Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IDC Türkiye CIO Zirvesi için Geri Sayım Başladı

idc globaltechmagazineInternational Data Corporation (IDC) her sene düzenlediği Türkiye CIO Zirvesini 6-8 Nisan 2016 tarihlerinde İzmir’de bulunan Sheraton Otelde gerçekleştireceğini duyurdu. Türkiye’nin önde gelen kurumlarına mensup 180’ı aşkın üst düzey yönetici bu üç günlük özel etkinliğe katılacak. Bu sene IDC, Türkiye’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) sektörünü şekillendiren trendlere odaklanacak yoğun bir gündem hazırladı. Konusunda uzman konuşmacılar yeni teknolojilerle ilgili deneyimlerini paylaşmak ve kendi dijital dönüşüm girişimlerine ışık tutmak için bu etkinliğe katılacak.
Son birkaç yıldır yaşanan zorlu makroekonomik koşullar Türkiye’deki kurumların önüne bazı büyük zorluklar getirdi. Ancak, BT bütçeleri üzerindeki baskıya rağmen CIO’lar iş birimlerinin dijitalleştirilmiş ürünleri ve hizmetleri daha hızlı bir şekilde pazara sunabilmek için yine CIO’ların desteğine her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyduklarının farkında. Etkinlikte derinlemesine tartışılacak olan bu trend, eforlarını ve harcamalarını gelir getiren faaliyetlere kanalize etmesi gereken ve artık daha iş-odaklı birimler olarak görülen BT departmanlarının işletme modelinde temel bir değişimi çoktan tetiklemiş durumda.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları’na göre “BT altyapısının yeni iş modellerini mümkün kılacak bir şekilde yenilenmesi elbette ki Türk CIO’ların hedefleri arasında ancak en önemli öncelikleri değil. Bunun aksine, BT departmanlarının yeniden yapılandırılması ve bir yenilik merkezine dönüştürülmesi ülkedeki CIO’lar açısından daha büyük bir stratejik öneme sahip. Bu görevi yerine getirebilmek üzere BT departmanları, çözüm sunabilen ve ayrıca Büyük Veri, Mobilite ve Nesnelerin İnterneti gibi konular etrafında teknoloji adımlarını destekleyebilen çapraz-teknoloji olanakları ile dolu mühendislerin yer aldığı araştırma ve geliştirme birimleri oluşturmayı planlıyor.”

Türkiye CIO Zirvesi 2016’nın en önemli anlarından birisi de BİT liderliklerini daha da güçlendirmenin peşinde olan kurumların çabalarını taçlandırmak için yapılacak ödül töreni olacak. Çok sayıda dikey pazarda 60’tan fazla kuruluş – ki bunlara devlet, perakende, imalat, finans, kamu hizmetleri, profesyonel hizmetler, telekomünikasyon, ulaşım ve sağlık dahil – Zirve sırasında başarılı projelerini, ekiplerini ödüllendirmek için IDC’ye başvurdular ve kazananlar etkinliğin açılış gününde açıklanacak.

Kıdemli IDC analistleri Zirvede bir araya gelerek “BT Paylaşımlı Hizmetleri Dönüştürme”, “Bulut Barındırma Stratejileri”, ve “Finans Sektöründe Dijital Parçalanma” gibi konular hakkında çok faydalı çalıştaylar düzenleyecek. Buna ek olarak, katılımcılar analistler ile birebir görüşmeler yaparak günümüzün yatırım gündemini derinden etkileyen konularda analistlerin fikirlerini duyma şansı yakalayacaklar.

Teknoloji Makaleleri