Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Asseco SEE Paratika İle Tek Tıkla Güvenilir Ödeme

Asseco SEE Güvenli e-ödeme çözümleri alanında Türkiye’de geniş bilgi birikimine sahip Asseco SEE, Türkiye’nin önde gelen bankalarına, üye iş yerlerine, pazaryeri ve e-ticaret firmalarına hizmet, ürün satış, bakım ve 7×24 operasyonel teknik destek hizmeti veriyor. 14 ülkede faaliyetlerini sürdüren Asseco SEE, sanal POS konusundaki bilgi birikimi ve deneyimini sektörün gelişimine katkıda bulunmak, hızlı ve güvenli alışveriş olanağını doğrudan firmalara sunmak üzere yeni bir şirket kurma kararı aldı. 6493 sayılı kanun kapsamında e-ticaret firmalarına sanal POS hizmeti vermek için kurulan Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. şirketi, “Paratika®” markası ile firmalara sanal POS hizmeti verecek.

Kart bilgileri ve ödeme verileri dünyanın en üst düzey standartlaryla korunuyor

Paratika® birden fazla bankanın Sanal POS altyapısına entegre olabiliyor. Kullanılan kart bilgilerini güvenli ortamda saklayarak, sonraki işlemlerde tekrar kullanılabilmesini sağlıyor. Tüketiciler için en önemli avantajı ise Paratika® üzerinden, nereden alışveriş yapıldığı, alışveriş tutarları gibi ayrıntıları inceleyebilecek olmaları. Kart kullanıcılarının en hassas olduğu konuların başında, kredi kartı güvenliği ve kart bilgilerinin kopyalanması geliyor. Kredi kartı veri ve işlem güvenliğinde dünyanın en üst düzey standardı olan “PCI DSS” sertifikasıyla uyumlu sistem ve altyapıya sahip Paratika® ile kredi kartı saklama işlemleri güvenli şekilde yapılıyor.

E-ticaret sektörünün gelişimine katkı, vatandaşa güvenli ve kolay alışveriş

Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal, “Paratika®, PCI Level 1 sertifikaya sahip olup, ödeme altyapısını yeni yasal düzenlemelere tam uyumlu halde oluşturmuştur. Müşterilerine hızlı ödeme deneyimi yaşatmak isteyen e-ticaret firmalarına, abonelik, üyelik gibi tekrarlı ödemelerini sanal POS altyapısıyla yönetmek isteyen kurumlara tek tıkla ödeme kolaylığı sağlayan çözümleriyle hizmet verecektir. Paratika® ile e-ticaret sektörünün gelişimine katkı sağlarken, hem e-ticaret firmalarına hem de son kullanıcılara önemli avantajlar sunacağız.” dedi.

Tek tıkla güvenli ödeme ve sahtekârlık kontrolü

Paratika®, kredi kartı ile tahsilat yapmak isteyen firmaların ihtiyacı olan sanal POS altyapısını, tek tıkla ödeme, tekrarlayan ödeme, sahtekârlık kontrolü, tek kanaldan mutabakat şeklinde paket halinde çözüm olarak da verebiliyor.

15 yıllık e-ticaret deneyimiyle güvenli sanal POS altyapı hizmeti

Faaliyetine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’dan ödeme kuruluşu lisansı aldıktan sonra başlayacak olan Paratika®, lisans denetim sürecini tamamlayarak başvurusunu 7 Eylül 2015 tarihinde tamamladı. Paratika®, bünyesinde bulunduğu Asseco SEE’nin 15 yıllık e-ticaret bilgi birikimi ve deneyimiyle firmalara güvenli sanal POS altyapı hizmeti sunacak.

Teknoloji Makaleleri