Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung 950 Pro ile Üstün Hız Yüksek Performans

Samsung SSD 950 ProSamsung Electronics, yüksek performanslı ofis ve kişisel dizüstü ve masaüstü bilgisayarların ihtiyacını karşılamak için tasarlanan katı hal sürücüsü (SSD-Solid StateDrive) Samsung 950 PRO’yu tanıttı. Sürücüdeki M.2 Form Factor, ultra ince dizüstü bilgisayar ve iş istasyonu kullanıcılarının; endüstri lideri depolama dayanıklılığı, güvenilirlik ve enerji verimliliğinden yararlanabilmesi anlamına geliyor.

Samsung 950 PRO SSD, Samsung’un son-kullanıcıya yönelik ilk dikey NAND (V-NAND) teknolojili Kalıcı Bellek Ekspres (NVMe*) M.2 form factor SSD ürünü. 950 Pro SSD aynı zamanda Pro Çevre Birimleri Bağlantı Ekspres (Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) ) 3.0 arayüzünü de destekliyor.

Samsung 950 PRO kullanıcıları; SSD’ler için optimize edilen ilk protokol olan NVMe ile daha iyi bir performans ve güç tasarrufu elde ederken; pil ömrünün uzamasına bağlı olarak da işletme maliyetlerini düşürebilecekler. 950 PRO, üst uç PC’ler ve iş istasyonlarından bilgisayar destekli tasarım, veri analizi ve mühendislik simülasyon gibi projelerde üstün performans; yüksek bant genişliği ve düşük gecikme isteyen profesyoneller için ideal bir çözüm. Kompakt M.2 2280 form faktörü M.2 PCIe yuvası, arayüzü destekleyen yeni nesil masaüstü ve mobil platformlar ile uyumluluğu da güvence altına alıyor.

950 PRO ile üstün bir hız ve yüksek bir performans deneyimi

Samsung Electronics Bellek Birimi, Markalı Bellek Kıdemli Başkan Yardımcısı Un-Soo Kim 950 PRO için şunları söyledi: “NVMe ve PCIe kullanan 950 PRO ile Samsung, müşterilerine yarının bilgisayar sistemlerinin sürekli artan depolama ihtiyacını karşılayacak kalite ve teknolojide bir bellek sunuyor. Hem tüketici hem de kurumlar; 950 PRO ile kurumsal kalitedeki performanstan ve en zorlu uygulamaları destekleyecek hız, dayanıklılık ve enerji verimliliğinden yararlanmanın keyfini yaşayacaklar. 950 PRO ürünleri portföyümüzü geliştiren ve bellek endüstrisinde Samsung’un devam eden liderliğini ortaya koyan markalı bellek çözümünün bir başka örneğidir. ”

PCIe Gen.3 x4 arayüzü ve desteklediği NVMe protokolü ile Samsung 950 PRO, geleneksel Advanced Host Controller Interface (AHCI) protokolünü kullanan SATA SSD’lere göre 4 kata kadar daha hızlı performans sunuyor.

512 gigabyte (GB) ve 256 GB depolama kapasiteleriyle sunulacak olan 950 PRO’nun 512 GB versiyonunda ardışık okuma/yazma hızı 2.500 MB/sn ve 1.500 MB/sn’e kadar çıkıyor. Sürücünün rastgele okuma hızı 300.000 IOPS, yazma hızı ise 110.000 IOPS düzeyine ulaşıyor.

Ekim 2015’te kullanıclarla buluşacak olan 950 PRO her iki kapasite de, 256 GB için 200 terabayt yazım (TBW) ve 512 GB için 400 TBW olacak şekilde 5 yıllık sınırlı garanti ile sunuluyor.

Teknoloji Makaleleri