Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp ’ın Data Fabric Mimarisi, İşletmelerin Hibrit Buluttaki Başarısını Artırıyor

netapp globaltechmagazineNetApp’ın Data Fabric mimarisi üzerine kurulu yeni çözümleri kullanan kurumlar, yenilikleri hayata geçirirken ve önemli ticari kararlar alırken artık daha özgür hareket edebiliyor.

NetApp (NASDAQ: NTAP), işletmeleri hibrit bulut çağında başarıya daha hızlı ulaştıracak yeni Data Fabric çözümlerini ve hizmetlerini duyurdu. NetApp’ın son yenilikleri müşterilerin diledikleri BT kaynaklarında verilerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerinin sağlarken aynı zamanda bu çözümleri ve hizmetleri kullanan işletmelerin yenilikleri hayata geçirirken ve önemli ticari kararlar alırken artık daha özgür hareket etmesinin de önünü açıyor.

NetApp Ürün, Çözüm ve Hizmet Pazarlamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee Caswell konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dijital veri yönetimi, kurumların hızla değişen teknoloji dünyasında yenilikleri hızla hayata geçirmesinde ve gelir getirici yeni fırsatları yakalamalarında kritik öneme sahip. NetApp’ın Data Fabric vizyonu, çözümleri ve hizmetleri; hibrit bulutun tam potansiyelini ortaya çıkarmalarına yardımcı olduğu müşterilere maliyet ve riskleri dengeleme yolunda hız ve ölçeklik de katıyor. NetApp’ın duyurduğu bu son yenilikler; başta flash, bulut ve disk kaynakları için tek bir platform imkanı sunan Data ONTAP sistemi olmak üzere hibrit bulutun temelini oluşturan NetApp teknolojilerinin ana rolünü daha da güçlendiriyor.” dedi.

NetApp’ın veri yönetiminin vizyonunu oluşturan Data Fabric ilk kez geçen yıl şirketin yıllık teknoloji konferansı NetApp Insight’ta duyurulmuştu. O zamandan bu yana şirket, Data Fabric vizyonunu gerçeğe dönüştürmek için iş ortakları ve hizmet sağlayıcılar ile birlikte büyüyen bir ekosistemin temellerini atarak iyice yerleşmesini sağladı.

NetApp’ın Data Fabric mimarisine getirdiği son yenilikler şu şekilde:

  • Data Fabric Temel Çözümleri (Data Fabric Solution Essentials) isimli başlangıç kiti, hibrit buluta hazır hale getirdiği müşterilerin, BT altyapılarını değiştirirken elde ettikleri faydaları hızla görmelerini sağlıyor. Bu paket, BT’nin karşılaştığı üç önemli zorluğu ortadan kaldırmayı hedefliyor: Uygulamaları hızlandırma, Gölge BT’nin kontrolünü ele geçirme, felaket kurtarma kapasitesini güçlendirme.
  • Data Fabric Yetkilendirme Hizmetleri (Data Fabric Enablement Services) ise müşterilerin kendi data fabric’lerini yaratmasına yardımcı oluyor. NetApp uzmanları, müşterilerine bulut üzerinde çalışacak optimum iş yüklerini ve başarı için doğru sistem yerleşimini tespit etmelerine yardım ederken tasarım mimarisini kurmaları için destek veriyor.
  • Bulut hizmet ilişkilerinin güçlendirilmesi: NetApp artık Google Bulut Platformu’nun teknoloji ortaklarından birisi. Bu platformun teknoloji ortakları, platformun fonksiyonlarını ve ulaştığı kitleleri genişletmek için Google Bulut Platformu ile entegre edilebilecek araçlar sunuyor. NetApp müşterileri hibrit bulut sistemlerini, çoklu bulut ve çok yönlü strateji temeli üzerine kurmak ve bu sistemleri kurum içi dahili depolama kaynakları ile entegre etmek için 275’ten fazla hizmet sağlayıcıyı tercih edebilecek.
  • Veri güvenliği, ek medya desteği, kapasite hacminin artışı gibi geliştirmelerin yanı sıra diğer güçlendirmeler ile birlikte NetApp’ın Cloud ONTAP yazılımı, müşterilerin bulut içerisindeki kurumsal seviyedeki depolama sistemlerini hızla kurmalarını sağlarken kurum içi dahili depolama sistemleri ile Amazon Web Services arasında karşılıklı otomatik veri taşımasını mümkün hale getiriyor.
  • Bulut ile entegre edilebilen NetApp AltaVault® çözümleri için güvenlik ve kapasitede geliştirmeler yapıldı. Bu çözümler, verilerin geri yüklenmesini hızlandırırken riskleri daha da düşüyor. Bu sayede kullanıcılar verilerini diledikleri bulut sistemine güvenle yedekleyebiliyor.

