Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony, 2015 EISA Ödülleri’nde 6 Ödül Birden Kazandı

sony_globaltechmagazineSony’nin portföyünde yer alan altı ürün Avrupa’nın en büyük multimedya yayınları kuruluşu EISA (Avrupa Görüntü ve Ses Birliği) tarafından ödüllendirildi. Sektörün en güvenilir kuruluşları arasında yer alan ve bir dizi ürünün analizi ve değerlendirilmesinde uzmanlığını kullanmasıyla tanınan EISA’nın Sony’e verdiği bu ödüller markanın hem tarz hem de içerik sağlayan, gerçekten yenilikçi ürünler yaratmaya yönelik sürekli vaadini vurguluyor.

Avrupa’da Yılın Tasarım TV’si: Sony BRAVIA™ KD-65X9005C

Bir televizyonun daha siz açmadan sizi hayretler içinde bırakması sıklıkla rastlanan bir durum değildir, ama Sony’nin BRAVIA™ 65X9005C modeli bunu eşsiz tasarımı ile başarıyor. 65 inçlik ekran, en ince kısmında 4,9 mm kalınlığı ile oturma odasına ultra ince bir cazibe kazandırıyor. Sony’nin dikey hava akış sistemi sayesinde, ekranı duvara tam olarak yapıştıran yenilikçi bir montaj çözümü ile sunulan 65X9005C’yi televizyon standı üzerine kuranlar ise şık alüminyum ayaklar için geniş veya dar konumlardan istediklerini seçebiliyorlar. EISA ödüllü setin tek güçlü noktası tasarım değil; 4K Ultra HD ekran, Sony’e özel TRILUMINOS™ ekran teknolojisi ile birlikte, aynı ölçüde etkileyici olan zengin renkli, son derece net görüntüler sunarken, Android TV ise TV’nin tüm özelliklerini tek bir sofistike ekranda bir araya getiriyor.

Avrupa’da Yılın Profesyonel Kompakt Sistem Fotoğraf Makinesi: α7 II

α7 II, DSLR sistemlerinde rekabeti daha da arttıran ve hafif bir gövdede muazzam görüntüleme potansiyeli sağlayan, gerçek profesyonel kaliteye sahip bir full frame kompakt sistem fotoğraf makinesi. 24.3 megapiksellik full frame sensör, yüksek ISO ayarlarında düşük parazit ile bir araya gelen son derece yüksek dinamik aralık sunarken Hızlı Hibrit AF sistemi ise hızlı ve doğru odaklama sunuyor. Magnezyum gövde ve yeni kavrama yeri, verdiği his ve kullanımı ile öncülüne göre bir devrim gerçekleştirirken dahili 5 eksenli görüntü sabitleme ise, özellikle yakın çekimlerde ve düşük deklanşör hızlarında yapılan çekimlerde son derece avantajlı. Tüm bunlar, α7 II’yi full frame DSLR karşısında ciddi bir alternatif haline getiriyor.

Avrupa’da Yılın Seyahat Kompakt Fotoğraf Makinesi: Sony Cyber-shot™ DSC-HX90/V

Sony Cyber‐shot DSC-HX90/V, dahili elektronik vizörü (EVF) ile dünyanın en küçük süper zoomlu kompakt fotoğraf makinesi. ZEISS Vario‐Sonnar T* objektif, her türlü seyahat durumunu içeren güçlü bir 24-720mm eşdeğerli zoom aralığı sunuyor. Göz hizası çekimlere imkan veren ve parlak ışık koşullarında özellikle kullanışlı olan EVF, kullanılmadığında fotoğraf makinesinin gövdesine çekiliyor. LCD ekran 180° eğilerek farklı açılardan yaratıcı çekimi destekliyor. Video, çok yüksek kalite ile 1080/60p olarak kaydedilebilirken HX90V dahili GPS’e ve NFC özellikli Wi‐Fi’ye sahip. Bu, her yere beraberinizde taşıyabileceğiniz, cebe sığabilen mükemmel bir fotoğraf makinesi.

Avrupa’da Yılın Kompakt Sistem Lensi: Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS

Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS türünün en iyi lensi olarak, EISA uzmanlarının bugüne kadar gördüğü en iyi test sonuçlarından bazılarını sunuyor. Maksimum diyafram açıklığında, fotoğrafın köşelerinde dahi inanılmaz ölçüde net olurken minimal bozulma veya renk sapması sağlıyor. Ürettiği kontrast düzeyi en iyi fotoğraflardan bazılarını sunarken, yuvarlatılmış diyafram kanatçıkları sayesinde, f/2.8’de pürüzsüz ton geçişlerine sahip, mükemmel bokeh efekti üretiyor. Sağlam yapısı, sessiz odaklaması ve efektif optik dengelemesi ile, bu son derece yüksek kaliteye sahip bir lens.

Avrupa’da Yılın Multimedya Akıllı Telefonu: Sony Xperia™ Z3+

Sony Xperia™ Z3+, şık tasarım, çok yönlülük ve sağlamlığın eşsiz bir bileşimini sunuyor. 6.9 mm kalınlığındaki bu akıllı telefon suya ve toza dayanıklıolmasının yanı sıra aynı zamanda muazzam fotoğraf, net 4K video ve yüksek çözünürlüklü sesi ile de ileri düzeyli multimedya yetenekleri sunuyor. 5 megapiksel kapasitesindeki yeni bir 25 mm geniş açılı ön kamera, etkileyici toplu selfieler yakalamanızı mümkün kılarken ana kamera ise loş ışıkta gelişmiş performans ve daha hızlı işleme sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü içerik ile tam uyumlu olan ses kısmı, ayarlarını bağlı kulaklığa göre otomatik olarak ayarlıyor. Tüm bunların üzerine, Sony iki güne kadar pil ömrü sağlamaya devam ediyor.

Avrupa’da Yılın Hoparlörü: Sony HT-XT3

Sony’nin EISA ödüllü HT‐XT3 TV altı hoparlörü, nefes kesen ses kalitesi, geniş ağ özellikleri ve 65 inç büyüklüğe ve 50 kg ağırlığa kadar ekranları taşıyabilecek ince, şık bir tasarım sunuyor. Fiberglas ile güçlendirilmiş koniler ve merkezi bir kubbeli tweetera sahip eş eksenli hoparlörler yüksek kaliteli performans sunarken aşağı bakan iki woofer da güçlü bas sağlıyor. HDMI, Ethernet, Wi‐Fi, USB, Bluetooth®, NFC ve Google Cast™ uyumluluğu ile de mükemmel bağlanabilirlik sunuluyor. Dolby TrueHD, DTS‐HD Master Audio, FLAC, WAV ve DSD gibi Yüksek Çözünürlüklü Ses formatları desteklenirken ağ konusundaki yetenekleri sayesinde, HT-XT3 de Sony’nin SongPal uygulaması ile kontrol edilen daha geniş bir çoklu oda ses sisteminin parçası olabiliyor.

Teknoloji Makaleleri