Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IDC verilerine göre Kurumsal Depolama Pazarında bir düşüş gerçekleşti

Global-Tech-Magazine-Serhan-TurkmenogluSerhan Türkmenoğlu
Global Tech Magazine Genel Yayın Yönetmeni

IDC’nin 2016 yılının 3. çeyreği için gerçekleştirdiği araştırmaya göre global ölçekte kurumsal depolama pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 3,2 oranında azalarak 8,8 milyar ABD dolarına geriledi.

Toplam kapasite sevkıyatlarına bakıldığında ise bu yılın Kasım ayına göre yüzde 33,2 oranında bir artış sağlanarak toplam data miktarı 44,3 Exabyte’a yükseldi. Doğrudan hiper ölçekli veri merkezlerine yapılan satışlarda da bir artış gerçekleşti. Piyasanın bu bölümü yıllık% 5,7 artışla 1,3 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Sunucu tabanlı depolama satışı, 3. çeyrek boyunca yüzde 0,5 oranında bir düşüş göstererek 2,1 milyar dolar olarak açıkladı. Harici depolama sistemleri en büyük pazar segmenti olmayı sürdürdü. Ancak 5,4 milyar dolarlık satış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 oranında bir düşüş gösterdi.

Dell Technologies, dünya çapında kurumsal depolama sistemleri pazarında en üst sırayı alarak pazarın yüzde 25,5’ini oluşturuyor. HPE de bu çeyrek boyunca yüzde 15,5’lik bir paya sahip olarak 2. sırada yer alıyor. NetApp, IBM ve Hitachi ise küresel harcamaların sırasıyla yüzde 6,6’sını, yüzde 5,9’unu ve yüzde 5,7’sini alan firmalar olarak karşımıza çıkmakta.

Dell Technologies, bu çeyrek boyunca dünyanın en büyük harici kurumsal depolama sistemleri tedarikçisi oldu ve dünya çapındaki gelirlerin yüzde 31,6’sını oluşturdu. NetApp ve HPE, sırasıyla yüzde 10,9 ve yüzde 10,2 pazar payı ile ikinci sırada yer aldı. Hitachi ve IBM, sırasıyla yüzde 9,1 ve yüzde 8,6’lık gelir paylaşımı ile dördüncü ve beşinci sırayı tamamladılar.

Depolama Sistemleri araştırma yöneticisi Liz Conner, “Kurumsal depolama pazarında üçüncü çeyrek hafif bir düşüşle kapanırken tanıdık trendlere uymaya devam ediyor” dedi. “Geleneksel harici sistemlere yapılan harcamalar düşüş göstererek All-Flash sistemlere yapılan harcamalar iyi bir büyüme gösterdi ve genel pazarı yönlendirmeye yardımcı oldu. Bu arada hibrit ölçekli işletmelerin doğası, pazar segmentinde aşırı dalgalanmalara yol açıyor ve yılın 3. çeyreğinde de güçlü bir büyüme kaydediyor.” dedi.

 

Teknoloji Makaleleri