Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Misafirini İyi Tanıyan Otel Uzun Vadede Her Zaman Kazanır

protel globaltechmagazineTurizmde yaşanan durgunluğun geçici olduğuna inandıklarını ifade eden Protel Genel Müdürü Murat Sıcakkanlı, “Teknoloji yatırımı yapmak, bunları tam olarak entegre etmek ve yoğun günlere hazırlanmak için ideal bir dönemdeyiz.

Özellikle, misafir odaklı otel otomasyonu anlayışını eksiksiz olarak hayata geçirmek isteyen butik oteller, gerekli bileşenlere sahip tek bir çözüm kullanarak misafirlerine kişiye özel hizmetin tüm ayrıcalıklarını sunabilirler” dedi.

Protel Genel Müdürü Murat Sıcakkanlı, misafirlerine yaşattığı “evde olmak” duygusunu kişiye özel hizmetleri ile taçlandıran butik otellerin otomasyonda teknolojiden yararlanmalarının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Günümüzde yaşanan yoğun rekabetin, büyük ölçekli konaklama tesisleri kadar butik otellerin de misafir odaklı bir otel otomasyonu anlayışını benimsemelerini zorunlu kıldığını söyleyen Sıcakkanlı, “Gerek butik oteller gerekse resort tesisler, bunun için gerekli tüm bileşenlere sahip tek bir çözüm kullanarak önemli avantajlar elde edebilirler” dedi.

Protel’in yaklaşık 30 yıldır turizm sektörüne teknoloji çözümleri sunduğunu hatırlatan Sıcakkanlı, “Ülkemiz turizmde durgun bir dönemden geçiyor gibi görünse de ilerleyen aylarda daha olumlu bir tablo göreceğimize inanıyoruz. Bu tür dönemler, tesislerin yoğun günlere hazırlanmaları, eksiklerini görerek tamamlamaları için fırsat sunuyor. Ölçekleri fark etmeksizin tüm turistik tesisler, içinde bulunduğumuz dönemde teknolojiye yatırım yaparak çözümleri bünyelerine en iyi şekilde entegre edebilir ve kişiye özel hizmet kalitelerini en üst seviyeye taşıyabilirler. Butik ve resort tesisler için özel olarak geliştirilen Suite 8 çözümü, kişiye özel hizmetin gerekliliklerinin eksiksiz olarak yerine getirilmesine yardımcı oluyor” diye konuştu.

Misafirleri yakından tanımaya giden yol

Suite 8’in gelişmiş özellikleri, hem tesisin daha iyi yönetilmesini, tüm faaliyetlerin kontrol altında tutulmasını hem de misafirlerin tatil alışkanlıklarının ve kişisel tercihlerinin yakından tanınmasını sağlıyor. Suite 8 ile misafirlerin oda tercihi ve ilgi alanları gibi ayrıntılı profil bilgilerine hızlı ve kolay bir şekilde erişebilmek mümkün olabiliyor. Ayrıca, yazışma, onay mektubu, rezervasyon e-postaları gibi bilgilerin misafir profillerine eklenebilmesi de konukların geçmiş aktivitelerinin takip edilmesini sağlıyor.

Otel yöneticilerinin ve çalışanların takip etmesi gereken aktiviteler için otomatik hatırlatıcılar tanımlayabildikleri ve bu hatırlatmaları bilgisayar ya da akıllı telefonlarından görebildikleri Suite 8, kullanımı kolay ve özelleştirilebilir bir yapıda sunuluyor. Raporlama modülü ile oluşturulabilen raporlar, tesiste sürdürülen operasyonun her yönüyle ilgili etkin kararlar verebilmeyi destekliyor. Restoran rezervasyonlarının, spa randevularının, golf ve gezi aktivitelerinin aynı sistemden yönetilmesini sağlayan konaklama ve sosyal aktivite yönetimi özelliği ise, özellikle resort oteller için son derece etkili bir araç olarak öne çıkıyor.

Suite 8’in en önemli özelliklerinden biri de online rezervasyon modülü ile zenginleştirilebilmesi. Misafirlerin, tesislerin internet siteleri üzerinden kolayca rezervasyon yapabilmelerine olanak tanıyan modülün tasarımı, otelin kurumsal kimliğine uygun bir şekilde özelleştirilebiliyor. Rezervasyon sürecinin tüm aşamalarında görsellerle desteklenen ayrıntılı bilgilerin misafirlere sunulması, olumlu deneyimin daha tesise adım atmadan başlamasında rol oynuyor.

Teknoloji Makaleleri