Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Western Digital veri merkezi portföyünü güçlendiriyor

Western-Digital-OpenFlex-Ultrastar-globaltechmagazineWestern Digital, Ultrastar NVMe SSD’ler etrafında tasarlanan ve NVMe-oF tarafından güçlendirilen yeni nesil veri altyapıları için temel sağlayan çözümlerini duyurdu.

NAND Flash’tan depolama platformlarına kadar şirketin yenilikçi tasarım ve entegrasyon yeteneklerini temel alan yeni çift portlu, performans Ultrastar DC SN840 NVMe SSD’leri ve kurum içi RapidFlex NVMe-oF denetleyicileri bağımsız çözümlerdir. Bunlar, yeni OpenFlex Data24 NVMe-oF Depolama Platformunu ve NVMe’nin değerini, düşük gecikmeli bir Ethernet yapı ağı üzerinden birden çok ana sisteme genişleten yeni bir paylaşılan depolama JBOF (Just a Bunch of Flash) muhafazası  oluşturmak için bir araya geliyor. Bu yeni çözümler, müşterilerin performansa dayalı uygulamaların ve iş yüklerinin değişen taleplerini karşılamak için daha yüksek verimli NVMe SSD’lere ve daha gelişmiş paylaşılan depolama mimarilerine geçişine yardımcı olmak için Western Digital’ın veri merkezi portföyünü daha da genişletiyor.

Günümüzün küresel dijital ekonomisinde mikrosaniyelerin önemi var. Çok büyük ölçekli bulut ve kurumsal veri merkezleri, ödünsüz performans ve temel uygulamaların erişilebilirliğini sağlamak için sürekli olarak darboğazları ortadan kaldırmaya çalışırken, aynı zamanda benzeri görülmemiş veri büyümesine ayak uyduruyor. Bununla birlikte NVMe ve NVMe-oF çözümlerinin müşteri tarafından benimsenmesi de gittikçe hızlanıyor. Endüstri analizi firması IDC, hyperscaler’lar (internet üzerinden bilgi işleyen şirketler), OEM’ler ve son kullanıcı BT organizasyonlarının eski SATA ve SAS arayüzlerinden uzaklaşmaya devam etmesini, NVMe’nin 2020’de piyasaya sürülen toplam kurumsal PCIe SSD birimlerinin yüzde 55’inden fazlasına ulaşmasını ve 2018-2023 aralığında yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 38’e varmasını bekliyor.

IDC’de araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı olan Jeff Janukowicz, “Flash’ın geleceği şüphesiz NVMe’dir, çünkü her şey hız, verimlilik, kapasite ve uygun maliyetli ölçeklenebilirlik ile ilgili ve NVMe-oF bunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Birçok yüksek performanslı uygulama, hızlı bir şekilde temel iş fonksiyonlarının ana itici gücü haline geldi. Bunun, küresel işletmeler için konuşmak gerekirse, veri merkezlerinde NVMe’yi daha da kullanılır kılmasını bekleyebiliriz. Western Digital, uzun bir geçmişe sahip NAND Flash yenilikçiliği, entegre bir NVMe SSD portföyü ve yeni veri yapısı çözümleri ile, müşterilerin NVMe’yi tamamen benimsemesine ve depolama varlıklarından en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olmak için iyi bir şekilde konumlanmıştır” dedi.

Ultrastar DC SN840 Data Center NVMe SSD

Western Digital’ın çift-portlu mimarideki liderliğini genişleten, şirket tarafından geliştirilen dikey entegre NVMe denetleyici, firmware ve 96 katmanlı 3D TLC NAND teknolojisine sahip yeni performans Ultrastar DC SN840 Gen3.1 NVMe SSD’si, Western Digital’ın üçüncü nesil çözümüdür. Yeni Ultrastar NVMe SSD, kurumsal müşterilerin SATA ve SAS’tan NVMe’ye sorunsuz bir şekilde geçiş yapmalarını sağlıyor – 780K/250K’ya kadar rasgele okuma/yazma IOPS ve bir drop-in U.2 15mm biçiminde 15,36 TB’a kadar kapasitede rekabetçi performans sunuyor. Geniş kapsamlı kurumsal sınıf özellikleri seti, 1 ve 3 DW/D dayanıklılık seviyelerini, tam güç kaybı korumasını ve TCG şifrelemesini içeriyor. Bu geleceğe hazır ürün, üstün okuma/yazma ve karışık iş yükü performansı, düşük gecikme süresi ve çift-portlu, yüksek elverişlilik gerektiren artan sayıda kritik iş uygulamaları için (yüksek performanslı bilgi işlem (HPC), bulut bilişim, SQL/NoSQL veritabanları, sanallaştırma (VM’ler/konteynırlar), AI / ML ve veri analizine kadar her şey için ideal bir çözümdür.

