Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat CloudForms 4 Hibrit Bulut Yönetimini Genişletiyor

red hat cloudforms globaltechmagazineRed Hat’in ödüllü hibrit bulut yönetim platformunun  yeni sürümü, gelişmiş self-servis ve kapsamlı bir yaşam döngüsü yönetimi için genişletilmiş operasyonel yetenekler sunuyor.

Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, ödüllü hibrit bulut yönetim çözümü Red Hat CloudForms 4’ün son sürümünü ve içerdiği yenilikleri tanıttı. Açık bir platform üzerine inşa edilen Red Hat CloudForms 4, self-servisin de ötesine geçerek; sanallaştırma, özel bulut, genel bulut ve konteynerleri kapsayan platformlarda istikrarlı bir deneyim ve kapsamlı bir yaşam döngüsü yönetimi sunuyor.

Microsoft Azure desteği ve geliştirilmiş konteyner yönetimi

Bir önceki Red Hat CloudForms 3.2 sürümüyle gelen ve endüstrinin ilk açık kaynak bulut yönetim platformu olarak OpenStack altyapısını ve iş yüklerini tek bir platformdan yönetebilen sistem, CloudForms 4 sayesinde geliştirici ve operatörlerin talep ettiği platform ve araçlara daha fazla işlevsellik kazandırmaya devam ediyor.

  • Microsoft Azure desteği– Red Hat ve Microsoft’un son ortaklık duyurusu ardından Red Hat CloudForms, Microsoft Azure’un da katılmasıyla birlikte, Azure müşterilerinin iş yüklerini ve kaynakları CloudForms içerisinde yönetmelerini sağlayarak, yönetilen platformlar koleksiyonunu genişletti.
  • Konteynerler için destek- İş yüklerini konteynerler içinde daha iyi çalıştırmayı planlayan işletmeler, yeni konfigürasyonlara ihtiyaç duyuyor. CloudForms 4, kullanıcıların iş yüklerini görüp kolayca yönetebilmeleri için Red Hat OpenShift Enterprise ve altyapı hostingi sağlayan OpenShift’e konteyner mimari yönetimini ekliyor. Bu şekilde CloudForms konteyner ilişkilerini platform olarak hizmet katmanından (PaaS-Platform as a Service) altyapı olarak hizmet (IaaS-Infrastructure as a Service) katmanına veya fiziksel barındırıcıya kadar yönetebiliyor.
  • Geliştirilmiş self-servis ve operasyonlar– CloudForms içinde bir de son derece kullanışlı bir önyüz (dashboard) yer alıyor. Bu önyüz ve çizelgeler sayesinde kullanıcılar, farklı bulut platformları ile canlı ortamdaki konteyner sunucuları arasındaki ilişkileri rahatça görebiliyorlar.

Red Hat CloudForms sürekli yeni kaynaklar keşfeder ve bunları otomatik olarak denetler; böylece  aralarında Amazon Web Services, Hyper-V, Microsoft Azure, Red Hat-OpenShift, Openstack, Red Hat Enterprise Virtualization ve VMware’in de yer aldığı platformlara yönelik operasyonel  tespitler yapılmasını sağlar. Red Hat CloudForms ayrıca tek bir operasyonel arayüzden kaynak yönetişimi ve kurumsal uyumluluk yönetimi için otomatik politikalar uygular.

ManageIQ topluluğunun ivmesi

Red Hat CloudForms 4, Haziran 2014’te başlatılan ManageIQ açık kaynak projesinin ManageIQ’nun Red Hat tarafından satın alınmasından bu yana çıkan üçüncü sürüm. ManageIQ topluluğu; geliştiriciler, servis sağlayıcılar, sistem entegratörleri, araştırmacılar ve kullanıcılar arasında hibrit bulut ortamlarında birlikte çalışmayı ve inovasyonları hızlandırmayı mümkün kılan bir yapı. CloudForms’un son sürümünün sunulmasıyla birlikte topluluk çok önemli bir ivme yakaladı. Topluluğa katkı yapanlar: 

  • Booz Allen Hamilton, ManageIQ platformunu kullanarak Project Jellyfish – Denizanası Projesi’ni başlattı. 2014 yılında başlayan proje daha akıllı ve sezgisel bulut hizmet yönetimi ve aracılığı yapma amacını taşıyor. Denizanası Projesi, Red Hat CloudForms 4 yeni self-servis kullanıcı arabirimi için temel oluşturuyor. 
  • Nuage Networks, yazılım tanımlı ağları (SDN-Software Defined Network) yönetmek için bir sağlayıcı ve CloudForms’un gelecek sürümlerinde yer alması planlanıyor.
  • Santander Grubu’nun BT organizasyonu olan Produban, ManageIQ projesinin geliştirilmiş ibraz ve faturalama desteğine katkıda bulunuyor.

“Önemli yeniliklerle geliyor”

CloudForms 4’ü hibrit (melez) bulut yönetiminde bir dönüm noktası olarak değerlendiren Red Hat Başkan Yardımcısı Joe Fitzgerald, “CloudForms’a eklenen konteyner yönetimi bulut platformlarına daha geniş bir yönetim deneyimi sağlayacak. Öte yandan Microsoft ile olan stratejik işbirliğimizi sürdürdüğümüz için çok mutluyuz. Kullanıcılarımızın Micrsoıft Azure’a yönelik tüm taleplerini de yeni sürümlerimize dahil ediyoruz. Red Hat CloudForms 4 ile müşterilerimizin açık kaynak teknolojileri üzerine inşa edilmiş sektörün en geniş hibrit (melez) bulut yönetimi çözümünü bulacaklarını iddia ediyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri