Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet’ten Bulut Ortamları ve Yazılım Tanımlı Veri Merkezleri İçin Üstün Koruma

fortinet globaltechmagazineFortinet, HP, Ixia, PLUMgrid, Pluribus Networks, Extreme Networks ve NTT işbirliğiyle hayata geçirdiği yeni Yazılım Tanımlı Ağ Güvenliği (SDNS) çözümünün ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. SDNS ile sektörde bir ilke imza atan Fortinet, sanallaştırma, bulut bilişim ve yazılım tanımlı ağ teknolojileriyle köklü bir dönüşüm geçiren veri merkezlerinde siber güvenlik kavramını yeniden tanımlıyor.

Siber güvenlik ve tehdit istihbaratı alanında yüksek performanslı çözümler sunan Fortinet, yeni güvenlik çözümü Yazılım Tanımlı Ağ Güvenliği (SDNS) platformu ile gerekli güvenlik unsurlarının tamamını modern ve çevik veri merkezleriyle entegre ederek işletmelere gelişmiş tehdit koruma seçenekleri sunuyor. HP, Ixia, PLUMgrid, Pluribus Networks, Extreme Networks ve NTT gibi teknoloji ortaklarının çözümleriyle entegre edilen çözüm, entegrasyon açısından sektördeki en geliştirilebilir ve genişletilebilir platform olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Gartner Research Başkan Yardımcısı Neil MacDonald, Temmuz ayında yayınlanan Hype Cycle for Virtualization adlı raporda, “Mevcut veri güvenliği altyapıları, hızla değişen tehdit ortamında etkili koruma sağlayamayacak kadar katı ve durağan. Neyse ki, her geçen gün daha fazla sayıda güvenlik şirketi, işletmelerin güvenlik yaklaşımlarını değiştirmek için somut adımlar atıyorlar ve donanım odaklı bir politikaya takılıp kalmak yerine, konumdan bağımsız olarak üstün esneklik sağlayan yazılım tabanlı bir yönetim anlayışına doğru evriliyorlar” diyor.

Ağ mimarisiyle siber güvenlikte inovasyon

Fortinet’in yeni SDN Güvenliği platformu, ağ mimarisinin tüm aşamalarında şirketin uygulamaya geçirdiği yenilikleri içeriyor:

  • Veri Arabirimi (Data Plane) – Veri arabirimi ile sabit donanım kutularındaki  güvenlik motorlarının mantıksal örnekler içine alınarak ölçeklendirilebilir bir şekilde dağıtılmasını ve sanal anahtarlama sistemine ve soyutlanmış ağ akışlarına gömülmesini sağlar.
  • Kontrol Arabirimi (Control Plane) – Çevik ve hareketli ortamlarda iş yükü yoğunluğunun esnetilerek güvenlik politikasının orkestrasyonu ve otomasyonu ile güvenlik ve uyumluluk boşluklarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Yönetim Arabirimi (Management Plane) – Fiziksel ve sanal mekanizmalarda, özel ve genel bulut ortamlarında ve tümleşik altyapılarda tutarlı ve uyumlu güvenlik yaklaşımları için güvenlik politikaları ve olayları kapsayan tek bir cam levhadır.

Fortinet Pazarlama Başkan Yardımcısı John Maddison, “Tüm işletmelerin ve hizmet sağlayıcıların standardizasyon sağlayabileceği tek bir SDN platformunun olmayışı, bizi tescilli ve açık kaynak Uygulama Programlama Arayüzleri (API) aracılığıyla farklı SDN platformlarını destekleyebilecek, kapsamlı bir ekosistem yaratmaya itti. Bu yaklaşımın temelinde orkestrasyon seviyesinde, talep üzerine temin edilebilen, ölçeklenebilir güvenlik modülleri yatıyor” diyor.

Fortinet, yazılım tanımlı teknolojilere yönelik ilk adımını, her geçen gün daha fazla sanallaşan ve konsolide edilen veri merkezleri için bundan beş yıl önce tasarlanan FortiGate-VM sanal güvenlik duvarı ile adım atmıştı. Veri merkezlerindeki dönüşümü yakından takip eden Fortinet, buna bağlı olarak yeni ürün, çözüm ve girişimler ile işletmelerin SDN ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam etti. Bunlar arasında; Microsoft Azure’u destekleyen yeni Fortinet güvenlik çözümleri, HP’nin SDN portföyü için üstün güvenlik sağlamaya yönelik HP AllianceOne program üyeliği, Cisco’nun uygulama odaklı altyapısı (ACI) ile entegrasyon ve VMware vSphere ile SDDC müşterileri için ağ güvenliği çalışmaları yer alıyor. 

Fortinet SDN Security partner ekosistemini geliştiriyor

Fortinet, SDN kontrolörleri, orkestrasyon çerçeveleri, hipervizörler, bulut yönetimi, güvenlik yönetimi ve mantıksal analiz gibi temel altyapı platformlarına güvenlik uygulamalarını entegre etmek amacıyla, veri merkezi stratejisi doğrultusunda farklı iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Fortinet şu anda, Fortinet’in gelişmiş SDN Security güvenlik çözümü aracılığıyla işletmeleri siber tehditlerden korumak için 25’ten fazla teknoloji sağlayıcısıyla işbirliği yapıyor.

Teknoloji Makaleleri