Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avrupa’nın Lider Görsel Efekt Uzmanları Dell Precision İş İstasyonlarını Tercih Ediyor

dell globaltechmagazineDell, Avrupa merkezli görsel efekt stüdyoları Important Looking Pirates ve FIDO’nun ve dijital tabela ajansı VISUAL ART’ın uluslararası müşteriler ve hedef kitleler için en gelişmiş grafikler ve ödül kazanan yaratıcı içerikler üretirken Dell Precision iş istasyonlarını kullandıklarını açıkladı.

Kung Fury’nin Görsel Efekt Uzmanı – FIDO

BAFTA ödüllü bir stüdyo olan FIDO’nun günümüzün kült klasiklerinden Kung Fury, David Attenborough’nun son televizyon dizisi ve gişe rekorları kıran Kick Ass başta olmak üzere, 15 yıla yayılan bir reklam filmleri ve uzun metrajlı film portföyü var.

Özellikle hayvan animasyonlarındaki uzmanlığıyla tanınan ekip, görsel efektler konusunda olanaklı olanın sınırlarını aşmak için çalışıyor. Stüdyo, canlı aksiyon özel efektleri ve dijital animasyon projelerinin giderek büyüyen güçlüklerini etkin bir şekilde aşabilmek için Dell Precision tower iş istasyonları ve Dell ekran, ağ, depolama ve sunucu çözümleri kullanıyor.

Dell Precision iş istasyonlarının güçlü yeteneklerinin, David Sandberg’in kitle fonlaması yöntemiyle çektiği, 80’lerden esinlenen ve geçen Mayıs ayında yayına girdiğinden beri 18 milyondan fazla kez izlenen hit filmi Kung Fury gibi projeler için paha biçilmez önemde olduğu ortaya çıktı. Bu proje için ekibe saatlerce süren yeşil ekran çekimleri verildi ve onlardan yaklaşık 400 plan, yani bu kısa filmdeki tüm dijital planların yüzde 90’ını hazırlamaları istendi.

Aksiyonla Dolu Görsel Efekt ve Dijital Animasyon Uzmanları – Important Looking Pirates

Genel merkezi Stockholm’de olan Important Looking Pirates (ILP) ekibi, çarpıcı görsel efektler yaratmak için Dell çözümlerinden yararlanıyor. Bu efektler ekibin sektördeki en büyük ödül olan prestijli Visual Effects Society (VES) ödüllerine aday gösterilmesini sağladı.

Tüm dijital yapım platformları konusunda yardım sağlayan stüdyo, Crossbones ve Constantine gibi televizyon aksiyon dramaları başta olmak üzere etkileyici yapımlardan oluşan bir portföyle NBC, Fox Sports, BBC ve Discovery Channel gibi küresel ağ müşterilerine hizmet veriyor.

Ekip, kısa sürede, 48 tam zamanlı görsel efekt sanatçısının çalıştığı, yoğun ve uluslararası üne sahip bir stüdyo haline gelince, mevcut altyapı zorlanmaya başladı ve arızalardan kaynaklanan zaman kayıpları ciddi bir risk faktörü haline geldi. Ekip, düşük bakım gereklilikleriyle yüksek performans sunan ölçeklenebilir bir çözüm için Dell’e başvurdu.

40’ı aşkın Dell Precision tower iş istasyonunun konuşlandırılması, yapım ekibinin iş istasyonu ortamını güçlendirmesini sağladı ve bu güçlendirme de daha kolay bakım ve güvenilir desteği olanaklı kıldı. Important Looking Pirates, en yeni Dell monitörlerinin, iş istasyonlarının ve depolama ve sunucu çözümlerinin bir kombinasyonunun edinilmesi ve Dell’in iş istasyonu sanallaştırma hizmetinin irdelenmesi sonucunda, en sevdiğimiz televizyon dizilerinden ve oyunlardan bazılarına yüksek kalitede görseller sağlamak için görsel efektlerin sınırlarını zorlamaya devam edecek altyapıya kavuştu.

Dijital Tabela Ajansı: VISUAL ART

Stockholm merkezli ajans VISUAL ART,strateji odaklı, yüksek etkili ve konuma dayalı dijital iletişimler sunmak için Dell Precision iş istasyonlarını, Dell UltraSharp ekranları ve Dell ağ, sunucu ve depolama çözümlerini kullanıyor.

