Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony En Son Ürünlerini CES 2016’da Tanıtıyor

sony globaltechmagazineSony, 2016’da piyasaya sürmeyi planladığı yeni ürün yelpazesini, ABD’nin Las Vegas şehrindeki 2016 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) görücüye çıkaracak.

5 Ocak Salı günü TSİ 01.00’da düzenlenen Sony basın konferansında yaptığı konuşmada Sony Corporation Başkan ve CEO’su Kazuo Hirai, “Farklı ve eşsiz olmak için yaptığımız seçimlerde karşımıza çıkan zorluklar ile mücadele etme tutkumuza güç veren meraktan, yaratıcılığı mümkün hale getirme taahhüdümüze kadar, daha güçlü, daha iyi ve daha kârlı bir Sony inşa etmeyi sürdürmek için gerekli felsefi ve stratejik temelleri yerine oturttuğumuza hiç şüphe yok. Kando sağlamak işimizin ana odağı ve hedefini oluşturmaya devam ediyor.” dedi.

Daha sonra sahneye gelen Sony Electronics (SEL) Başkanı ve Baş Operasyon Sorumlusu Michael Fasulo ise, yıl boyunca çok farklı kategorilerde piyasaya sürülecek olan Sony ürünlerinden bazılarını tanıttı. Sony’nin 4K BRAVIA™ TV’leri yoğun olarak görüntü kalitesi ve tasarıma odaklanırken yeni nesil görsel deneyimleri de oturma odanıza taşıyor. Sony’nin sürekli genişleyen ses ürünleri yelpazesi, Yüksek Çözünürlüklü Ses’ten (“Hi-Res”) ekstra basa kadar müziğin tadını eşsiz zevklerinize uygun şekilde çıkarmanın farklı yollarını sunuyor. Dijital görüntüleme ürünleri yelpazesi ise, dışarıdayken kolaylıkla kaçırılabilen anları yakalamanıza ve hayatınızdaki en önemli olaylara dair anıları, gerçek yaşamı aratmayan nefes kesen detaylar ile korumanıza imkân veriyor. Son olarak, Life Space UX serisindeki ürünler de fiziksel yaşam alanlarınıza mükemmel şekilde karışarak eğlenceyi deneyimleme şeklimizi yeniden tanımlıyor. Sony, yıl boyunca bu kategorilerin her birinde yeni ürünleri piyasaya sürmeye devam edecek.

Sergilenen Başlıca Ürün ve Prototipler

4K BRAVIA™

Sony, kusursuz 4K görüntü netlik teknolojilerini son dönemde ciddi ilgi çeken yeni HDR (Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisi ile birleştirerek daha da gerçekçi ve etkileyici  görüntüler elde etmeye yönelik çalışmalarını önümüzdeki dönemde de sürdürecek. HDR, daha yüksek parlaklık, daha güçlü kontrast ve daha canlı renkler üreterek mümkün olan görsel ifade yelpazesini kayda değer ölçüde genişletiyor. Sony, bu yıldan itibaren 4K HDR içeriklerden yararlanabilen BRAVIA™ TV’lerde, müşterilere bu TV’ler ile duygulara hitap eden, yeni nesil görsel deneyimler yaşamalarının güvence altında olduğu mesajını net şekilde vermek için yeni “4K HDR” logosunu kullanacak.

Yeni X93D serisi BRAVIA™ 4K LCD TV’ler, Sony’nin 4K HDR içerikten en iyi kaliteyi elde ederek görüntü kalitesini yeni zirvelere taşıyan yeni Slim Backlight Drive™ teknolojisi ile donatıldı. Eşsiz arkadan aydınlatma sistem yapısı ile, X93D serisi bundan önce sadece full array doğrudan LED arkadan aydınlatmada elde edilebilen grid array arkadan aydınlatmayı gerçekleştiriyor. Slim Backlight Drive™ teknolojisi, X-tended Dynamic Range™ PRO kontrast iyileştirme teknolojisi ve geniş renk gamına sahip TRILUMINOS™ Ekran teknolojisi ile bir araya gelerek daha açık beyazlar, daha derin siyahlar ve daha parlak renkler sağlıyor. Bu teknoloji üçlüsü, bir yandan 4K HDR içeriklerin tam potansiyelini açığa çıkarırken diğer yandan da TV tasarımlarının her seferinde daha da incelmesine imkân veriyor. X93D serisi BRAVIA’lar duvara asıldığında duvarın üzerinde kaybolarak geride sadece görüntüyü bırakıyor. Seri aynı zamanda Sony’nin kolay  kullanıcı ara yüzü ve sesli arama fonksiyonelliği ile yeni bir izleme deneyimi de sağlayarak tüm içerik dünyasını tek bir tıklama veya soru kadar yakınınıza getiriyor.

