Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Protel ’den Konuk Ağırlama Sektörüne Akıllı Stok Yönetimi Desteği

protel globaltechmagazineProtel tarafından sunulan, konuk ağırlama sektörünün ihtiyaçlarına yönelik özel olarak geliştirilen Materials Control, üç farklı alandaki beklentileri gelişmiş özellikleri ile karşılıyor. Çözüm, stok kontrol, maliyet yönetimi ve satın alma yönetimi alanlarında işletmelere önemli avantajlar sağlıyor.

İşletmelerin stok miktarı ve çeşitlerini optimum biçimde belirlemeleri, buna yönelik olarak bir satın alma politikası izlemeleri ve maliyetleri kontrol altına almalarının önemi günden güne artıyor. Günümüzün yoğun rekabet ortamı, konuk ağırlama alanında hizmet veren işletmelerin müşteri memnuniyetini sağlamak kadar, satın alma – stok – maliyet üçgenindeki faaliyetlerini de teknolojiden yardım alarak sürdürmelerini zorunlu kılıyor.

Konuk ağırlama sektörü için özel olarak geliştirilen Materials Control, stok kontrol, maliyet yönetimi ve satın alma yönetimini tek çözümde bir araya getiriyor. Protel’in sektördeki 30 yıla yaklaşan uzmanlık ve deneyimi ile sunulan Materials Control, gerçek zamanlı stok kontrolü ve maliyet yönetimi sağlayarak satın alma süreçlerini kolaylaştırıyor.

Gerçek zamanlı sipariş, satın alma ve teslimat bilgileri sağlayan çözüm, işletmelerin operasyonlarını eş zamanlı olarak takip etmelerini sağlıyor. Sipariş süreçlerinin ve stok kontrolünün tutarlılığını, hızını ve etkinliğini artıran Materials Control’un en önemli özelliklerinden biri de farklı ölçeklerdeki restoran ve otel işletmelerine uyum sağlayacak derecede esnek ve ölçeklenebilir olması.

Verimlilik artışına yardımcı

Materials Control, çoklu seviyede satın alma onay süreci, tedarikçilerle direkt iletişim kurmayı sağlayan B2B arayüzü, muhasebe sistemleri ile entegre çalışabilmesi ve ay sonu işlemlerinde kolaylık getiren yapısı ile işletmelerde verimliliğin artmasına katkıda bulunuyor. Çözümün, satın alma yönetimi tarafındaki tanımlı tedarikçi fiyatlarının takibi, e-posta ya da faksla sipariş verebilme, tedarikçi önceliği tanımlama gibi gelişmiş ve güçlü özellikleri tüm satın alma talep ve süreçlerinin yönetimini kolaylaştırıyor. Materials Control, davetli sayısına göre malzeme tedariğinin hesaplanması, optimum satın alma önerisi ve iletilen sipariş ile gelen malzeme arasındaki fiyat ve miktar farkının takibine de olanak tanıyor.

Daha kârlı menüler

Çözümün maliyet yönetimine yönelik özellikleri, maliyetlerin aşağı çekilmesine yardımcı oluyor. Alış fiyatlarının ve maliyetlerin her şube için farklılık gösterebilmesine karşın, Materials Control, maliyetlerin ve son fiyatların lokasyon bazında ya da merkezi olarak takip edilebilmesini sağlıyor. Menü Mühendisliği özelliği ile daha kârlı menüler oluşturulabilmesinde de rol oynayan çözüm, MICROS POS sisteminden yapılan satışların otomatik olarak stok sistemine aktarılmasını ve satılan kalemlerin stoklardan otomatik olarak düşmesini sağlıyor.

Stok kontrolü için de son derece önemli özelliklere sahip olan Materials Control ile zayi ve fire miktarları kayıt altına alınarak gözlemlenebiliyor; stoktaki malzemelerin son kullanma tarihleri takip edilebiliyor ve işletmeye özel barkod oluşturabiliyor. İrsaliye ve faturaların ayrı ayrı takip edilebildiği çözüm, ambar, işletme veya portfolyo bazında tüm stok bilgilerinin görülebilmesini de sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri