Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Qualcomm Mobil Platforma Yönelik Anti-Zararlı Yazılım Teknolojisini Duyurdu

qualcomm globaltechmagazineQualcomm® Snapdragon™ Smart Protect, yakında gelecek olan Snapdragon 820’de daha yüksek seviyeli güvenlik ve zararlı yazılım tespiti için cihaz üzerinde davranışsal analizi destekliyor–

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), iştiraki Qualcomm Technologies, Inc.’nin (QTI) mobil güvenlik teknolojisi alanındaki liderliğini Qualcomm® Snapdragon™ Smart Protect ile perçinlediğini duyurdu.  Şirketin yakın gelecekte piyasada olacak işlemcisi Qualcomm® Snapdragon 820, Snapdragon Smart Protect’i sunan ilk platform olacak. İşlemci bu yönüyle sıfır gün zararlı yazılım tehditlerinin etkili ve kesin bir şekilde algılanarak kişisel mahremiyet ve cihaz güvenliği alanında daha iyi şartlar sağlamak için tasarlanmış gerçek zamanlı, cihaz üzerinde makine öğrenimi sunacak.  Snapdragon Smart Protect ayrıca,  Qualcomm® Zeroth™ teknolojisini kullanan ilk uygulama olma özelliğini taşıyor. Qualcomm® Zeroth™ teknolojisi, cihaz üzerinde gerçek zamanlı zararlı yazılım tespiti, sınıflandırması ve sebep analizini gelişmiş bilişsel hesaplamalı davranışsal motor kullanımıyla destekleyerek konvansiyonel zararlı yazılım önleyici çözümleri zenginleştiriyor.

Snapdragon Smart Protect, yeni imza güncellemeleri öncesindeki yeni tehditleri tanımlayıp analiz ederek, mevcut imza tabanlı anti-zararlı yazılım çözümlerini tamamlıyor. OEM’ler ve mobil anti-zararlı yazılım sağlayıcıları değerli nedensel analizler yapmak için Snapdragon Smart Protect API’lerini kullanabiliyorlar. Bu sayede kullanıcılara ve mobil sektöre tanımlanan tehditlere dair gerçek zamanlı bilgiler sunulabiliyor.  Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Direktörü Asaf Ashkenazi, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Tüketiciler cihazlarında daha fazla oranda kişisel bilgilerini depoladıkça, veri sızıntısı vakaları ve zararlı yazılımların arttığını gözlemliyoruz. Qualcomm, yazılım yığınının ve özel güvenlik donanımlarının daha alt katmanlarına erişim sağlama becerisiyle cihaz tabanlı ve davranışsal analiz yaklaşımını mobil güvenliğe taşıyor. Snapdragon Smart Protect, tespit edilen mahremiyet ihlallerini ve zararlı yazılım faaliyetlerini neredeyse anında bildiren, derin seviyeli cihaz üstü gözetimi desteklerken daha fazla oranda sistem performansı ve pil ömrü de sunuyor.”

Qualcomm, OEM’lerin yanı sıra AVG, Avast ve Lookout gibi mobil güvenlik sağlayıcılarıyla, Snapdragon Smart Protect becerilerinin ticari anti-zararlı yazılım uygulamalarında da sunulmasına yönelik olarak yakın bir iş birliği içerisinde. OEM’ler ve mobil güvenlik yazılımı sağlayıcıları Snapdragon Smart Protect’i kullanarak mevcut güvenlik ürünlerini zenginleştirebilecek ve çözümlerini potansiyel saldırılar karşısında çeşitlendirip sağlamlaştırabilecekler. Operatörler genellikle zararlı yazılım bulaşmış cihazlarla ilişkilendirilen sahte yüklemeler ve ağ tıkanıklığı gibi yükleri azaltırken, tüketiciler de gerek cihaz performansı gerekse pil ömrü üzerinde en az etkiye sahip kişisel veri korumasına sahip olabilecekler.  Snapdragon Smart Protect, Qualcomm Haven™ güvenlik süiti içerisinde sunuluyor.  Qualcomm Haven™ ayrıca, donanım tabanlı bir güvenli koruma teknolojisi olan Qualcomm® SecureMSM™ teknolojisini de sunuyor. Söz konusu teknoloji Snapdragon işlemcileri hedeflenen saldırılar karşısında dirençli hale getirmek için tasarlanmış bulunuyor. Qualcomm Haven ayrıca,  Qualcomm® Snapdragon Sense™ ID 3D parmak izi teknolojisi, Qualcomm® Snapdragon StudioAccess™ içerik koruması ve Qualcomm® SafeSwitch™ teknolojisini içerisinde barındırıyor. Snapdragon Smart Protect’in, Snapdragon 820 işlemciye paralel olarak 2016 yılında tüketici cihazlarında sunulması bekleniyor.

Teknoloji Makaleleri