Hibrit Bulut’a Data Fabric Temel Çözümleri paketi ile başlangıç yapın

NetApp’ın Data Fabric Temel Çözümleri (Data Fabric Solution Essentials) isimli başlangıç kiti, müşterilerin BT altyapılarını değiştirirken elde ettikleri faydaları hızla görmelerini sağlıyor. Bu paket ile NetApp, BT’nin verileri taşırken, yönetirken ve korurken karşılaştığı üç önemli bariyeri ortadan kaldırmayı hedefliyor:

  • Uygulama Hızlandırıcı çözüm kiti: Müşterilerin, Microsoft SQL Sunucuları veya Oracle veritabanları için 4 kontrol birimli disk ve flash çözümünü hızlı bir şekilde kurmalarına imkan veriyor. NetApp’ın all-flash ve clustered Data ONTAP çözümlerinin kapasitelerini ortaya koyan bu kit sayesinde tek bir platformu kullanan flash, disk ve bulut kaynakları genelinde veri kayıpları önlenirken yüksek ve stabil performans ile kapsamlı veri yönetimi de sağlanıyor.
  • FlexPod ile birlikte OpenStack çözümü: Bu çözüm ile müşteriler OpenStack özel bulut sistemine aylar yerine günler içerisinde geçiş yapabilecek. Bu çözüm sayesinde kurumsal BT, bulut hizmetlerini iç müşterilerine ulaştırma konusunda herkese açık bulut sistemlerindeki kolaylık ve hız ile aynı rekabetçi avantajları kazanırken veriler üzerindeki kontrol devam ettiriliyor ve maliyetler düşürülüyor.
  • Snap-to-Cloud DR çözüm kiti, iş sürekliliği için bulutun değerini ve felaket kurtarma (DR) operasyonları için ticari veriler üzerindeki kontrolün önemini ortaya koyuyor. DR operasyonlarını buluta taşımak veri merkezi alanını ve depolama altyapısını küçülterek maliyetlerde tasarruf ve esneklik getiriyor. Bu çözüm kitinde ayrıca NetApp® Cloud ONTAP® yazılımı için bir yıllık lisans ve yükleme hizmeti ile üç yıl destek de bulunuyor.

Data Fabric Yetkilendirme Hizmetleri: Bu alanda gelen dört yeni hizmet, müşterilere kendilerine ait data fabric’ler  kurmaları için hibrit bulut stratejilerini uygulama konusunda yardımcı olur. Kurumlar bu çözümler sayesinde bulut üzerinde çalışacak optimum iş yüklerinin tespiti ve hibrit bulutun temelini kurma ve inşa etmeleri için gerekli bilgiye sahip olur.

  • Bulut Kaynak Kullanımı Stratejisi Uygulaması: Özel, herkese açık veya hibrit bulut sistemlerine en uygun ticari uygulamalar belirlenir ve öncelik sıralamasına yerleştirilir.
  • Servis Katalog Tasarımı: Müşterilerin servis seviyesindeki anlaşmalarının şartlarını karşılamalarına yardımcı olmak için bir dizi depolama hizmeti belirlenir, servis gereklilikleri belirlenir, standart konfigürasyonlar belirlenir ve bir servis kataloğu oluşturulur.
  • Servis Platform Tasarımı: Karmaşıklığı ve operasyonel aksaklıkları azaltmak için altyapı verimli hale getirilir ve servis platformu tasarlanır.
  • Bulut Uygulama Servisi için NetApp Özel Depolama: NetApp ve ortakları tarafından sunulan çoklu bulut sistemini hayata geçirmek için anahtar teslim konfigürasyon ve hibrit bulut kurulumu yapılır.

Teknoloji Makaleleri