Önceden reklamlara ve uzun metrajlı filmlere yönelik görsel efektler alanında uzmanlaşmış olan ajans, artık çeşitli uluslararası markalar için hareketli görseller ve dijital reklam çözümleri yaratıyor ve stratejik danışmanlık hizmetleri ve eksiksiz teknik destek sunuyor. VISUAL ART, bir dijital tabela ajansı olarak, ekran tabanlı mecralarla ilgili her konuda tek durak noktasıdır. Ajansın müşterileri arasında IKEA, 7Eleven, McDonalds ve lider İsveç süpermarket zinciri ICA da bulunuyor.

Ekip, teknolojiyi reklam, perakende ve deneyim endüstrisini ileriye taşımak için kullanmak konusunda büyük bir tutku duyuyor ve sürekli olarak tüketicilerin dijital tabelalarla etkileşime girmelerinin yeni yollarını arıyor. Ekibin bünyesindeki yenilikler arasında, sezgisel bir arayüzle perakende satış alanlarındaki müşterilerin dijital tabela içeriklerini gerçek zamanlı olarak kişiselleştirmelerine olanak tanıyan özel yazılım platformu VAplayer da bulunuyor.

Dell EMEA İş İstasyonları Müşteri Çözümleri Direktörü Timo Shinnors şunları söyledi: “Dünyanın her yerinden görsel efekt uzmanlarıyla çalışıyoruz ve onların iş yüklerinin genellikle yoğun ve teslim sürelerinin kısa olduğunu biliyoruz. Hedefimiz, yaratıcılığa destek olacak ve müşterilerimizin fikirlerini kısa sürede hayata geçirmelerine yardımcı olacak yüksek performanslı ve güvenilir teknolojiler sağlamaktır. Dell Precision iş istasyonlarında oyun kampanyalarından, uzun metrajlı filmlerden ve televizyon dizilerinden dijital tabelalara kadar her alanda inovatif çalışmaların yaratılmakta olduğunu görmek bizi inanılmaz derecede mutlu ediyor.”

FIDO Baş Teknoloji Yöneticisi Thomas Ericsson ise şunları söyledi: “Çok gereksinim duyduğumuz ayrıntılara dikkat etme özelliği Dell’de mevcut. Bunu sadece ürün grubu için değil, her şeyin kurulup hazır duruma getirilmesine verdikleri destek için de söylüyorum. Böylece buradaki ekiplerimiz işlerin yaratıcı yönüne yoğunlaşabiliyorlar. Bizim işimizde yaratıcılık ile titizliği bir araya getirmek gerekiyor ve dolayısıyla kullandığımız makinelerin bunu yansıtması da çok önemli.”

Important Looking Pirates’ın Eş Kurucusu ve Görsel Efekt Süpervizörü Niklas Jacobson şunları söyledi: “Üç yıldır Dell’le çalışıyoruz ve sadece birkaç monitörle işe başlamıştık. Teknoloji, üretkenliğimiz ve işimiz açısından vazgeçilmez önemde ve gerçekçi ve biz büyüdükçe bizimle birlikte büyüyecek bir çözüm geliştirmemize yardım edebilecek güvenilir bir BT ortağı bulmayı çok istiyorduk. Artık kolayca ölçeklenebilir, yüksek performanslı ve yedekli bir depolama çözümüne ve mükemmel bir desteğe sahip olduğumuzu bildiğimiz için geceleri daha rahat uyuyoruz. Sahip olduğumuz Dell Precision iş istasyonları ve Dell altyapısı, tüm disiplinlerde istikrarlı bir şekilde yüksek seviyede performans göstermemize olanak tanıyor; dolayısıyla artık yoğunlaşmamız gereken tek konu kendi yaratıcılığımız.”

VISUAL ART Başkan Yardımcısı Peter Karlsson şunları söyledi: “Müşterilere vaadimiz, daima anlamlı ve ekonomik açıdan sürdürülebilir olan iletişimler ve hizmetler sunmaktır. Pek çok fotoğraf çekimi, ultra HD video çekimi, yapım sonrası, hareketli grafikler, bilgisayar yapımı animasyon ve etkileşimli içerik çalışmaları yürütüyoruz. Sunucularımız sekiz saatlik bir çalışma gününde saniyede ortalama 4,5 kare üretiyor. Bizim için Dell’in en önemli özelliği gerçekten güvenilir bir firma olması. Performansa bağımlıyız ve performansa güvenemezsek yaptığımız işin bir anlamı kalmaz. Bizim hata yapma lüksümüz yok – çünkü bunun için zamanımız yok.”

Teknoloji Makaleleri