Eşi görülmemiş dinamik aralık Backlight Master Drive’da

Sony, standında yeni nesil teknolojilerinden Backlight Master Drive’ı da görücüye çıkaracak. Bu teknoloji, 4K HDR’ın tüm birleşik potansiyelinden gerçek anlamda yararlanabilmek için parlaklık ve kontrastı daha da artırıyor. Backlight Master Drive gösteriminde, ultra yoğunluklu doğrudan LED arkadan aydınlatma ile hassas arkadan aydınlatma güçlendirmesi sağlayan 85 inçlik bir prototip bulunacak. X-tended Dynamic Range PRO ile birleştirilen Backlight Master Drive, eşi görülmemiş bir dinamik aralık elde ederek görsel derinlik ve gerçekçilik elde ediyor. İnanılmaz derinlikteki siyahları ve baş döndürücü beyazları 4.000 nitlik ultra pik parlaklık ile yeniden üreterek gözlerinizin önünde gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar ikna edici görüntüler yaratıyor.

Sony, basın toplantısında Sony Pictures Home Entertainment tarafından geliştirilen ve bu yıl içinde ABD’de piyasaya sürülecek olan yeni uygulaması ULTRA’yı da tanıttı. ULTRA ile, Sony Pictures 4K dijital kütüphanesinden en iyi yeni ve klasik filmlerden oluşan 4K HDR film ve TV programlarını doğrudan Sony BRAVIA TV’niz üzerinde satın alabilir ve izleyebilirsiniz .

Ses

Sadece inanılmaz netlikte Yüksek Çözünürlük Ses (“Hi-Res”) sağlamakla kalmayıp göz kamaştırıcı renkleri ile moda zevkinizi de yansıtmanıza imkân veren h.ear™ serisine üç yeni ürün ekleniyor. “h.ear go™”, seyahat sırasında kolaylıkla beraberinizde götürebileceğiniz bir taşınabilir kablosuz hoparlör. Öte yandan, “h.ear on™ Kablosuz NC” ve “h.ear in™ Kablosuz” ise daha önce piyasaya sürülen kablolu mikrofonlu kulaklıkları tamamlayan kablosuz kulaklıklar. Serinin bu yeni üyeleri ile, h.ear™ serisinin aynı yüksek çöznürlüklü ses kalitesini ve size kendi tarzınızı seçme özgürlüğünü sağlayan dikkat çekici renklerle ister evde  ister yolda, her an yanınızda taşıyabilirsiniz.

Sony, yüksek çözünürlüklü ses ürünlerinin yanı sıra, güçlü, gürül gürül ses sunan popüler EXTRA BASS (XB) ürünlerine MDR-XB650BT kulaklıkları, SRS-XB3 ve SRS-XB2 kablosuz hoparlörleri de ekliyor. Bu yeni EXTRA BASS seçenekleri sizi kelimenin tam anlamıyla bir kulüp veya müzik festivaline taşıyarak ruhunuzu sarsan basın keyfini dilediğiniz yerde çıkarmanıza imkân verecek.

Sony’nin yeni ses ürünlerinden bazılarında, Sony hoparlör çubukları ve kablosuz hoparlörleri kablosuz olarak bağlayarak kolaylıkla sarmalayıcı bir ev sineması kurulumu elde etmenize imkân veren yeni Kablosuz Surround fonksiyonelliği de bulunuyor.

Hem h.ear™ hem de EXTRA BASS serisi, sanatçının aldığı nefesin en ince detaylarından canlı sahne performansının güçlü sesine kadar “o anın tam içinde olma” hissini aslına mümkün olduğunca sadık şekilde yeniden yaratmak üzere tasarlandı. Sony, dinleme tarzları ve müzik zevkleri giderek çeşitlenen dünyanın dört bir yanındaki müzik severlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yelpazeleri genişletmeye devam edecek.

