Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

2016’da Göreceğimiz Video Güvenlik Trendleri

Sony Dome CameraSony Profesyonel Çözümler Avrupa Video Güvenlik Ürün Müdürü Roger Lawrence “2016’da 4K ve yüksek çözünürlük teknolojisi gelişmeye devam edecek ve sektördeki isimler de bu çözümlerle neler başarabileceklerini ve bu çözümlerin onlara neler sağlayabileceğini hayal edip hayata geçirmeye başlayacaklar.” diyor.

2015 video güvenlik sektörü için karışık bir yıldı.Avrupa’nın bazı bölgelerinde agresif bir rekabet yaşandı ve pazar koşulları son derece zorluydu ancak yenilikçi çözümlere yönelik büyük talep değişmeden kaldı. Sektör geçen yıl beklentileri fazlasıyla aştı. İyileştirilmiş görüntü çözünürlüğü, geliştirilmiş performans, daha düşük bant genişliği ve daha iyi yatırım geri dönüşü trend listesinin üst sıralarındaydı. 

Sektör geçen yıl her açıdan olgunlaştı. Full HD pazarı iyice oturdu ve bunun ötesini düşünen güvenlik profesyonellerinin sayısı arttı.2016’da 4K ve yüksek çözünürlük teknolojisi gelişmeye devam edecek ve sektördeki isimler de bu çözümlerle neler başarabileceklerini ve bu çözümlerin onlara neler sağlayabileceğini hayal edip hayata geçirmeye başlayacaklar. İzleme ürünlerinin özellikleri her yıl gelişiyor ve 2016 da bu açıdan çok farklı olmayacak.

Önümüzdeki 12 ay içinde görmeyi bekleyebileceğimiz gelişmelerden bazıları şunlar:

  1. 4K yolu 

İster inanın ister inanmayın, analog teknoloji hala pazarın bazı kısımlarına hakim durumda. Belirli dikey pazarlar HD ve IP’ye geçmekte tereddüt ediyor. Bu durum önümüzdeki 12 ay içinde değişecek.2016’da yeni nesil, yüksek performanslı IP kameraların (4K) pazarda kendisine yer bulduğunu göreceğiz. Bu da güvenlik müşterilerini geçişe yatırım yapmayı düşünmeye teşvik edecek.

4K teknolojisinin faydaları sektörde daha fazla kabul görmeye başlayacak. Azalan kamera sayısı ve daha iyi iş akışı, kurulum ve çalıştırma maliyetlerinde tasarruf sağlamanın yanı sıra üst düzey pazara yeni çözümler sunuyor. HD artık herkese hitap ediyor ve 2016, birçok güvenlik müşterisinin video güvenlikte 4K yolunu benimseyip bu teknolojiye geçeceği yıl olacak.

  1. Bant genişliği savaşı 

Hassasiyet 2016’da da önemini koruyacak. Bu yıl sektör, yüksek çözünürlük için hassasiyetten ödün vermek zorunda olmadığını anlayacak.Aslına bakarsanız birkaç yıl önce üretilen IP kameralar, günümüzün 4K kameralarından daha fazla bant genişliği kullanıyor. Daha fazla güvenlik müşterisi Full HD çözümlerle neler başarabileceğini anlayacak ve bu da 4K’nın yükselişinde büyümeyi tetikleyecek.

Geçişin eskisinden çok daha kolay olması buna yardımcı olacak. İzleme teknolojisi son yıllarda büyük mesafe kat etti ve pazara daha fazla ürünün girmesi, çok yönlü bir çözüme yatırım yapmak için harika bir fırsat teşkil ediyor.

  1. Modernliği koruma

Günümüzün video güvenlik çözümleri önceki yıllara göre çok daha modern ve hem mevcut hem de yeni sistemlere kolayca uyarlanabiliyor.2016’da CCTV, alarm sistemleri ve erişim kontrolü gibi çoklu güvenlik kaynaklarının daha fazla altyapıya entegre edildiğini göreceğiz. Bunun sonucunda üreticiler ve kurulumcuların pazara yalnızca güvenlik değil aynı zamanda aydınlatma, ısıtma ve havalandırmayı da içeren daha birleşik çözümler sunduğunu da göreceğiz.

Bu durum, çok daha entegre bir ortam oluşturacak. Böylece kullanıcılar, koşulları kontrol etme ve iskân edilen ya da yüksek önceliğe sahip alanları izleme olanağına sahip olurken, iskân edilmeyen alanlardaki kaynaklardan da tasarruf sağlayabilecekler.

Teknoloji Makaleleri