Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye İş Bankası, UnionPay ile İmzaladığı E-ticaret İşbirliğinde Asseco SEE ’yi Tercih Etti

Asseco SEE NestpayYenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkan Türkiye İş Bankası ile dünyanın önde gelen kart kuruluşu ve ödeme sistemi ağlarından olan UnionPay International arasında gerçekleştirilen işbirliği, e-ticaret kapsamında Türkiye ve Uzakdoğu arasında ilk olma niteliği taşıyor.

İmzalanan anlaşma ile çoğunlukla Çin ve Uzak Doğu’dan gelen e-ticaret işlemleri, Asseco SEE tarafından geliştirilen güvenli e-ödeme platformu NestPay üzerinde gerçekleşiyor.

Asseco SEE, Afrika’dan sonra Uzakdoğu pazarında

Güvenli e-ödeme alanında Türkiye’de öncü olduklarını ve bu bilgi birikimini Uzakdoğu’ya taşımaktan mutluluk duyduklarını belirten Asseco SEE Ülke Müdürü Hatice Ayas, “Asseco SEE olarak, güvenli e-ödeme çözümleri (Payment Gateway) alanında küresel bilgi birikimine ve deneyime sahibiz. Türkiye’de 15, yurt dışında 10 bankaya hizmet, ürün satış, bakım ve operasyonel teknik destek sağlıyoruz. 2005 yılından beri İş Bankası’nın güvenli ödeme hizmetlerini karşılayan NestPay®’in yapılan bu işbirliğiyle Uzak Doğu pazarına hizmet verecek olması bizim için gurur verici.” dedi.

Kişisel veriler ve kritik bilgiler emin ellerde

Güvenilir e-ödeme sistemlerinin tüketiciler için son derece önemli olduğunu ve bu güveni sağlamanın uzman ellerde olması gerektiğinin altını çizen Asseco SEE Ödeme Çözümleri İş Kolu Yöneticisi Burak Kutlu, şu bilgileri verdi: “Asseco SEE olarak sunduğumuz güvenilir altyapı çözümlerimiz, hizmet sunduğumuz bankaların ve iş yerlerinin güvenliğini garanti altına alıyor. Kişisel bilgilerinin paylaşılacağı endişesini taşıyan tüketiciler NestPay® sayesinde, güvenle istedikleri e-ticaret sitesinden alışveriş yapma rahatlığına kavuşuyor. Türkiye’de sağladığımız güven ortamını Uzak Doğu’ya taşıyarak küresel alanda çok önemli bir adım attık.”

E-ticaret hacminde yüzde 34 artış

İş Bankası Kartlı Ödeme Sistemleri Bölümü Müdürü Serkan Kaygalak, yapılan işbirliği hakkında şu değerlendirmede bulundu: “2005 yılından beri İş Bankası için güvenli bir altyapı hizmeti sunan NestPay®, Türkiye ve Çin arasındaki güvenli ve kolay e-ticaret fırsatlarından yararlanılmasının önünü açacak nitelikte.  Bu proje ile gereksinimleri karşıladığı için NestPay® ile çalışmaya devam ettik. E-ticaret hacminde yıllık yüzde 34 artış oldu.”

Çin ve Türkiye arasındaki e-ticaret hacmi artacak

UnionPay International Orta Doğu Genel Müdürü Han Wang ise konu hakkında “Bu projeyle Türkiye’de ilk defa online tarafta kartlarımız kabul edilmeye başlandı ve bu bizim için önemli bir dönüm noktası. Kart kabul ağımızda e-ticaret de önemli bir rol oynuyor ve 2016’da bu ağı yabancı kartların en çok işlem yaptığı platformlarda İş Bankası ve Asseco ile güçlendireceğiz. E-ticaret hacminin büyümesine imkân tanıyacak olan NestPay’in iki ülke arasındaki yatırım faaliyetlerinin artırılmasında kilit rol oynayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Yenilikçi teknolojiyle e-ticaret daha güvenli ve hızlı olacak

Ayda 22 milyon kredi kartı işlemi yapabilme kapasitesine sahip NestPay®, kredi kartı bilgilerinin üye işyerlerinde saklanması için “tokenization” teknolojisiyle geliştirilen cüzdan özelliği sayesinde, kart sahiplerine ait hassas bilgilerin PCI DSS uyumlu güvenli bir ortamda barındırıyor. Böylece iş yerleri, kredi kartı bilgisine dokunmadan ve minimum yatırımla ödeme kabul edebiliyor. Bu sayede kredi kartı bilgilerinin güvenli bir ortamda tutulması ve kullanıcıların kart bilgilerini sonraki alışverişlerde tekrar vermek zorunda kalmamaları sağlanıyor.

Teknoloji Makaleleri