Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei 2016 Dünya Mobil Kongresi’nde İlk 2’si 1 Arada Bilgisayarı Matebook’u Tanıttı

Huawei Matebook GlobaltechmagazineHuawei 2016 Dünya Mobil Kongresi’nde bugünün modern iş yaşamı aksesuarlarına farklı bir bakış açısı getirecek ve beklentileri tam anlamıyla karşılayacak yeni 2’si 1 arada bilgisayarı Matebook’u tanıttı.

Huawei’nin şık, güçlü ve üst düzey son ürünler ortaya koyma vizyonunun son ürünü olan Matebook, iş ve eğlencenin tek cihazda en iyi şekilde sunulduğu, verimlilik odaklı bir mobil üretkenlik aracı olarak konumlanıyor.

Huawei bu ürünle stil sahibi bir akıllı cihazla, her durumda bağlantıda kalma beklentisini en iyi şekilde karşılıyor.

Kullanıcılar için dönüştürülebilir ve esnek bir deneyim sunan Matebook üst düzey bir üründe, üretkenlik ve tasarımı, en iyi biçimde bir araya getiriyor.

“Sınıfının dönüm noktası olarak tanımlayabileceğimiz bu amiral gemisi, Huawei’nin uzmanlığı ile harmanlanan teknoloji üretim standartlarını –İş Yaşamında Yeni Bir Tarz– mottosuyla yeniden tanımlıyor” diyen Huawei Tüketici Elektroniği Birimi CEO’su Richard Yu, şöyle devam ediyor; “Huawei bu verimlilik odaklı cihazla, teknolojik ürünler ortaya koyma konusundaki deneyimini ve gücünü bir kez daha pazarla ve kullanıcılarla paylaşıyor. Bugünün modern iş yaşamına yakışır bir şekilde, iş ve eğlence ihtiyaçlarını benzersiz yetenekler eşliğinde bir araya getiren bu ürünü pazara sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz”.

Huawei, Matebook ile birlikte dünyanın en yenilikçi ve lider markalarıyla iş ortaklığı stratejisini de devam ettiriyor. 6’ncı nesil Intel® Core™ M serisi işlemciye sahip olan Matebook, iş yaşamının en kritik ihtiyaçlarını karşılamak üzere, -fan kullanılmadan tasarlanan gövdesi ile birlikte- son derece hafif ve şık bir ürün olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

“Huawei’nin yeni ve güçlü ürünü Matebook’la pazara dâhil olması son derece heyecan verici” diyen Intel Tüketici Elektroniği Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Kirk B. Skaugen, şunları söylüyor; “Huawei, Intel Core M işlemci ile birlikte, 2’si 1 arada konseptini, eksiksiz bir mobilite ve bilgisayar deneyimi ile sunan bir ürüne imza attı. Hızla gelişen bu pazarda, Huawei ile birlikte yer alıyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.

Windows 10 işletim sistemi ile çalışan Matebook, Microsoft’un en güncel tarayıcısı Microsoft Edge ve kişisel dijital asiste programı Cortana gibi en iyi üretkenlik araçları ve özelliklerini barındırıyor.

“Huawei ile işbirliği içinde sunulan bu şık cihaz, Windows 10’la birlikte, kullanıcılar için yepyeni bir deneyimin kapısını aralıyor” diyen Microsoft OEM Pazarlama Grubu Başkan Yardımcısı Peter Han sözlerine şöyle devam ediyor; “Huawei bu segmente kazandırdığı yeni ürünle, kullanıcıların teknoloji ile olan etkileşimine yeni bir değer ve bakış açısı getiriyor. Huawei ile ortaklığımız, Windows 10 ile çalışan ürünlerin gelişimi ve yayılımı açısından mükemmel bir örnek teşkil ediyor.”  

Ultra İnce – İnovatif Tasarım, Benzersiz Bir Ürün

Akıllı telefonun taşınabilirlik avantajlarını notebook gücü ve üretkenliği ile birleştiren Matebook, akılcı ve sade bir bakış açısıyla üretildi. Birinci sınıf metalik kasa ve minimal tasarım, görsel olarak da ürünün kalitesini ön plana çıkarıyor. Günlük kullanımda zor koşullara karşı son derece dayanıklı olmasına karşın Matebook, ince yapısı ve sadece 640 gramlık ağırlığıyla ideal bir yol arkadaşı.

Klavye Desteği, Klavye ve Touchpad – Moda ve İşlevselliğin Mükemmel Birleşimi

Matebook’un şıklık ve işlevselliği bir arada sunan yumuşak deri dokulu klavye desteği, tamamen doğa dostu maddelerden üretildi ve son derece dayanıklı bir yapıya sahip. Ürünün yumuşak ve ergonomik tuş yapısı ile 1,5mm mesafelik klavye aralığı, düz ve daha geniş tuş yüzeyi ile yazım hatalarını minimize ediyor. Dâhili touchpad ise çoklu dokunma teknolojisini desteklerken, rahat ve kolay bir kullanım sunan bir başka etken. 

