Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp, Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşyerleri Listesinde İlk Beşte

netapp globaltechmagazineTeknoloji şirketi NetApp (NASDAQ: NTAP), Great Place to Work® Enstitüsü’nün yayınladığı “Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşyerleri” listesinde dördüncü sıraya yerleşti. NetApp, böylece beş yıldır üst üste 25 şirketin yer aldığı bu listeye girmiş oldu. “Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşyerleri” listesi, işyerlerinin çalışma şartları ile ilgili yapılan en büyük yıllık araştırma olarak biliniyor.

Great Place to Work Enstitüsü’nün dünya genelinde düzenlediği bu yılki anketine çok uluslu şirketlerin 2.050’den fazla iştiraki katıldı. 455 büyük çok uluslu şirketi temsil eden bu iştiraklerden 1.097’si en iyi ulusal işyerleri listelerinde yer aldı. Bu listedeki şirketlerden 25’i ise “Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşyerleri” listesine alındı.

Dünyanın dört bir yanında çalışılabilir en iyi yer

NetApp “Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşyerleri” listesindeki 4’üncülük başarısı dışında geçen son 12 ay içerisinde 10 farklı ülke ve bölgede en iyi işyerleri listelerinde ilk 10’a girme başarısını da gösterdi.

Müşteri ve iş ortaklarına bağlılığı haricinde NetApp, çalışanların yaşadığı ve çalıştığı ülkelerdeki topluma da bir şeyler katmayı amaçlıyor. Şirket bu amaçla çalışanlarını NetApp Gönüllü İzin programına katılmaya teşvik ediyor. Bu programa katılanlar, kendi seçtikleri kar amacı gütmeyen faaliyetlerde bulunmak için yılda beş gün ücretli izin alabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan NetApp EMEA İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Frank Abbenhuijs, “Çalışanlarımızın NetApp’ın amacını ve bu amaç doğrultusunda üstlendikleri rolün kritik önemini anlamalarını sağlamak, yönetim kadromuzun günlük işlerinden birisidir. Bu amaç, müşterilerimize kattığımız değerdir.  Bu da çalışanların işlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için en iyi çalışma koşullarını oluşturmamızın nedenidir. Çalışanlarımızın işlerini ve çalıştığı şirketi sahiplenmesine göre kendimizi konumlandırıyoruz. Bu listedeki başarımızın nedeni, çalışanlarımızın yapabileceklerinin en iyisini yapmalarına imkan veren ve müşterilerimiz ile iş ortaklarımızı takım oyuncusu olarak görmemizi sağlayan, insan ilişkisi üzerine kurulu benzersiz kültürümüzdür.” dedi.

NetApp, bu yılın Haziran ayında Great Place to Work® Enstitüsü’nün yayınladığı Avrupa’nın En İyi 100 İşvereni listesinde de birincilik koltuğuna oturmuştu.

Teknoloji Makaleleri