Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Protel ’den Anahtar Teslim E-dönüşüm

protel globaltechmagazineE-fatura, e-arşiv ve e-defter gibi farklı uygulamalardan oluşan e-dönüşüm için tek bir kanaldan hizmet almanın önemine dikkat çeken Protel Genel Müdürü Murat Sıcakkanlı, bu uygulamalara ek olarak özel entegratörlük de sağlayarak paket halinde hizmet sunduklarını söyledi.

Konaklama ve ağırlama sektörlerine teknoloji çözümleri sunan Protel’in Genel Müdür Murat Sıcakkanlı, e-dönüşümde uçtan uca hizmet almanın önemine dikkat çekerek, yasal düzenlemelerin kayıt dışı ekonominin engellemesinde olduğu kadar, kurumlardaki teknolojik ihtiyaçları da tek adresten çözmeye yönelik bir anlayış getirdiğini söyledi.

E-fatura, e-arşiv ve e-defter gibi farklı uygulamalar için tek bir kanaldan hizmet almanın işletmelere hem maliyet hem de verimlilik açısından önemli avantajlar sağladığını söyleyen Murat Sıcakkanlı, “Protel olarak, bu e-uygulamalara ek olarak, özel entegratörlük de sağlayarak paket halinde bir hizmet sunuyoruz. Tümü birbiri ile yüzde yüz uyumlu çalışan bu alandaki tüm çözümlerimizin Gelir İdaresi Başkanlığı ve TÜBİTAK tarafından onaylanmış olması ve müşterilerimizin tüm soruları ile ilgili olarak karşılarında tek bir muhatabın bulunması, güvenlik konusundaki soru işaretlerini de ortadan kaldırıyor” dedi.

E-dönüşüm alanında entegre ve anahtar teslim hizmet sunmaya odaklandıklarını ifade eden Sıcakkanlı, “Mevcutta Türkiye genelinde hizmet verdiğimiz 600’ü aşkın otelin yaklaşık yüzde 50’si e-dönüşüm çözümlerimizi kullanıyor. Sağladığı avantajların kısa sürede anlaşılacağını ve yasal zorunluluk çerçevesi dışında kalan işletmelerin de sistemi kullanmaya başlayacağını düşünüyoruz. Bu yeni teknolojiyle birlikte Protel olarak, hizmet ettiğimiz sektörler itibariyle sunduğumuz çözümleri müşterinin ihtiyacına ve büyüklüğüne göre ölçekleyebiliyoruz. Yeni nesil cihazlarla birlikte, eski nesilde zorunlu olan bazı donanım ihtiyaçlarını tablet bazlı ürünlerle değiştirerek pazarımıza uygun fiyatlarla ürün sağlama imkanı yakaladık” dedi.

“Ödeme Kaydedici Cihazlar ile birlikte, masada kesilecek hesaptan e-fatura sürecine kadar uçtan uca çözüm almanın önemli bir avantaj olduğuna inanıyoruz” diye konuşan Sıcakkanlı, teknik desteğin de Protel tarafından sağlanmasının, kullanıcı için tüm sistemin tek firma garantisi altında olması anlamına geldiğini ve operasyonun kesintiye uğramaması için büyük önem taşıdığını söyledi.

25 yılı aşkın bir süredir konuk ağırlama sektörüne hizmet verdiklerini anımsatan Murat Sıcakkanlı, “Bu sektörde yakaladığımız çözüm fırsatlarını özellikle gıda, giyim ve perakende sektörlerine de yayarak daha da genişletmek istiyoruz. Özellikle de bulut teknolojisiyle ve tablet bazlı çözümlerle değiştirerek rekabetçi bir fiyatla pazara sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri