Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Accenture ve Amazon Web Services ’ten Bulut Bilişimde İşbirliği

amazonwebservices globaltechmagazineAccenture ve bir Amazon şirketi olan Amazon Web Services (AWS), müşterilerinin buluta daha hızlı geçmesini sağlamak üzere bir iş grubu kurduklarını açıkladı. Accenture AWS İş Grubu, her iki şirketten de bulut çözümleri mimarisi ve geliştirme, pazarlama, satış ve iş geliştirme konularında uzmanlığa sahip dedike profesyonelleri bir araya getiriyor. İş grubu, işletmelerin “hizmet olarak” işletme modelinin sunduğu esneklik ve tasarruftan daha da fazla yararlanabilmesini sağlamak üzere tasarlanmış, BT ve iş hizmetlerinin AWS Cloud üzerinden, talep üzerine sağlandığı entegre danışmanlık ve teknoloji çözümleri sunacak.

Büyük işletmeler, daha hassas ve esnek BT yoluyla hiç olmadığı kadar hızlı inovasyon yapma, maliyetleri düşürme ve kuruluşları için daha yüksek değer yaratma baskısı ile karşı karşıyalar. Accenture AWS İş Grubu da, kuruluşların köklü iç süreçlerini dönüştürmesine, içerideki BT ekiplerini yeniden düzenlemesine, mevcut çözümlerini revize etmesine ve şirketlerinin topladığı verilerden etkin şekilde değer elde etmesine yardımcı olmak üzere kuruldu. İş grubu, kurumsal müşterilerinin inovasyona hız verebilmesi, yeni pazarlara girebilmesi ve nihayetinde, daha iyi iş sonuçları alabilmesini sağlamak üzere iş süreçlerinin yeniden mühendisliğini, uygulama taşıma hizmetlerini, mimari tasarımı ve AWS Cloud için uygulama geliştirmeyi birleştiren bir dizi hizmet ve çözümü geliştirip sunacak.

Ciddi yatırımlar planlanıyor

Accenture ve AWS, gelecek birkaç yıl içinde, aralarında geçiş ve geliştirme, bulut tabanlı işletme uygulamaları ve analiz ve Büyük Veri çözümlerinin de bulunduğu yeni hizmet ve teknoloji çözümlerinin geliştirilmesine ciddi yatırımlar yapmayı planlıyor. Şirketler, ilk yılda  ek olarak 1.000 Accenture profesyoneline daha eğitim sağlayıp 500 Accenture profesyoneline AWS Cloud sertifikası vererek pazara açılmaya yönelik faaliyetleri desteklemekte kararlı. Accenture AWS İş Grubu’na çalışanlar, en son AWS teknolojileri, sınıfının en iyisi metodolojiler, uygulama taşıma için yüksek otomasyona sahip araçlar ve büyük veri yönetim ve analizi için hizmet olarak yazılım uygulamaları ile donatılacak.

“Accenture halihazırda bulutta pazar lideri ve Accenture AWS İş Grubu’nun formasyonu, Accenture Cloud First gündeminin temel parçalarından birini oluşturuyor. Bulut, işletme çözümleri konusunda gitgide daha fazla müşterimiz için bir başlangıç noktası vazifesi görüyor,” diyen Accenture Baş Strateji Sorumlusu Omar Abbosh, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimizin daha hızlı inovasyon yapabilmeyi, yeni hizmetler yaratabilmeyi ve yatırımlarından aldıkları değeri maksimize edebilmeyi istediklerinde , Accenture AWS İş Grubu varmak istedikleri noktaya daha hızlı, daha düşük risk ile ve AWS için optimize edilmiş çözümler ile ulaşmalarına yardımcı olacak.”

“AWS Cloud’a geçerek işlerini dönüştürmeye karar veren ve birlikte çalıştığımız kurumların sayısı bugüne kadar hiç olmadığı kadar yüksek düzeyde,” diyen Amazon Web Services Satış, Pazarlama ve Destekten sorumlu Başkan Yardımcısı Adam Selipsky, şöyle devam etti: “Accenture AWS İş Grubu, bu kuruluşları güçlendirerek BT altyapısını yönetmenin getirdiği ağır yükü ortadan kaldırıp bunun yerine yeni BT işletme modellerini hayata geçirmeye, pazardaki yeni fırsatlardan yararlanmaya ve işlerini büyütmeye, aynı zamanda da genel BT maliyetlerini azaltmaya odaklanabilmeleri için AWS’e taşınmanın çeviklik açısından sunduğu faydaları hızla elde etmelerini sağlamak amacıyla yaratıldı.”

İlk olarak iki ana iş alanına odaklanacak olan Accenture AWS İş Grubu, gelecekte yeni çözümleri hayata geçirmeyi de planlıyor:

  • AWS için Optimize Edilen Dönüşüm Hizmetleri:  İş grubu, müşterilerinin hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde mevcut uygulamalarını AWS’e taşıması ve AWS üzerinde yeni uygulamalar geliştirmesini sağlayan hizmetler sunacak. Bu hizmetler arasında, bulut stratejisi, organizasyonel ve mimari tasarım, uygulama taşıma, program iç yapısının iyileştirilmesi ve yeni uygulama geliştirme hizmetleri de bulunuyor. Özel bir AWS uygulama geliştirme ve taşıma ‘fabrikası’, işletmelerin daha verimli şekilde çalışmasına yardımcı olmak üzere süreçlerin otomasyonunu sağlayacak.
  • AWS Üzerinde Çalışan Analiz ve Büyük Veri Hizmetleri:  Başta sağlık hizmetleri ve finansal hizmetler gibi resmi denetim altındaki sektörlerde faaliyet gösterenler olmak üzere, kurumsal müşteriler daha etkili analiz merkezli çözümlere gitgide daha çok yöneliyorlar. Accenture Insights Platform AWS veri ve analiz yeteneklerinin entegre edilmesi için genişletilecek. Bu ise, uyum ve düzenleyici gereksinimlere sahip müşterilerin veri taşımadan iyileştirmeye, normalizasyondan analize kadar uçtan uca veri yaşam döngülerini daha iyi yönetmesine izin verecek.

İş grubu aynı zamanda AWS Cloud üzerinde Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Güvenlik gibi yüksek büyüme alanlarında yeni hizmetler yaratma imkanlarını da araştıracak.

Accenture AWS İş Grubu’nun oluşturulması, 10 yıla yakın bir süredir buluta geçen müşterilerine destek sağlamak üzere birlikte çalışan Accenture ile AWS arasındaki ilişkideki sürekli genişlemeyi de yansıtıyor.  2014 yılında, iki şirket kurumsal müşterilerin bulut pilot programlarından işletme genelinde AWS Cloud’a geçişine yardımcı olmak üzere tasarlanmış uçtan-uca buluta geçiş ve yönetim hizmetleri konusunda işbirliği gerçekleştirdi. Bu hizmetlerden yararlanarak AWS taşınan önemli müşteriler arasında, global yayıncılık ve içerik şirketi Discovery Networks International ve Japon WiFi hizmet tedarikisi Wire and Wireless Co da bulunuyor.

Teknoloji Makaleleri