Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet ve Splunk Siber Saldırılara Karşı Güçlerini Birleştirdi

fortinet globaltechmagazineİşletmelerin yüksek performanslı güvenlik zekâsı sistemlerinde siber tehditlere karşı üstün görünürlük ve koruma için Fortinet ve Splunk dönemi başladı.

Siber güvenlik ve tehdit istihbaratı alanında yüksek performanslı çözümler sunan Fortinet, gerçek zamanlı iş verileri için yazılım altyapısı sağlayan Splunk ile güçlerini birleştirdiğini duyurdu. İşbirliği, işletmelerin ve servis sağlayıcıların kurumsal ağlarını siber tehditlere karşı koruma altına almasını sağlayacak.

Fortinet, işbirliği kapsamında, hızlı tepki veren siber tehditleri ortadan kaldırmak için tasarlanan Splunk® yazılımı sayesinde, global müşterilerine daha kısa sürede yanıt veren ve daha iyi tehdit izolasyonu sağlayan bir sistem sunacak.

Hızlı ve çevik savunma sistemleri

Siber saldırıların her geçen gün daha fazla artması ve daha karmaşık hale gelmesiyle birlikte, işletmeler de saldırganların hâlihazırda sistemlerinin bir bölümünü ele geçirdiğini varsayarak hareket etmek durumunda. Çünkü nokta güvenlik çözümleri artık tek başına işletmeleri korumaya yetmiyor. Bunun yerine, nokta çözümlerin kabiliyetlerini geliştiren ve işletmenin tamamında kurumsal güvenliğe dair farkındalığı artıran işbirliğine dayalı güvenlik modelleri, işletmelerin savunma hatlarını ve güvenlik yaklaşımlarını güçlendiriyor.

Fortinet Kurumsal Gelişim ve Stratejik İş Ortaklıkları Başkan Yardımcısı Mary Yang, “Etkili bir güvenlik altyapısı ve yaklaşımının vazgeçilmezlerinden biri, iyi yönetilebilen ve gelişmiş saldırılara karşı çok hızlı tepki verebilen sağlam bir savunma sistemidir. Splunk ile işbirliğimiz bu açıdan müşterilerimize, zamana karşı duyarlılığı olan en kritik tehditleri bile ortaya çıkaracak, bu tehditlere karşı harekete geçebilecek ve riskleri en aza indirgeyecek sistemler sunmamızı sağlıyor” diyor.

Fortinet FortiGate Splunk Uygulaması

Fortinet’in geliştirdiği FortiGate Splunk® Uygulaması, işletmenin güvenlik verilerinin tamamında görselleştirme, kural dışı davranış tespiti, gerçek zamanlı ve çok değişkenli tehdit sorgulaması imkânı sunuyor. Aynı zamanda kurumsal güvenlik ekiplerinin kapsamlı ve karmaşık BT ortamlarında işletmeye zarar verebilecek tehditleri daha kısa sürede bulmasına yardımcı oluyor. Splunk tarafından geliştirilen işbirliğine dayalı güvenlik modeli ise, çözümün mevcut özelliklerini geliştirerek güvenlik ekiplerine hız ve otomasyon kabiliyeti kazandırıyor.

Splunk Güvenlik Piyasaları Kıdemli Başkan Yardımcısı Haiyan Song ise, “Fortinet tarafından elde edilen güvenlik istatistiklerinin ve tehdit istihbaratının kesintisiz bir şekilde Splunk’ın kurumsal güvenlik altyapısına taşınması, ortak müşterilerimiz için güvenlikte bir dönüm noktası oluşturacak. FortiGate cihazları tarafından yakalanan tehdit verilerinin analiz edilmesi ve bu verilerin işletmeyi koruma altına alabilecek en uygun şekilde aksiyona dönüştürülebilmesi, bilgisayar korsanları ve gelişmiş tehditler karşısında işletmelerin güvenlik altyapısını güçlendirecek ve siber savaşta avantajı lehine çevirmelerine yardımcı olacak” diyor.

Ücretsiz indirebilirsiniz

21-24 Eylül tarihleri arasında Las Vegas’taki Splunk Kullanıcı Konferansı’nda tanıtımı yapılan FortiGate Splunk Uygulaması 1.1 ve FortiGate Splunk Eklentisi 1.0, ücretsiz olarak Splunkbase adresinden indirilebiliyor: https://splunkbase.splunk.com

Teknoloji Makaleleri