OpenFlex Data24 NVMe-oF Depolama Platformu

NVMe Flash tabanlı depolama, DAS, SAN ve NAS için muazzam performans kazanımları sağlarken, geleneksel veri merkezi altyapısı, NVMe SSD’lerin tam potansiyelini sınırlandırabilir, bu da değerli depolama kaynaklarının eksik kullanımı, verimsiz veri depoları ve maliyetli işletme giderleri ile sonuçlanabilir. OpenFlex Data24, Ultrastar NVMe SSD’lerin tam bant genişliğinin düşük gecikmeli bir Ethernet yapısı üzerinde birden fazla ana sistem tarafından x86 sunucularındaki PCIe veri yoluna yerel olarak bağlanmış gibi paylaşılmasına izin vererek bu zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olur. Bu, veri merkezi operatörlerinin kapasiteyi artırması ve en zorlu iş yükleri için daha fazla performans elde etmek için bölünmüş Flash depolama alanını daha verimli kullanması için daha fazla esneklik sağlar.

24 adede kadar çalışırken değiştirilebilen Ultrastar DC SN840 NVMe SSD ile başlayarak OpenFlex Data24, kompakt 2U biçiminde 368 TB’a kadar paylaşılan depolama kapasitesi sağlayarak sunucu depolamasının genişletilmesi ve ölçeklendirilmiş yazılım tanımlı depolama (SDS- software-defined storage) ortamları için idealdir. Yeni markalanmış RapidFlex, bütünsel tasarım, benzersiz ağ bağlantısı ve son derece düşük güç kullanımı için, RDMA özellikli NVMe-oF denetleyicileri de kapsıyor ve harici bir anahtara gerek olmadan 100GbE portları veya çift 50GbE portları eklenen altı adede kadar ana sisteme izin veriyor. RapidFlex denetleyicileri, OpenFlex Data24’e altı adede kadar adaptör eklendiğinde, öngörülen 16M IOPS/56GB/sn’yi aşan performansla 500 nanosaniye gecikme süresi sağlıyor.

Yüksek elverişlilik ve kurumsal sınıf güvenilirliği için geliştirilen OpenFlex Data24, yüksek performanslı altyapı kullanımında paylaşılan depolama alanı olarak eklenebilir veya sanal depolama sistemleri oluşturmak için bölümlenmiş bir kaynak olarak kullanılabilir. Platform, dünyadaki tek açık birleştirilebilir bölümlenmiş altyapı (CDI- composable disaggregated infrastructure) çözümü olan, ödüllü OpenFlex F serisi ile tam olarak uyumlu çalışabilir bir platformdur.

Western Digital’ın Veri Merkezi İşi genel müdürü ve kıdemli başkan yardımcısı olan Phil Bullinger, “Veri altyapısı, dünya ekonomisi için hiç bu kadar önemli olmamıştı. Temel veri altyapısının lider tedarikçisi olarak misyonumuz, işletmelere kritik iş uygulamaları ve bant genişliğine aç olan iş yükleri düzeyinde destek olmak için yeni nesil veri merkezlerini tasarlamalarında yardımcı olmaktır. Western Digital’in NAND Flash, kapasite-kurumsal HDD’ler ve destekleme teknolojilerindeki liderliğine şimdi her zamankinden daha fazla güveniliyor. Şirketlerin NVMe’ye geçişine ve aynı zamanda veri depolama kaynaklarının değerini en üst düzeye çıkarabilecek yeni, birleştirilebilir mimarilere geçişlerine de yardımcı olmakta kararlıyız” dedi.

Ultrastar DC SN840 NVMe SSD ve RapidFlex NVMe-oF denetleyiciler artık hazır. OpenFlex Data24 NVMe-oF Depolama Platformunun Sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor ve beş yıllık sınırlı bir garanti içerecek.

Teknoloji Makaleleri