir teknolojiyi bir uzaktan kumanda gibi kullanarak verilerini koruma olanağı getiriyor. Kullanıcılar iPhone’larıyla Apple Watch’u açarak ve kapatarak kamuya açık Wi-Fi noktalarında verilerini gizleyebiliyor. Kullanıcılar ayrıca Freedome tarafından engellenen izleme girişimlerini Apple Watch ile takip edebiliyor.

Freedome, kullanıcılara tek tuşa basarak zahmetsiz şekilde haberleşme faaliyetlerini şifreleme, coğrafi olarak engellenen internet site ve yayın uygulamalarına sanal şekilde lokasyon değiştirerek erişme, zararlı internet siteleri ve online takip girişimlerini engellemeye yarayan bir VPN çözümü. Servis şu an için iOS, Android, Windows PC, OS X ve Amazon Fire cihazlarında kullanılabiliyor

Teknoloji Makaleleri