Dijital Görüntüleme

Yeni FDR-AXP55 4K Handycam® video kamera, yeni bir 20x optik zoomlu ZEISS® objektifin yanı sıra mevcut 4K Handycam® modelindekinden yaklaşık 1,6 kat daha yüksek sayıda piksel içeren yüksek hassasiyetli bir görüntü sensörü ile de donatıldı . FDR-AXP55’te aynı zamanda geniş çekimlerden yakın çekimlere kadar tüm çekim modlarında bulanıklığı ortadan kaldıran ve uzaktan yapılan çekimlerde dahi, net, yüksek çözünürlüklü 4K görüntü yakalamayı mümkün hale getiren Gelişmiş Optik Görüntü Sabitleme (Balanced Optical SteadyShot™) teknolojisini de içinde barındırıyor. Aynı zamanda yeni Hızlı Akıllı AF ve orijinal sesleri aslına sadık şekilde yüksek stereo kaydeden yeni bir mikrofon yapısına da sahip. FDR-AXP55, görüntü netliğinden sesin berraklığına kadar, her açıdan geleceğe doğru atılmış muazzam bir adım.

Yeni HDR-PJ675 HD Handycam® ise, koşarken yapılan çekimlerde dahi 5 eksenli görüntü sabitlemenin devreye girmesine imkân veren Akıllı Aktif moduna sahip Balanced Optical SteadyShot™ teknolojisi ile donatıldı. HDR-PJ675 hem daha hafif, kompakt hem de Hızlı Akıllı AF özelliği bulunuyor.

Sony’nin SteadyShot™ ile donatılan Action Cam yelpazesi de, Live-View Uzaktan Kumanda ile birlikte sunulacak HDR-AS50R ile yenileniyor. Artık daha da kolay kontrollere sahip olan Uzaktan Kumanda, açma/kapama fonksiyonları da dahil, Action Cam’in belirli bir uzaklıktan tüm kontrolünü size veriyor. Bu modeldeki yeni özellikler arasında, 4K hızlandırılmış çekim efektleri ve ambalajdan çıkan su altı kılıfı ile birlikte kullanıldığında yüzeyden 60 metre derinliğe kadar su altı çekim yeteneği de bulunuyor. Tümüyle bakıldığında, bu yeni Action Cam spor ve eğlence amaçlı aktivitelerde yüksek kaliteli video çekmeyi kolaylaştırırken hiç olmadığı kadar unutulmaz görüntüler de üretiyor.

Life Space UX

Sony’nin ezber bozan Life Space UX ürün yelpazesi de, fiziksel mekânlar ile etkileşimde bulunma ve eğlenceyi deneyimleme alışkanlığınızı kökünden değiştirmeyi amaçlıyor. Her yaşam alanına kusursuz şekilde uyum sağlayan LED Ampul Hoparlör, halihazırda Japonya’da temin edilebiliyor. Sadece hoparlörü ampul duyuna takarak evinizin her yerinde kablosuz olarak müziğin tadını çıkarabilirsiniz. LED Ampul Hoparlör 2016 mali yılının ilk yarısında ABD’de piyasaya sürülecek. Sony, dahili hoparlörler ve pil ile donatılan 10 cm kübik Taşınabilir Ultra Kısa Atımlı Projektörü de piyasaya sürecek. Projektör, kompakt boyutuna rağmen, duvarlara, masalara veya bitişiğindeki diğer herhangi bir yüzeye 22 ila 80 inç boyutlarında bir görüntü yansıtabilme özelliğine sahip. Son olarak, Sony, odanın her yanını LED kaynağı sarmalayan tüp biçimli organik cam üzerinden billur gibi net ses ile dolduran Glass Sound Hoparlörü de tüketicinin beğenisine sunacak.. Hem Taşınabilir Ultra Kısa Atımlı Projektör, hem de Glass Sound Hoparlör, Japonya’da bahar aylarında, ABD’de ise bu mali yılın ilk yarısında piyasaya sürülecek.

Teknoloji Makaleleri