Gerçek Renkler – Parlak ve Canlı Bir Deneyim  

Matebook’un 12 inç IPS çoklu dokunmatik ekranı, %84 ekran – gövde oranıyla birlikte ultra ince çerçeveye sahip. 2160×1440 ekran çözünürlüğü ve 160 derecelik görüş açısı, farklı bir ekran deneyimi sunuyor. Zengin renk skalası ise %85 oranında gerçek renklerle görsel açıdan en iyi sonuçlara imza atıyor.

Uzun Pil Ömrü – Taşınabilirlik için Tasarlandı

Matebook’un tasarımında mobilite ön planda tutuldu ve pil ömrü, gerçek anlamda taşınabilir bir cihaz için optimize edildi. 33.7Wh yüksek yoğunluklu lityum batarya, 9 saat çalışma için -9 saat kesintisiz internet kullanımı ve 29 saat kesintisiz müzik dinleme- performansıyla yeterli gücü sağlıyor. Ürün ayrıca, Huawei’nin üstün güç koruma özelliklerine de sahip. Matebook’un bataryası 2,5 saatte tam olarak doluyor. Bunun için o an yeterli zamanı olmayan kullanıcılar içinse, batarya 1 saatlik şarjla %60 seviyesine kadar dolu hale geliyor.

Yüksek Verimlilik – Üstün Yetenekler – Üretkenlik İçin Tasarlandı

Matebook, Windows 10 işletim sistemi ile beraber 6’ncı nesil Intel® Core™ M işlemci ve Microsoft Office’in de aralarında bulunduğu üretkenlik araçları ile birlikte, hız ve gücü bir arada sunan bir performansa imza atıyor. Ürünün 8 GB’a kadar artırılabilen LP DDR3 belleği ve 512 GB’a kadar artırılabilen sabit diski, Matebook kullanıcılarına üstün bir donanım performansı vaat ediyor. Huawei tarafından fan kullanılmadan tasarlanan Matebook, bu özelliği ile de son derece sessiz çalışan bir cihaz olarak öne çıkıyor.

MatePen – Stylus’dan Daha Fazlası

Kâğıda not almak kadar doğal bir şekilde kullanabileceğiniz MatePen, 2.048 seviyesindeki hassasiyetle, kullanıcının her hareketini en iyi şekilde analiz ederek, sıfır gecikme ile sonuca ulaşmasını sağlıyor. MatePen, gelişmiş iş fonksiyonları, matematik ve grafik işlevlerinin yanı sıra, sunumlar esnasında lazer işaretçi olarak da kullanılabiliyor.

Dünyada Bir İlk: Kilidi Açmak İçin Dokunun – Geleneksel Kilit Açma Yöntemlerini Unutun

Matebook, sahip olduğu parmak izi tanıma fonksiyonuyla, güvenliği en üst düzeyde sağlarken, aynı zamanda hızlı ve pratik erişim için de en iyi performansı ortaya koyuyor. Ürün, 360 derece hassas parmak izi algılama özelliği ile bu alanda da hataya yer bırakmıyor. Sektördeki en hızlı parmak izi tanıma standardına sahip olan Matebook’un ekran kilidini açmanız için bir kez dokunmanız yeterli.

En İyi Bağlantı – En Kolay İletişim 

Matebook’un güçlü Wi-Fi mobil Hotspot uyumu, ortamdaki internet yeterli olmadığında Android telefonlar da dahil, diğer bağlantılı cihazlarla yüksek performansla çalışmaya devam etmenizi sağlıyor. Android akıllı telefonlardan sürükle-bırak dosya aktarımı ve hızlı veri transferi özellikleri ile birlikte Matebook, hem iş yaşamı hem de medya kullanımı ve eğlence için ideal bir seçenek.

Gri ve Altın renk seçeneklerine sahip olan Huawei Matebook’un, önümüzdeki aylarda, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulması bekleniyor.

Ürünün Mobil Dünya Kongresi çerçevesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında açıklanan, konfigürasyon özelliklerine göre fiyat bilgileri ise aşağıdaki şekilde;

İşlemci RAM SSD Depolama DOLAR (vergiler hariç)     EUR (vergiler dâhil)
6th Core™ m3 4 GB 128 GB 699 Dolar 799 Euro
6th Core™ m3 4 GB 256 GB 849 Dolar 949 Euro
6th Core™ m5 8 GB 256 GB 999 Dolar 1.149 Euro
6th Core™ m5 8 GB 512 GB 1.199 Dolar 1.349 Euro
6th Core™ m7 8 GB 256 GB 1.399 Dolar 1.599 Euro
6th Core™ m7 8 GB 512 GB 1.599 Dolar 1.799 Euro

 

Aksesuarlar

  Dolar Euro
Klavye 129 149
MatePen 59 69
MateDock 89 99

 

 

Teknoloji Makaleleri