Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

802.11ac Pil Ömrünü de Uzatıyor

tplink globaltechmagazineTP-LINK, yeni kablosuz ağ standardı olan 802.11ac’nin yüksek hız, daha geniş kapsama alanı gibi yararlarının yanında farklı bir başka yararına dikkat çekiyor. Çok daha hızlı veri indirimi yapıldığı için mobil cihazların pil tüketimi de azalıyor.

Kablosuz ağ (WLAN) pazarında dünya lideri olan TP-LINK, yeni WiFi standardı olan ve WiFi hızını üç kat artıran 802.11ac’nin görünmeyen bir yararına dikkat çekiyor. Çok daha hızlı veri aktarımı nedeniyle 802.11ac üzerinden ağa bağlanan mobil cihazların güç tüketimi de aynı oranda azalıyor. Bu da pil ömrünü olumlu yönde etkiliyor.

802.11ac destekli modem/router ile ağa dahil olan cihazlar tüm işlemleri üç kat daha hızlı yapıyor. Bu sayede güç tüketimi de daha az oluyor. Veri aktarımından sonra cihazlar uyku moduna geçerek enerji tüketimini en aza indiriyor. Bu sayede sadece zamandan değil, enerjiden de tasarruf edilmiş oluyor. Özellikle şarj sorunu olan mobil cihazlarda bu çok daha önemli bir avantaj sağlıyor. Akıllı telefon, tablet bilgisayarların pil ömrü uzamış oluyor.

802.11ac standardı WiFi hızının yanı sıra çift kanal desteği ile bağlantı kalitesini de yükseltiyor. AC destekli ürünler aynı zamanda kapsama alanını genişleten teknolojilere de sahip. Bu sayede yüksek hız, kaliteli bağlantı ve daha geniş kapsama alanı sağlanıyor. Bu bilinen yararlarının yanında daha az enerji tüketimi gibi ikincil yararları da olan AC standardı, tüm dünyada giderek daha fazla tercih ediliyor. Çok geniş bir ürün yelpazesi olan TP-LINK, AC destekli model sayısı açısından da en zengin marka konumunda. TP-LINK’in modem’den router’a, menzil genişleticiden USB adaptöre değin farklı ürün gruplarında 802.11ac destekli modelleri bulunuyor.

Teknoloji Makaleleri